Επαναλαμβάνεται ο δεύτερος τελικός

Στην απόφαση επανάληψης του δεύτερου τελικού του Champions League Αφρικής προχώρησε η CAF, μετά τα όσα έγιναν στον αγωνιστικό χώρο και εκτός αυτού. Η Εσπεράνς μπορεί να πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου, όμως μετά το κακώς ακυρωμένο γκολ της Ουιντάντ και τη μη λειτουργία του VAR, οι ιθύνοντες της ομοσπονδίας
προχώρησαν στη συγκεκριμένη απόφαση.

Ο πρώτος τελικός μεταξύ των δυο ομάδων στο Μαρόκο είχε λήξει ισόπαλος 1-1, με τους γηπεδούχους να έχουν παράπονα από τη διαιτησία. Ο διαιτητής Τζεχάντ Γκρίσα από την Αίγυπτο τιμωρήθηκε με έξι μήνες αποκλεισμό από τους αγώνες, ώστε να ηρεμήσουν οι ιθύνοντες της ομάδας της Καζαμπλάνκα. Όμως, τα παράπονα των Μαροκινών αυξήθηκαν μετά τον επαναληπτικό τελικό, όταν στο 58’ ακυρώθηκε λανθασμένα κανονικά γκολ, ως οφ σάιντ από τον βοηθό Καμαρά. Ο διαιτητής Γκασάμα αρνήθηκε αρχικά να εξετάσει τη φάση μέσω VAR και μετά από περίπου 20 λεπτά ενημέρωσε τους παίκτες πως το VAR δεν λειτουργεί!

Οι Μαροκινοί αρνήθηκαν να συνεχίσουν το ματς, μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη και αυτό έληξε 1-0 υπέρ των Τυνήσιων, οι οποίοι πανηγύρισαν τον τίτλο, για δεύτερη σερί σεζόν και τέταρτη συνολικά στην ιστορία τους. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, η CAF αποφάσισε να επαναληφθεί ο τελικός, κεκλεισμένων των θυρών, με την Εσπεράνς να επιστρέφει το τρόπαιο στους ιθύνοντες της ομοσπονδίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα