Πειστική νίκη για την Τσέλσι, 3-0 την Ντιναμό

Η Τσέλσι επικράτησε 3-0 της Ντιναμό με για την φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ με κορυφαίο τον Πέδρο, κάνοντας σημαντικό βήμα εν όψει του δεύτερου αγώνα στην Ουκρανία στις 14 Μαρτίου.

Η ομάδα του Μαουρίτιο Σάρι που έχει χάσει μόλις ένα ματς σε 17 παιχνίδια στην έδρα της με 11 νίκες και 5 ισοπαλίες ενώ έχει κερδίσει 8 από τα τελευταία εννιά εντός έδρας ματς σε όλες τις διοργανώσεις, ήταν αυτή που μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να πετύχει γρήγορα γκολ και να ελέγξει τον αγώνα.

Η Τσέλσι μετά
την πρόκριση επί της Μάλμε, κληρώθηκε με την Ντιναμό, η οποία απέκλεισε τον Ολυμπιακό. Οι Ουκρανοί ήθελαν ν` πραγματοποιήσουν καλή εμφάνιση στο Στάμφορντ Μπριτζ και να πετύχουν ότι καλύτερο μπορούσαν, στην τέταρτη τους εμφάνιση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι «μπλε» ξεκίνησαν πολύ δυνατά. Μόλις στο 12ο λεπτό ο Νταβίντ Λουίζ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Μποίκο, δείχνοντας πως η ομάδα του θα ψάξει για γρήγορο γκολ.
Στο 17 η ομάδα του Μαουρίτσιο έκρυψε τη μπάλα! Από τα αριστερά οι παίκτες της Τσέλσι άλλαξαν γρήγορα, αυτή έφτασε στον Πέδρο που έδωσε μέσα στην περιοχή στον Ζιρού και αυτός με τακουνάκι βρήκε πάλι τον Πέδρο που πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Μπόικο για το 1-0, πετυχαίνοντας το πρώτο φετινό του γκολ. Ο Ζιρού έδωσε ασίστ στην 50η εμφάνιση του με τη φανέλα της Τσέλσι!

Στο 34 ο Νταβίντ Λουίς τροφοδότησε στον Πέδρο που έκανε δυνατό σουτ, αλλά αυτή τη φορά νικήθηκε από τον Μπόικο. Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου με την Τσέλσι να ελέγχει πλήρως τον ρυθμό του ματς και να βρίσκεται μπροστά στο σκορ.
Στο δεύτερο και πάλι οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο, αλλά και τις ευκαιρίες. Στο 54 ένα καλό σουτ του Ουίλιαν έσωσε ο τερματοφύλακας της Ντιναμό.

Ο Μπόικο, 11 λεπτά αργότερα δεν μπόρεσε να απομακρύνει τη μπάλα. Ο Ουίλιαν εκτέλεσε φάουλ στο 65, αριστερά έξω από την περιοχή αφήνοντας άγαλμα τον Ουκρανό τερματοφύλακα που δε μπορούσε να κάνει και πολλά. Ο Ουίλιαν έχει σκοράρει 12 γκολ για την Τσέλσι στην Ευρώπη, 3 φέτος, και έβαλε το όνομά του στους πέντε κορυφαίους σκόρερ της ομάδας.

Ο Μάρκο Αλόνσο στο 78 απείλησε εκ νέου με συρτό διαγώνιο σουτ με τη μπάλα να καταλήγει άουτ, όπως και στο 82 όταν ο Πέδρο έδωσε στην περιοχή στον Λόφτους Τσίκ όμως αυτό από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε ψηλά.

Το τελικό 3-0 ήρθε από συνεργασία δύο παικτών που είχαν περάσει ως αλλαγή. Ο Πέδρο έκανε εξαιρετική σέντρα από δεξιά για τον Λόφτους Τσικ, αυτός έδωσε με τη μια στον Χάντσον Οντόι που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 3-0, δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του. Ο 19χρονος σκοράρει για τρίτη φορά στο Γιουρόπα Λιγκ.

Brilliant Chelsea goal! That's 3-0!

Keywords
Τυχαία Θέματα