"Πράσινο" το ...μίνι ντέρμπι!

Ματς - θρίλερ έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ατρόμητο, με τους Πράσινους να επικρατούν τελικά 1-0 της ομάδας του Περιστερίου με γκολ του Φεντερίκο Μακέντα στο 24' . Δύο δοκάρια με τους Γιαννούλη και Μπουσούλατζιτς και χαμένο πέναλτι με τον Κουλούρη είχε ο Ατρόμητος που άγγιξε την ισοφάριση στο 96ο λεπτό!

Ο Παναθηναϊκός
είχε καλή απόδοση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι, ενώ οι Περιστεριώτες πήραν περισσότερα επιθετικά ρίσκα στο τελευταίο 20λεπτο, εκμεταλλεύτηκαν το άγχος και τη νευρικότητα των γηπεδούχων και θα μπορούσαν να φύγουν με βαθμό ή βαθμούς από το Ολυμπιακό Στάδιο.

Εξαιρετική η απόδοση του Διούδη, ο οποίος κράτησε απαραβίαστη την εστία του και έπιασε το πέναλτι του Κουλούρη, ενώ για το Τριφύλλι ξεχώρισαν και οι Μπουζούκης, Γιόχανσον. Σπουδαίο ματς από Μάντσον και Μπουσούλατζιτς για την ομάδα του Ατρόμητου, αρκετά τα παράπονα των γηπεδούχων για τις αποφάσεις του διαιτητή Σιδηρόπουλου.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Γιώργος Δώνης επανέφερε την τετράδα στην άμυνα της ομάδας του και επέλεξε σχηματισμό 1-4-2-3-1 για το ματς με τον Ατρόμητο. Ο Διούδης υπερασπίστηκε την εστία των Πράσινων, ενώ στην άμυνα αγωνίστηκαν οι Ινσούα (αριστέρα), Μαυρομμάτης (στόπερ), Κολοβέτσιος (στόπερ) και Γιόχανσον (δεξιά). Αμυντικά χαφ ήταν οι Κάτσε και Δώνης, ενώ στην τριάδα πίσω από τον προωθημένο Μακέντα βρέθηκαν οι Χατζηθεοδωρίδης (αριστερά), Μπουζούκης (άξονας) και Χατζηγιοβάνης (δεξιά).

Για την ομάδα του Ατρόμητου, ο Νταμίρ Κάναντι παρέταξε την ομάδα του με σχηματισμό 1-4-3-1-2 και τον Μέγερι στη θέση του τερματοφύλακα. Στην τετράδα της άμυνας έπαιξαν οι Γιαννούλης (αριστερά), Χατζηισαΐας (στόπερ), Ρισβάνης (στόπερ) και Σάκιτς (δεξιά), ενώ κεντρικοί χαφ ήταν οι Μπουσούλατζιτς, Μάντσον και Νάτσος. Ο Βασιλακάκης είχε ελεύθερο ρόλο και στην επίθεση της ομάδας του Περιστερίου βρέθηκαν οι Κουλούρης και Μπρούνο.

Το άγγιγμα του Μακέντα

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο γήπεδο αρκετά ...διστακτικές, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας από το πρώτο σφύριγμα. Μετά από ένα "αναγνωριστικό" δεκάλεπτο στο Ολυμπιακό Στάδιο, οι Πράσινοι έχασαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 10ο λεπτό, όταν ο Χατζηγιοβάνης έκανε τη σέντρα, ο Μακέντα πήρε την κεφαλιά και ο Μέγερι μπλόκαρε χωρίς δυσκολία.

Ο Ατρόμητος αμύνθηκε στο μισό γήπεδο και έβαλε ...δύσκολα στον Παναθηναϊκό, καθώς η ομάδα του Γιώργου Δώνη δεν μπορούσε να φτάσει με ευκολία στην αντίπαλη περιοχή και να απειλήσει τον αντίπαλο. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έφτασαν μια "ανάσα" από το γκολ στο 20ο λεπτό, καθώς είχαν δοκάρι με τον Γιαννούλη! Ο μπακ του Ατρόμητου εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή των Πράσινων και η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Διούδη.

Όμως ο Παναθηναϊκός βρήκε τον τρόπο για να παραβιάσει την αντίπαλη εστία. Με τον Μακέντα στο 24ο λεπτό! Ο Κάτσε έστειλε με μακρινή σέντρα ...συστημένη τη μπάλα στο κεφάλι του Ιταλού επιθετικού και ο Μακέντα με πλασέ νίκησε τον Μέγερι και έκανε το 1-0.

Ο Ατρόμητος είχε τη δική του καλή στιγμή στο 30ο λεπτό με τον Κουλούρη να μην προλαβαίνει τη μπάλα μετά το επικίνδυνο γύρισμα του Μπρούνο, ενώ ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά στο 35ο λεπτό. Ο Γιόχανσον έκανε το "σόλο", γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, ωστόσο οι παίκτες του Ατρόμητου με δυσκολία κατάφεραν να διώξουν τον κίνδυνο από την περιοχή τους, ενώ στο 39ο λεπτό ακυρώθηκε - σωστά - γκολ του Κουλούρη, καθώς ο παίκτης του Ατρόμητου ήταν οφσάιντ.

Έσπασαν ...καρδιές!

Στον ίδιο αργό ρυθμό κύλησαν τα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους. Ο Δώνης αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αλλαγή, καθώς ο τραυματίας Μακέντα δεν μπόρεσε να συνεχίσει και ο Καμπετσής μπήκε στη θέση του, ενώ ο Κάναντι έκανε πιο επιθετικό το σχήμα του, επιλέγοντας να βάλει στο παιχνίδι τον Ενσικουλού στη θέση του Βασιλακάκη.

Στο 55' ο Διούδης δεν προβληματίστηκε μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ενσικουλού, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Μπουζούκης έκανε την ατομική προσπάθεια και το σουτ, ωστόσο η μπάλα πήγε λίγο έξω από την εστία του Ατρόμητου.

Στο 62ο λεπτό έγινε μια φάση, η οποία προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις στο "στρατόπεδο" του Παναθηναϊκού. Ο Μπουσούλατζιτς μπήκε στην περιοχή του Τριφυλλιού και ο Σιδηρόπουλος θεώρησε ότι ανατράπηκε ο παίκτης του Ατρόμητου από τον Κολοβέτσιο, υποδεικνύοντας πέναλτι. Ο Κουλούρης ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι στο 63ο λεπτό, ωστόσο ο Διούδης έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού!

Με δεδομένη τη διάθεση του Ατρόμητου να παίξει πιο επιθετικά, ο Δώνης έβγαλε από το ματς τον Χατζηθεοδωρίδη, έβαλε τον Πούγγουρα και άλλαξε το σχηματισμό του Παναθηναϊκού σε 1-3-4-2-1, ενώ ο Κάναντι επέλεξε τον Ούμπιδες ως δεύτερη κίνηση του στο παιχνίδι, προκειμένου να ενισχύσει τη μεσαία του γραμμή.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν απίθανη ευκαιρία στο 75ο λεπτό με προβολή του Κουλούρη, όμως ο Διούδης έδιωξε με εντυπωσιακή επέμβαση τη μπάλα, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Ατρόμητος απείλησε ξανά με μακρινό - και άστοχο - σουτ του Μπρούνο.

Η ομάδα του Περιστερίου δεν μπόρεσε να σκοράρει ούτε στο 83ο λεπτό, όταν ο Ενσικουλού έκανε τη σέντρα και ο Κωτσόπουλος δεν κατάφερε με προβολή να ισοφαρίσει, ενώ στο επόμενο λεπτό λίγο έλειψε ο Μπουζούκης να πετύχει το γκολ της ...χρονιάς! Με όμορφη ενέργεια, πέρασε έναν αντίπαλο και από το κέντρο ο μεσοεπιθετικός του Τριφυλλιού προσπάθησε να σκοράρει, όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω από την εστία του Μέγερι.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Ατρόμητος δεν τήρησε το fair play και κράτησε τη μπάλα στην κατοχή του, παρά το γεγονός ότι ο Διούδης την είχε βγάλει εκτός γηπέδου λόγω τραυματισμού συμπαίκτη του. Αυτή η κίνηση ήταν αρκετή για να ...ανάψουν τα αίματα στο Ολυμπιακό Στάδιο, με τους Δώνη και Σάκιτς να τα λένε σε έντονο ύφος και να παρατηρούνται με κίτρινη κάρτα, ενώ ο Μάτσον έπιασε από το πρόσωπο τον Δώνη, ωστόσο δεν τιμωρήθηκε πειθαρχικά.

Ο Ατρόμητος συνέχισε να πιέζει τον Παναθηναϊκό, οι παίκτες του Γιώργου Δώνη προσπάθησαν στα τελευταία λεπτά κυρίως να κρατήσουν το αποτέλεσμα και στο 94ο λεπτό έμειναν με δέκα παίκτες, καθώς ο Χρήστος Δώνης δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Σιδηρόπουλου μετά από παρεμπόδιση εκτέλεσης πλάγιου των φιλοξενούμενων.

Στο φινάλε έσπασαν ...καρδιές! Ο Ατρόμητος είχε δοκάρι στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μπουσούλατζιτς, ο Παναθηναϊκός άντεξε στην πίεση και τελικά κατέκτησε το πολύτιμο "τρίποντο".

Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 1-0
Σκόρερ: 24' Μακέντα
Κίτρινες κάρτες: 18' Ινσούα, 62' Κολοβέτσιος, 92' Δώνης - 65' Μπρούνο, 82' Κουλούρης, 92' Σάκιτς
Κόκκινη κάρτα: 94' Δώνης

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νιας), Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας)
Τέταρτος: Γεώργιος Λάμπρου (Εύβοιας)

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Χ. Δώνης, Μακέντα (46' Καμπετσής), Χατζηγιοβάνης (83' Τζανδάρης), Χατζηθεοδωρίδης (67' Πούγγουρας) , Μπουζούκης, Μαυρομμάτης, Κάτσε.

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μέγερι, Σάκιτς, Χατζηισαΐας, Μπουσουλάτζιτς, Νάτσος (66' Ούμπιδες), Βασιλακάκης (46' Ενσικουλού), Μάντσον, Κουλούρης, Μπρούνο(78' Κωτσόπουλος), Ρισβάνης, Γιαννούλης.
Keywords
Τυχαία Θέματα