Ποια συνδρομή για παιχνίδια είναι καλύτερη για εσάς;

Επειδή δεν έχουμε μόνο στην τηλεόραση άπειρες συνδρομητικές.

Κάθε φορά που ανοιγοκλείνουμε τα μάτια είναι σαν κάποια καινούργια συνδρομή παιχνιδιών να ξεπετάγεται, με τους εκδότες να ανταγωνίζονται για τα σκληρά κερδισμένα σας ευρώ ώστε να σας δώσουν έναν κατάλογο με αμέτρητα παιχνίδια να παίξετε. Από το PlayStation Now μέχρι το Xbox Game Pass και όλα τα παρεμφερή τους, αναλύουμε κάθε μία από τις μεγαλύτερες συνδρομές

που είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή, ώστε να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε ποια είναι η καλύτερη για εσάς.

Apple Arcade

Πλατφόρμες: iOS, macOS, tvOS

Τιμή: 4,99$/μήνα (δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα τιμή για Ελλάδα)

Δοκιμαστική περίοδος: 1 μήνας δωρεάν

Ο νεότερος παίκτης που μπήκε στο παιχνίδι των συνδρομών για βιντεοπαιχνίδια είναι η Apple με τη νέα της υπηρεσία, Apple Arcade.

Η Apple Arcade δίνει πρόσβαση σε πάνω από 100 κορυφαία παιχνίδια, όλα φτιαγμένα αποκλειστικά για την συγκεκριμένη υπηρεσία. Ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της Apple Arcade είναι ότι δεν θα υπάρχουν διαφημίσεις σε κανένα από τα παιχνίδια και κανένα δεν θα εμπεριέχει καταβολή χρημάτων ή κάποια μορφή μικροσυναλλαγές εντός της εφαρμογής. Επιπρόσθετα, όλα τα παιχνίδια θα είναι διαθέσιμα για λήψη στην συσκευή και ο χρήστης θα μπορεί να τα παίξει χωρίς τη χρήση διαδικτύου, πράγμα πολύ χρήσιμο για εκείνους που χρησιμοποιούν μέσα μεταφοράς και δεν είναι δυνατό να είναι μόνιμα συνδεδεμένοι σε δίκτυο. Μία και μόνο συνδρομή στο Apple Arcade μπορεί να έχει καταχωρημένους έως και πέντε χρήστες.

Η πρόοδος που έχει σημειώσει ο χρήστης στα παιχνίδια συγχρονίζεται στο iCloud, επιτρέποντας του έτσι να έχει το παιχνίδι στο iPhone ή iPad του και να το παίξει στον Mac ή στην Apple TV. Ακόμη, μετά την τελευταία αναβάθμιση λογισμικού της Apple για όλες τις πλατφόρμες της, μπορεί κανείς να τις συνδέσει πια με το χειριστήριο του PlayStation 4 ή του Xbox One.

Xbox Game Pass (+Ultimate)

Πλατφόρμες: Xbox One και PC

Τιμή: μόνο για την κονσόλα 9,99€/μήνα, μόνο για το PC 9,99€/μήνα (4.99$ εισαγωγική τιμή), Game Pass Ultimate (Xbox One & PC + Xbox Live Gold) 12,99€/μήνα

Δοκιμαστική περίοδος: Xbox Game Pass Ultimate 1€ για τον πρώτο μήνα

Παρόλο που η Sony ήταν η πρώτη συνδρομητική υπηρεσία που μπήκε στο παιχνίδι, η Microsoft μόλις τελειοποίησε τη συνταγή με το Xbox Game Pass. Το Xbox Game Pass επιτρέπει στον χρήστη να παίζει πάνω από 100 παιχνίδια που αποτελούν μέρος ενός όλο ένα αυξανόμενου καταλόγου. Στη συνδρομή εμπεριέχονται και όλοι οι τίτλοι της Microsoft από τη στιγμή που ξεκινά η κυκλοφορία τους όπως το Gears 5, Forza Horizon 4 και το Halo Infinite το οποίο αναμένεται τον επόμενο χρόνο.

Νωρίτερα αυτόν τον χρόνο η Microsoft σε μία παρουσίαση στο Inside Xbox ανακοίνωσε το Xbox Game Pass Ultimate το οποίο είναι ένα πακέτο του Xbox Game Pass για κονσόλα και PC και περιέχει και το Xbox Live Gold. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε πάνω από 100 παιχνίδια στο Xbox, πάνω από 100 παιχνίδια στο PC και μπορούν να έχουν ακόμα περισσότερα παιχνίδια δωρεάν με το Games With Gold – ένα επιπλέον προνόμιο του Xbox Live Gold. Η λίστα με τα οφέλη συνεχίζεται καθώς η Microsoft πολύ συχνά προβαίνει σε προωθητικές ενέργειες του Xbox Game Pass.

Αν δεν έχετε Xbox, η Microsoft προσφέρει το Xbox Game Pass για PC η οποία είναι μία αυτόνομη υπηρεσία που προς το παρόν έχει μία εισαγωγική τιμή στα 3.99€ ανά μήνα και δίνει πρόσβαση σε πάνω από 100 παιχνίδια στον υπολογιστή. Όπως και στο Netflix, κάθε μήνα υπάρχει ένας κατάλογος με συγκεκριμένους τίτλους. Αν κάποιος χρήστης είναι συνδρομητής εξοικονομεί 20% στο παιχνίδι που θέλει να αγοράσει. Παράλληλα, αν θέλει να αγοράσει DLC ή επιπρόσθετο υλικό για κάποιο συγκεκριμένο παιχνίδι, θα εξοικονομήσει 10% με τη συνδρομή του. Η Microsoft έχει επίσης το Game Pass Quests που είναι ένα σετ από μηνιαίες προκλήσεις προς τους χρήστες όπου παίζουν παιχνίδια του Game Pass και επιβραβεύονται με πόντους οι οποίοι εξαργυρώνονται με διάφορους τρόπους, ακόμα και με περισσότερα Game Pass. Το γεγονός αυτό μετατρέπει το παίξιμο των παιχνιδιών σε επικερδή δραστηριότητα.

EA Access

Πλατφόρμα: PS4 και Xbox One

Τιμή: 3.99€/μήνα ή 24.99€/χρόνο

Δοκιμαστική περίοδος: καμία

Η ΕΑ Access είναι συνδρομητική υπηρεσία της ΕΑ και ήταν αρχικά μόνο για το Xbox One και μόλις πριν λίγο καιρό ξεκίνησε και για το PS4. Ο κατάλογος περιέχει συνολικά περίπου 80 παιχνίδια τα οποία καλύπτουν τον τεράστιο κατάλογο της ΕΑ αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι κάθε πλατφόρμα έχει τη δικιά της συνδρομή. Το Xbox One έχει τον μεγαλύτερο κατάλογο μεταξύ των δύο με 77 παιχνίδια συμπεριλαμβανομένων και των τεσσάρων Mass Effect, τη σειρά Dragon Age, πολλά Battlefield και διάφορα άλλα.

Από την άλλη μεριά το PlayStation 4 έχει μόνο 45 παιχνίδια όπου εμπεριέχονται και κάποιες νέες προσθήκες όπως το Anthem, Star Wars Battlefront II και Battlefield V και έχει την ίδια τιμή με την συνδρομή του Xbox. Τα διάσημα franchise των αθλητικών παιχνιδιών της ΕΑ επίσης συμπεριλαμβάνονται όπως το πολύ πρόσφατο Madden 20 και NHL 20 και θα προστεθεί και το FIFA 20 σύντομα. Επιπλέον, τα μέλη της EA Access έχουν 10% έκπτωση σε όλους τους τίτλους της ΕΑ. Τα DLC και τα add-on θεωρούνται επίσης τίτλοι και μπορούν να αγοραστούν με την έκπτωση. Η ΕΑ δίνει πρόωρη πρόσβαση σε όλους τους τίτλους της έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να παίξουν τα παιχνίδια πέντε μέρες πριν την κυκλοφορία τους. Αν είστε μεγάλος οπαδός των ετήσιων αθλητικών παιχνιδιών ή αν δεν σας πειράζει να περιμένετε έως ότου να μπουν στον κατάλογο συγκεκριμένοι τίτλοι μεγάλοι παιχνιδιών, η ΕΑ Access είναι μία πολύ καλή ευκαιρία στα 3.99€ τον μήνα. Αν στοχεύετε στην ετήσια, είναι μόνο 24.99€ για 1 χρόνο.

Origin Access

Πλατφόρμες: PC

Τιμή: βασικό 3,99€/μήνα ή 24,99€/χρόνο, προνομιακό 14,99€/μήνα ή 99,99€/χρόνο

Δοκιμαστική περίοδος: καμία

Παρόμοια με την EA Access σε κονσόλα, η Origin Access είναι η αντίστοιχή της σε υπολογιστή. Η υπηρεσία είναι χωρισμένη σε δύο επίπεδα: το βασικό και το προνομιακό. Και το βασικό και το προνομιακό προσφέρουν πρόσβαση στον The Vault – ένας αναπτυσσόμενος κατάλογος παιχνιδιών με τα νέα και τα αναμενόμενα EA Originals καθώς και πλήθος τίτλων από άλλες εταιρίες. Με το βασικό Origin Access ο χρήστης έχει πρόσβαση σε 229 παιχνίδια και απολαμβάνει 10% έκπτωση σε κάθε αγορά που κάνει από το Origin. Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα στον συνδρομητή να παίξει τις 10 πρώτες ώρες μίας επερχόμενης κυκλοφορίας και η πρόοδος που θα σημειώσει αποθηκεύεται και περνάει στο παιχνίδι όταν αυτό κυκλοφορήσει. Το βασικό πακέτο είναι στα 3.99€ τον μήνα ή 24.99€ τον χρόνο. Το προνομιακό πακέτο, το οποίο θεωρείται η ναυαρχίδα της εταιρίας για τους υπολογιστές, έρχεται με έναν κατάλογο 240 παιχνιδιών όπου εμπεριέχονται όλα τα τωρινά και αναμενόμενα παιχνίδια της ΕΑ.

Αν επιλέξετε το προνομιακό πακέτο της Origin Access θα έχετε πρόωρη πρόσβαση στο πλήρες παιχνίδι πριν κυκλοφορήσει επίσημα και σε επιπρόσθετο υλικό με νέες κυκλοφορίες της ΕΑ. Αυτό ποικίλει από DLC, add-on, επεκτάσεις και πολλά άλλα, με αποτέλεσμα κάθε παιχνίδι να έρχεται με επιπρόσθετα αξίας πάνω από 20€. Τα μέλη του προνομιακού πακέτου λαμβάνουν 10% έκπτωση σε όλες τις αγορές από την Origin. Το προνομιακό κοστίζει 14,99€ τον μήνα ή 99,99€ τον χρόνο. Αν σας αρέσει πολύ ο κατάλογος παιχνιδιών της ΕΑ, ο οποίος περιέχει και όλους τους αθλητικούς τίτλους όπως το FIFA και το Madden καθώς και τα Star Wars και Battlefields, τότε δεν χρειάζεται δεύτερη σκέψη για το προνομιακό της Origin Access.

UPlay+ (Ubisoft)

Πλατφόρμες: προς το παρόν μόνο για PC, στο Google Stadia το 2020

Τιμή: 14.99€/μήνα

Δοκιμαστική περίοδος: καμία

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της Ε3 2019 η Ubisoft ανακοίνωσε το UPlay+, μία -τύπου συνδρομητική -υπηρεσία που δίνει στους παίκτες πρόσβαση σε πάνω από 100 τίτλους της Ubisoft στους οποίους συμπεριλαμβάνονται πολλά διάσημα franchise όπως τα Assassin’s Creed, Watch Dogs, Tom Clancy και πολλά άλλα. Παρόμοια με το Xbox Game Pass και το Origin Access Premier, τα μέλη έχουν πρόσβαση στους πιο πρόσφατους τίτλους την ημέρα που κυκλοφορούν.

Για την ώρα η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μόνο για τους υπολογιστές αλλά δεν θα μας εξέπληττε αν στο μέλλον βλέπαμε μία παρόμοια υπηρεσία και για κονσόλες. Η Ubisoft έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι το UPlay+ θα είναι διαθέσιμο στο Google Stadia στις αρχές του 2020. Ο τωρινός κατάλογος έχει πρόσφατους τίτλους όπως τα Tom Clancy’s The Division II, Far Cry New Dawn, Assassin’s Creed Odyssey και πολλά άλλα, ενώ παράλληλα αναμένονται και επερχόμενα παιχνίδια όπως τα Ghost Recon:Breakpoint, Watch Dogs Legion, Gods & Monsters και διάφορα άλλα.

Με το UPlay+ οι χρήστες έχουν πρόσβαση και σε premium εκδόσεις συγκεκριμένων παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων όλων των επεκτάσεων, DLC και περιεχόμενο add-on χωρίς επιπλέον κόστος. Αυτή τη στιγμή η συγκεκριμένη η υπηρεσία είναι η μόνη που δίνει τα παραπάνω προνόμια δωρεάν, ενώ όλες οι υπόλοιπες προσφέρουν μόνο κάποια έκπτωση αν ο χρήστης αγοράσει κάποιο επιπρόσθετο υλικό. Μέσα στην συνδρομή υπάρχουν και τα παιχνίδια που προσφέρουν δοκιμαστικές περιόδους ή πρόωρη πρόσβαση ώστε τα μέλη να μπορούν να παίξουν νωρίτερα. Για την ώρα το UPlay+ είναι στα 14,99€ τον μήνα, χωρίς κάποια τιμή για ετήσια συνδρομή. Αυτό σημαίνει ότι το συνολικό κόστος ένα χρόνο είναι στα 179.88€ που ισοδυναμεί με το κόστος τριών παιχνιδιών στην πλήρη τιμή τους. Αν είστε θαυμαστής του καταλόγου της Ubisoft και σκοπεύετε να πάρετε τους επερχόμενους τίτλους της, τότε το UPlay+ είναι μία πολύ καλή ευκαιρία, ακόμα και αν το κάνετε μόνο για τις premium εκδόσεις των παιχνιδιών.

PlayStation Now

Πλατφόρμες: PS4 και PC

Τιμή: 59,99$/12 μήνες, 24,99$/3 μήνες, 9,99$/μήνα

Δοκιμαστική περίοδος: 7 ημέρες δωρεάν

Η υπηρεσία PlayStation Now της Sony έχει προς το παρόν τα περισσότερα έσοδα στον χώρο των συνδρομητικών υπηρεσιών, με πρόσοδο πάνω από 143 εκατομμύρια δολάρια το 2018, που αντιπροσωπεύει το 52% της συνολικής αγοράς των συνδρομητικών παιχνιδιών. Επίσης, είναι η παλαιότερη στο χώρο με έτος έναρξης το 2014. Η υπηρεσία ήταν αρχικά διαθέσιμη μόνο στα PS4, PS3, PS Vita, PS TV και σε επιλεγμένες τηλεοράσεις Sony Bravia αλλά έχει σταματήσει να υποστηρίζει παλαιότερες πλατφόρμες.

Δυστυχώς δεν είναι ακόμα διαθέσιμη στην Ελλάδα, αλλά καθώς υπάρχουν πιθανότητες να την δούμε ας ρίξουμε μια ματιά στο τι προσφέρει.

Τώρα πια, ο χρήστης παίζει τα παιχνίδια του PS4, PS3 και PS2 στο PS4 ή στον υπολογιστή του. Παράλληλα, η Sony πρόσθεσε πέρσι την δυνατότητα λήψης παιχνιδιών για το PS4 και το PS2 ώστε να μπορούν να παιχτούν χωρίς τη χρήση ίντερνετ. Πρέπει φυσικά να προσθέσουμε ότι η υπηρεσία αυτή απευθύνεται μόνο σε συνδρομητές PSN. Η PlayStation Now αυτή τη στιγμή κατέχει τον μεγαλύτερο κατάλογο, με πάνω από 800 παιχνίδια αλλά και την ακριβότερη μηνιαία συνδρομή στα 19,99$ τον μήνα. Αν ενδιαφέρεστε να δοκιμάσετε την PlayStation Now η Sony προσφέρει μία δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 7 ημερών την οποία μπορείτε να εκμεταλλευτείτε.

Η πιο συμφέρουσα συνδρομή είναι η ετήσια η οποία κοστίζει μόνο 99,99$, τιμή χαμηλότερη από δύο παιχνίδια στην πλήρη αξία τους. Το μόνο μειονέκτημα της υπηρεσίας είναι ότι πολλές κυκλοφορίες αυτής της γενιάς από την Sony, είναι ύποπτα απούσες, συμπεριλαμβανομένου και του Παιχνιδιού Tης Χρονιάς σύμφωνα με το IGN - God of War, Horizon: Zero Dawn και Spider-Man και αυτά είναι απλά μερικά από τα αναμενόμενα. Βέβαια το γεγονός αυτό μας δίνει μία πολύ καλή ευκαιρία να θυμηθούμε μερικά από τα πιο παλιά παιχνίδια της Sony όπως το The Last of Us, το Bloodborne και την αρχική τριλογία Uncharted του PS3.

Αναρωτιέστε ποιο να παίξετε; Ρίξτε μια ματιά στο βοηθητικό μας υλικό όπου κατηγοριοποιούμε όλον τον κατάλογο του PS Now με κριτήριο την βαθμολόγηση αξιολόγησης, την ημέρα κυκλοφορίας και πολλά άλλα.

Συνοψίζοντας, ποιο θα ήταν το συνολικό κόστος αν κάποιος τα ήθελε όλα; Η μηνιαία συνολική συνδρομή θα κόστιζε κοντά στα 80€ όπου θα υπήρχε πρόσβαση στα Apple Arcade, PlayStation Now, Xbox Game Pass Ultimate, EA Access, Origin Access Premier και UPlay+. Αν γίνετε συνδρομητές σε όλες τις υπηρεσίες θα έχετε ένα κατάλογο με πάνω από 1.500 παιχνίδια όπου αν υποθέσουμε ότι κάθε ένα από τα παιχνίδια είναι στα 30€ τότε 1.500 παιχνίδια κοστίζουν περίπου 45.000€! Επίσης, αν ένα παιχνίδι έχει μέσο χρόνο παιξίματος 20 ώρες, αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστούν σχεδόν 30.000 ώρες για όλα τα παιχνίδια δηλαδή περίπου 3,5 χρόνια! Και εσάς σας φαινόταν τρομακτική η τωρινή εργασία που μπορεί να έχετε και δεν την έχετε τελειώσει….

IGN GreeceMagic the Gathering: Throne of Eldraine - 6 Πράγματα που πρέπει να ξέρετεDestiny 2 New Light ImagesDestiny 2 Shadowkeep Artifact Images

Πηγή: IGN Greece

Keywords
παιχνιδια, god of war, μεσα μαζικης μεταφορας, playstation 4, xbox one, xbox live, dragon age, έως ότου, ps vita, playstation, xbox, game, apple, ios, νέα, icloud, iphone, ipad, mac, ultimate, live, sony, microsoft, halo, infinite, σημαίνει, games, netflix, dlc, συγκεκριμένο, σετ, ps4, access, effect, dragon, battlefield, star, franchise, nhl, fifa, origin, google, ubisoft, watch, dogs, dawn, odyssey, ghost, legion, monsters, ps3, vita, ελλαδα, psn, ign, god, uncharted, light, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, ipad 2, www.google.gr, αξια, Καλή Χρονιά, ipad 3, η ημέρα της γης, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, ign, origin, playstation 4, ps vita, δωρεαν, εργασια, περιοδος, τα νεα, τηλεοραση, ωρα, apple, dlc, games, game, ghost, ios, mac, microsoft, nhl, psn, ps3, ps4, sony, star, ubisoft, ultimate, vita, xbox live, αγορα, απλα, γεγονος, δυνατοτητα, δικτυο, ευκαιρια, ευρω, υπαρχει, ερχεται, ετος, έως ότου, ιδια, ιντερνετ, υπηρεσια, υπηρεσιες, υπολογιστες, εκδοσεις, ληψη, ματια, μηνες, μορφη, μπορειτε, νεες κυκλοφοριες, νεοτερος, ολα τα παιχνιδια, παιχνιδια δωρεαν, παρουσιαση, πιθανοτητες, πλατφορμες, σετ, συγκεκριμένο, συντομα, σειρα, συνταγη, τιμη, φυσικα, φορα, ωρες, access, add, αγορες, battlefield, dawn, dogs, dragon age, dragon, effect, fifa, franchise, γινετε, god of war, god, halo, icloud, watch, legion, light, μια ματια, monsters, netflix, infinite, odyssey, πακετο, παιχνιδι, σημαίνει, spider, τηλεορασεις, υλικο, uncharted, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα