WSJ: Ο Ζελένσκι ζήτησε απο τον Μπάιντεν να μην επιβάλει κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς – Σημαντικός ως “ενδιάμεσος”

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι ζήτησε από τον Τζο Μπάιντεν να μην επιβάλει κυρώσεις στον Ρομάν Αμπράμοβιτς για να διευκολύνει τις ειρηνευτικές συνομιλίες, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα “στις αρχές του μήνα το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ συνέταξε μια σειρά κυρώσεων για να τιμωρήσει τον Ρώσο ολιγάρχη, μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Όταν ήρθε η ώρα να ανακοινωθούν αυτές οι κυρώσεις, οι οποίες είχαν σχεδιαστεί για να ισχύουν παράλληλα με τις κυρώσεις από το Η.Β. και

την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου είπε στο Υπουργείο Οικονομικών να σταματήσει. Ο λόγος: Ο Πρόεδρος Ζελένσκι”.

Σύμφωνα με τo δημοσίευμα ο Ζελένσκι φέρεται να συμβούλεψε τον Μπάιντεν σε πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία να περιμένει για την επιβολή κυρώσεων στον Αμπράμοβιτς, ο οποίος μπορεί να αποδειχθεί σημαντικός ως “ενδιάμεσος” με τη Ρωσία για να βοηθήσει στη διαπραγμάτευση για ειρήνη ανάμεσα στις δυο χώρες.

Ο Αμπράμοβιτς έχει αποφύγει κυρώσεις από τις ΗΠΑ

Οι αποκαλύψεις από την Wall Street Journal έρχονται ως συνέχεια του γεγονότος ότι μέχρι στιγμής ο Αμπράμοβιτς έχει προς το παρόν αποφύγει κυρώσεις από τις ΗΠΑ, κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βρετανία.

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει. “Δεν πρόκειται να ανακοινώσουμε ιδιωτικές συνομιλίες μεταξύ του προέδρου Μπάιντεν και του προέδρου Ζελένσκι”, δήλωσε η Έμιλι Χορν, εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Πηγή: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα