Birds of Prey - Τι μας αποκάλυψε το πρώτο trailer

Γνωρίστε την ομάδα που θα εναντιωθεί στον Black Mask.

Οι αυτόκλητοι προστάτες και οι αντιήρωες της Gotham City μαζεύονται στο πρώτο τρέιλερ της ταινίας "Birds of Prey and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn" και εμείς το αναλύουμε καρέ καρέ για να μάθουμε περισσότερα για τους χαρακτήρες, το σενάριο και του χάους που φέρνει η Harley Quinn.

Όμως πριν ξεκινήσουμε, σιγουρευτείτε ότι έχετε δει το τρέιλερ

Είναι
ο Joker του Jared Leto στο Birds of Prey;

Η Margot Robbie επιστρέφει στον ρόλο της Harley Quinn και καλείται να αντιμετωπίσει τον χωρισμό της με τον Joker όπως όλοι μας: αποκτώντας ένα καινούργιο κούρεμα! Όλοι θα θυμάστε ότι στο "Suicide Squad" του 2016, η μεταμόρφωσή της σε Harley Quinn ήταν χάρις τον Joker, συνεπώς προφανώς βγάζει νόημα να θέλει η ίδια αποκόψει απ' αυτό το κομμάτι του εαυτού της.

Ακόμη, αφίσες της ταινίας δείχνουν τη Harley να έχει επεξεργαστεί κάπως τα τατουάζ που είχε προς τιμήν του, μετατρέποντας το «J» σε μία ουρά γοργόνας και ένα ξεκάθαρο «Χ» πάνω στο «Puddin» στα πόδια της.

Παρόλο που ο Jared Leto δεν είναι στον κατάλογο των εμφανιζόμενων στην ταινία, σίγουρα η παρουσία του θα είναι αισθητή. Η Harley έχει πληγωθεί από τον Clown Prince of Crime και ψάχνει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα μόνη της. Όμως φαίνεται πως ένας νέος κακός έχει τα μάτια του επάνω της…

Ποιος είναι κακός του Ewan McGregor στο Birds of Prey;

Ο Ewan McGregor παίζει τον βασικό κακό ονόματι Roman Sionis, ή με το ακόμα πιο γνωστό όνομα Black Mask.

Στα κόμικ ο Black Mask είναι ένας άρχοντας του εγκλήματος με τη φήμη του σαδιστή και του κτηνώδη χαρακτήρα σε μία πόλη που είναι ήδη γνωστή και για τα δύο. Το όνομα του το έχει πάρει από την χαρακτηριστική του μαύρη μάσκα-κρανίο σκαλισμένη από το φέρετρο του πατέρα του το οποίο ήταν φτιαγμένο από έβενο. Είναι ιδιοκτήτης του νυχτερινού μαγαζιού που φαίνεται στο trailer.

Ενώ τον είδαμε να επιδεικνύει το λευκό του κοστούμι από τα κόμικ, δεν υπάρχει κανένα ίχνος της χαρακτηριστικής του μαύρης μάσκας. Μπορεί να τον δούμε να τη φοράει στην ταινία, διότι έχουμε κάποιες «μαρτυρίες» της από τις ζωγραφιές στον τοίχο του και από αυτό το πράγμα (ότι και να είναι αυτό) που φοράνε τα τσιράκια του όταν κάνουν το μουσικό "νούμερο".

Ποιος είναι ο κακός του Chris Messina στο Birds of Prey;

Ο Chris Messina παίζει τον Mr.Zsaz ο οποίος δουλεύει για τον Black Mask. Είναι ένας κατά συρροή δολοφόνος που κρατάει μητρώο των δολοφονιών του με το να τις χαράσσει επάνω στο δέρμα του.

Πιθανότατα θυμάστε τον Mr.Zsaz από το "Batmam Begins". Αλλά μπορεί και όχι, αφού εμφανίστηκε μόνο και μόνο για να τραβήξει ένα μαχαίρι και να φύγει εκνευρισμένος. Αυτό που κάνει ουσιαστικά είναι να τριγυρνά και να καρφώνει κόσμο, οπότε συνήθως είναι ένας από τους ασήμαντους κακούς του Batman. Ίσως όμως αυτός ο ρόλος να είναι περισσότερο ουσιώδης για τον χαρακτήρα, παρόλο που τα πράγματα δεν φαίνονται πολύ καλά για εκείνον, μιας που τον βλέπουμε να πέφτει αναίσθητος, πιθανότατα από τεράστιο σφυρί της Harley.

Ποια είναι η πλοκή του Birds of Prey;

Η βασική πλοκή φαίνεται να είναι ότι ο Black Mask κυνηγάει μία μυστηριώδη νεαρή γυναίκα που ονομάζεται Cassandra Cain, την οποία υποδύεται η Ella Jay Basco.

Στα κόμικ είναι μία άριστη δασκάλα πολεμικών τεχνών που μιλάει εξαιρετικά σπάνια. Ξεκίνησε να γίνει Batgirl αλλά μετά δημιούργησε την δική της σούπερ ηρωική ταυτότητα - την Orphan. Η ταινία φαίνεται να μην ενδιαφέρεται πολύ για αυτό, αφού παρουσιάζει μία νέα έκδοση του χαρακτήρα.

Φαίνεται ότι η Harley μπλέκεται κάποια στιγμή με την Cassandra. Με κάποιον τρόπο βρίσκονται με χειροπέδες και να τρέχουν μακριά από τον Black Mask και τη συμμορία του, κάτι που οδηγεί όλες τις κυρίες του Gotham City να συνεργάζονται μεταξύ τους.

Ποια είναι η Rosie Perez στο Birds of Prey;

Ένα ακόμα μέλος του Birds of Prey είναι η Renee Montoya που την υποδύεται η Rosie Perez. Είναι μία ντετέκτιβ του GCPD που πίνει πολύ και είναι πολύ αποφασιστική. Επίσης την απολύουν ,αν κρίνουμε από το κουτί που κουβαλάει όταν βγαίνει από το αστυνομικό τμήμα.

Η απόλυση της Renee συνάδει με αυτά που γνωρίζουμε για τον χαρακτήρα στα κόμικ. Εκεί, είναι μία από τις λίγους έντιμους αστυνομικούς του Gotham και απογοητεύεται όταν συνειδητοποιεί τη διαφθορά που υπάρχει στο αστυνομικό τμήμα της πόλης. Τότε αποφασίζει να φέρει δικαιοσύνη μόνη της, αναλαμβάνοντας τον ρόλο της «The Question». Δεν υπάρχει κάποιο ίχνος του alter ego της ακόμα, αλλά δεν θα μας κάνει εντύπωση αν μέχρι το τέλος έχει αποκτήσει κι αυτή το mantle της.

Ποια είναι η Mary Elisabeth Winstead στο Birds of Prey;

Στην ομάδα της προαναφερθείσας θα προστεθεί και ο χαρακτήρας Helena Bertinelli, aka η Huntress, της Mary Elisabeth Winstead. Στα κόμικ θέλει εκδίκηση από τους άρχοντες του εγκλήματος, οι οποίοι σκότωσαν την οικογένειά της, και πράγματι διαγράφει πολλά ονόματα από τη λίστα της, καθώς ανοίγει πυρά ενάντια σε μία ομάδα μαφιόζων που ήταν σε δείπνο.

Σε αυτήν την ταινία φαίνεται να είναι ένα είδος κυνηγού επικηρυγμένων, διότι κυνηγάει την Harley Quinn. Μάλλον πετυχαίνει τον στόχο της, κρίνοντας από βέλος που προεξέχει από τον λαιμό της Harley. Εικάζουμε ότι ο Black Mask προσλαμβάνει την Huntress να βρει την Harley αλλά οι δύο γυναίκες καταλήγουν να ενώνουν τις δυνάμεις τους μόλις συνειδητοποιούν πόσο κακός είναι αυτός ο τύπος (τον βλέπουμε μάλιστα να διατάζει τον Mr.Zsaz να εκτελέσει τρία θύματα που έχει κρεμάσει από τα πόδια).

Ποια είναι η Jurnee Smollett-Bell στο Birds of Prey;

Την ομάδα ολοκληρώνει η Laurel Lance ή αλλιώς Black Canary, την οποία παίζει η Jurnee Smollett-Bell.

Το σχέδιο του δικτυωτού ρούχου της είναι εμπνευσμένο από το δικτυωτού καλσόν στη στολή της στο κόμικ. Εκεί η Canary είναι γνωστή ως μία από τις καλύτερες πολεμίστριες σε μάχες σώμα με σώμα του κόσμου της DC. Φυσικά είναι διάσημη και για την κραυγή, γνωστή κι ως «Canary Cry».

Είναι τραγουδίστρια στο κλαμπ του Black Mask και μπορούμε να δούμε ένα σημάδι της δύναμής της όταν ένα ποτήρι μαρτίνι ξεκινά να δονείται λόγω μίας τρομερής της σερενάτας.

Αν σκεφτούμε ότι ο Sionis ονομάζεται Black Mask και ότι η Laurel Lance δουλεύει για εκείνον σαν τραγουδίστρια, είναι εύκολο να τον φανταστούμε να την ονομάζει ο ίδιος σε Black Canary και ότι μάλλον κάπως έτσι απέκτησε το κωδικό της όνομα σαν υπερήρωας.

Η ύαινα της Harley!

Δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε το πιο σημαντικό μέλος της ομάδας - την ύαινα της Harley!

Ο χαρακτήρας της Harley Quinn έκανε το ντεμπούτο της στο" Batman: The Animated Series". H Harley και ο Joker είχαν δύο ύαινες ως κατοικίδια που τις έλεγαν Bud και Lou, των οποίων ονόματα τα εμπνεύστηκαν από τα μικρά ονόματα των κωμικών Abbott και Costello.

Δεν γνωρίζουμε ποια από τις δύο ύαινες εμφανίζεται στο trailer (ή αν θα είναι κάποια τρίτη με το όνομα Bruce αν λάβουμε υπόψη το μενταγιόν που φοράει η Harley Quinn στην ταινία), αλλά είμαστε πάρα πολύ ενθουσιασμένοι που το θρυλικό, αστείο, μανιακό και θανατηφόρα επικίνδυνο κατοικίδιό της θα την συνοδεύει στη μεγάλη οθόνη.

Ποιο κόμικ ενέπνευσε το Birds of Prey;

Το trailer σαφέστατα βάζει την Harley Quinn στο προσκήνιο καθώς προσπαθεί να τα βγάλει πέρα μόνη της, ενώ παράλληλα περνάει, με ένα χαοτικό τρόπο, πολύ καλά. Η κατάσταση αυτή φαίνεται να είναι πολύ βασισμένη στο "The New 52 - Harley Quinn" του 2012, γραμμένο από τους Jimmy Palmiotti και Amanda Conner. Το κόμικ αφορά την Harley και τη συνέχιση της ζωής της χωρίς τον Joker, όπου αναπροσδιορίζει τον εαυτό της, χωρίς όμως να αφήνει τις συνήθειες της πίσω, ενώ παράλληλα είναι γεμάτο με το ασυνήθιστο εκκεντρικό της χιούμορ. Οι επιρροές από το 'The New 52" είναι ξεκάθαρες σε όλο το τρέιλερ. Μέχρι και στα πατίνια της!

Είναι αλήθεια ότι το Birds of Prey έχει ένα μουσικό "νούμερο";

Το τρέιλερ δείχνει σκηνές με τη Harley να φοράει ένα εκθαμβωτικό κόκκινο φόρεμα και να εκτελεί ένα μουσικό νούμερο μαζί με χορευτές να τη συνοδεύουν. Φαίνεται να την έχει αιχμαλωτίσει και να την έχει ναρκώσει ο Black Mask. Μπορεί η Harley να γνωρίζει κάτι και εκείνος της δίνει κάποια ουσία που καταστέλλει το μυαλό ώστε να μπορέσει να της μιλήσει. Αυτό σημαίνει ότι το μουσικό "νούμερο" είναι αποτέλεσμα κάποιας παραίσθησης.

Το όλο στυλ μοιάζει με το βίντεο κλιπ του «Material Girl» της Madonna το οποίο ήταν αφιέρωμα στην ταινία «Gentlemen Prefer Blondes» της Marilyn Monroe. Στα μοντέρνα κόμικ της Harley τα όρια αψηφούνται και ο αυτοσαρκασμός επικρατεί, συνεπώς δεν θα ήταν έκπληξη αν η σκηνοθέτης Cathy Yan εναγκαλίζεται αυτό το στυλ για να κάνει αναφορές στην ποπ κουλτούρα, στα κόμικ και σε διάφορα άλλα, ώστε να διηγηθεί μία πολύχρωμη και χωρίς όρια ιστορία για την δημοφιλή ηρωίδα της DC.

Αυτές είναι όλες οι πληροφορίες- κλειδιά που καταφέραμε να ανακαλύψουμε από το τρέιλερ του Birds of Prey, που κυκλοφορεί τον Φεβρουάριο. Περιμένουμε να μας πείτε και εσείς στα σχόλιά σας αυτά που βρήκατε.

IGN GreeceΑρπακτικά Πτηνά/Brids of Prey - Επίσημο Trailer (Υποτιτλισμένο)Η Harley Quinn και η παρέα της σπέρνουν τον πανικό στο trailer του Birds of PreyΝέες αφίσες του "Birds of Prey" δείχνουν την Harley Quinn να περνά καλά

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα