Πάτρα: Τεράστια έρευνα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας με 70 καταθέσεις – Όλα τα στοιχεία “φωτιά”

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση των Αρχών που ερευνούν την υπόθεση των τριών παιδιών στην Πάτρα που έφυγαν αιφνίδια από τη ζωή σε λιγότερο από τρία χρόνια.

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία που παροουσίασε ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος στο Mega και την εκπομπή “Live News” για τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας, του παιδιού που πέθανε τελευταίο, στις 29 Ιανουαρίου 2022. Μόνο για την εννιάχρονη, το σύνολο των ατόμων που αναμένεται να καταθέσουν για την υπόθεση είναι 70 και πρόκειται για γιατρούς, νοσηλευτές

και ιατροδικαστές από τα τέσσερα νοσοκομεία, στα οποία νοσηλεύτηκε το παιδί, το Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”, το Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο, το Πανεπιστημιακό Πάτρας και το Καραμανδάνειο Πατρών.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί μελετούν ήδη τους ιατρικούς φακέλους της Τζωρτζίνας, ενώ 12-13 γιατροί και νοσηλευτές αναφέρουν πως υπήρξε καθυστερημένη ενημέρωση για τα δύο κρίσιμα συμβάντα του παιδιού.

Παράλληλα, τρία νοσοκομεία εκ των τεσσάρων επιβεβαιώνουν πως υπήρξε αίτημα της μητέρας για τοποθέτηση της Τζωρτζίνας σε μονόκλινο, ενώ δύο νοσηλευτές αναφέρουν πως η μητέρα ρώτησε αν υπάρχουν κάμερες στο δωμάτιο.

Τέλος, υπάρχουν 20-25 γιατροί που αναφέρουν ότι τα δύο κρίσιμα επεισόδια που υπέστη η εννιάχρονη δεν εξηγούνται από δεδομένα εξετάσεων και άλλοι 12 υποστηρίζουν ότι τα προβλήματα που εκδήλωνε το παιδί συνέβαιναν χωρίς να υπάρχει στον χώρο γιατρός ή νοσηλευτής.

“Πρέπει να βρεθεί ο λόγος που τα παιδιά στερούνταν το οξυγόνο”

Για την υπόθεση των τριών θανάτων μίλησε στην ίδια εκπομπή και ο πρόεδρος των ιατροδικαστών Γρηγόρης Λέων.

“Η μητέρα κάνοντας δηλώσεις, δίνοντας συνεντεύξεις, περιγράφοντας τα τελευταία λεπτά, μέχρι τον θάνατο των τριών παιδιών, βοήθησε και εμένα και τους συναδέρφους” δήλωσε αρχικά, εξηγώντας πως ένας ιατροδικαστής ξεκινά την έρευνά του με τη λήψη ενός ιστορικού.

“Στην προκειμένη υπόθεση το γεγονός πως υπάρχει περιγραφή των τελευταίων στιγμών των παιδιών από τον μοναδικό άνθρωπο που ήταν δίπλα τους, εκείνες τις στιγμές, μας δίνει μία ξακάθαρη εικόνα” συμπλήρωσε.

Κατόπιν, επισήμανε πως από τις τελευταίες συνεντεύξεις της μητέρας των κοριτσιών γίνεται ξεκάθαρο πως βλέπουμε μία μητέρα να αγωνιά που τα παιδιά της στερούνται οξυγόνο και ήταν ένα από τα δεδομένα που ληφθήκαν υπόψιν των ιατροδικαστών.

“Σε μία κατάσταση ηπατικής ανεπάρκειας, βλέπουμε ένα παιδί να κιτρινίζει, να παθαίνει ίκτερο, να υποφέρει, σίγουρα όχι, όμως να στερείται οξυγόνο” τόνισε ο κ. Λέων.

Ολοκληρώνοντας, δήλωσε πως είναι βέβαιος πως η ειδική επιτροπή θα οδηγηθεί σε σωστά συμπεράσματα και θα αναθεωρήσει την αρχική αιτία θανάτου που είχε παρουσιαστεί και επισήμανε πως πρέπει να δικαιολογηθούν τα δύο τραύματα που έχουν βρεθεί στα δύο παιδιά σε ανατομικές περιοχές, καθώς και το αίμα στο πανάκι της Ίριδας.

Πηγή: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα