Πιστός στο ραντεβού των κορυφαίων

Η Ελληνική υδατοσφαίριση γενικά και ο Ολυμπιακός ειδικότερα πορεύονται «αγκαζέ» με την επιτυχία χρόνια τώρα. Τα τελευταία χρόνια δε, οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται στη ελίτ του Ευρωπαϊκού πόλο, διεκδικώντας την κορυφή του κάθε χρόνο.

Φέτος οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου καλούνται να υπερασπιστούν τον τίτλο τους ύστερα από τον περσινό τους θρίαμβο. Ο Ολυμπιακός έναν χρόνο πριν είχε κάνει την υπέρβαση, όταν στον τελικό απέναντι
στο μεγαθήριο που ακούει στο όνομα Προ Ρέκο κατάφερε να επικρατήσει και να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ.

Για πολλούς ήταν μία έκπληξη, για κάποιους άλλους όμως, όχι.

Ήταν το επιστέγασμα όλων των προσπαθειών και των κόπων, όλων όσων βρίσκονται στην ομάδα, από τον προπονητή και τους παίκτες, μέχρι τους φροντιστές, τους γιατρούς και φυσικά την διοίκηση της ομάδας.

Η παρουσία του Ολυμπιακού στο Final 8 του Ανόβερο, την Πέμπτη, είναι από μόνη της μία επιτυχία, αλλά κι ένα επιπλέον βάρος, καθώς βρίσκεται εκεί ως Πρωταθλητής Ευρώπης.

Είναι η ομάδα και οι παίκτες που τα φώτα έπεσαν επάνω τους. Είναι οι καλύτεροι της περσινής σεζόν. Είναι οι Πρωταθλητές Ευρώπης.

Ραντεβού με την ιστορία

Οι ερυθρόλευκοι δηλώνουν παρών για 4 διαδοχική φορά και 7η συνολικά στην τελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Με δύο Ευρωπαϊκούς τίτλους οι κόκκινοι του Ελληνικού πόλο θέλουν να… τριτώσουν το καλό με μία ακόμη Ευρωπαϊκή κορυφή. Το back 2 back δεν είναι εύκολη υπόθεση αλλά ο Ολυμπιακός έχει γεννηθεί για τα δύσκολα, που τον έχουν μετατρέψει σε θρύλο. Έχει μάθει να παλεύει με τα θηρία χωρίς φόβο, αλλά με πάθος για την κατάκτηση της νίκης και της κορυφής.

Το πρώτο εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός είναι αυτό της Ιταλικής Μπρέσια, την οποία αντιμετωπίζει το βράδυ της Πέμπτη στις 21:30.

Αν οι Πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης προκριθούν στους «4» θα βρουν απέναντί τους τον νικητή του ζευγαριού Προ Ρέκο – Ανόβερο. Οι Γερμανοί, που φιλοξενούν το F8, είναι μάλλον απίθανο να «πετάξουν» έξω τον «γίγαντα» του Ευρωπαϊκού πόλο, αν και θα το ήθελαν στον Ολυμπιακό. Η λογική λέει πως οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν την ομάδα που πέρσι βρήκαν απέναντι τους στον τελικό. Όπως και να έχει οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους πρώτα το ματς με την Μπρέσια και μετά το ματς της Παρασκευής.

Ο Ολυμπιακός τιμά την Ελλάδα και τον Ελληνικό αθλητισμό με την παρουσία του στο F8 του Ανόβερο και θέλει να σηκώσει και πάλι την Ελληνική σημαία στον πιο ψηλό ιστό.
Keywords
Τυχαία Θέματα