Παρουσίαση: Timeless του Armand Baltazar

Ο Ντιέγκο και οι Φύλακες του Απερατλαντικού.

Η Χρονική Σύγκρουση ήρθε από κάπου πέρα από τα αστέρια, ένα κοσμικό γεγονός που κατακερμάτισε χώρο και χρόνο, σκίζοντας τη Γη και αναμορφώνοντάς τη σε κάτι εντελώς καινούριο. Αυτός είναι ο κόσμος που γεννήθηκε ο Ντιέγκο Ριμπέρα. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον συνυπάρχουν ταυτόχρονα. Πέρα από κάθε χρονικό όριο. Στο Νέο Σικάγο, οι διάδρομοι του Γυμνασίου του Ντιέγκο είναι γεμάτοι από παιδιά όλων των ιστορικών εποχών και πολιτισμών, από όλο τον κόσμο. Τα κομμάτια δεν ταιριάζουν πάντοτε καλά μεταξύ τους, αλλά αυτός είναι ο κόσμος του και τον

αγαπάει. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που δε συμμερίζονται την αγάπη του. Στα δέκατα τρίτα γενέθλιά του, ο Ντιέγκο μαθαίνει για ένα ιδιαίτερο χάρισμα που διαθέτει· ένα μυστικό που αποτελεί μέρος κάτι πολύ πιο μεγάλου, που ο ίδιος δεν μπορεί να καταλάβει. Κι όταν ο πατέρας του, κορυφαίος μηχανικός της νέας εποχής, αιχμαλωτίζεται από τους Ετέρνουμ, ο Ντιέγκο πρέπει να τον σώσει και να εμποδίσει τη μοχθηρή αυτή ομάδα να διαταράξει την εύθραυστη ειρήνη που έχει διαμορφωθεί ανάμεσα στους ανθρώπους.

Το πρώτο και σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να διατυπωθεί για το "Timeless" είναι ότι μιλάμε για ένα εικονογραφημένο βιβλίο άνω των 500 σελίδων, παρά το γεγονός ότι το target group του είναι ηλικίες 13-14 και τα βιβλία σε αυτές τις ηλικίες είναι συνήθως αρκετά μικρότερα. Ο συγγραφέας του βιβλίου, Armand Baltazar, είναι σχεδιαστής της Pixar Animations κι στη δουλειά του περιλαμβάνονται ταινίες όπως τα "Shark Tale", "Princess and the Frog", 'A Christmas Carol", "Cars 2" και το βιβλίο είναι μια ιστορία που έγραψε για τον γιο του. Για τις εικόνες του δημιουργήθηκαν μέχρι και πραγματικά μοντέλα χαρακτήρων ώστε να σχεδιαστούν οι εικόνες με ακρίβεια.

Έχουμε στα χέρια μας λοιπόν ένα κινηματογραφικό βιβλίο που παρακούει αρκετά τη θεμιτή δομή ή ροή ιστοριών στο γραπτό λόγο. Έχει δυνατές σκηνές δράσης, τα σχέδια του είναι πανέμορφα αλλά ανά σημεία μακρηγορεί περισσότερο απ' ότι χρειάζεται ενώ σε άλλα κομμάτια κόβεται απότομα και αφήνει τις εικόνες να μιλήσουν. Αν και δεν είναι απαραίτητα αρνητικό στοιχείο του, σίγουρα κάνει την ανάγνωση του πιο χρονοβόρα - ειδικότερα αν μιλάμε για νεαρές ηλικίες - οπότε και θα χρειαστεί λίγη υπομονή.

Δεν υπάρχει αμφιβολία όμως ότι μιλάμε για μία καλή ιστορία δράσης σε έναν steampunk κόσμο, που φέρνει κοντά ανθρώπους απ' όλες τις εποχές, μαγεία, δράκους και δεινόσαυρους, πολλές μάχες κι εξερευνά τη δύναμη της φιλίας, του θάρρους και της απώλειας. Η ιστορία του βασίζεται στην καταιγιστική του δράση και στις διαρκείς εναλλαγές περιβαλλόντων, που με τη βοήθεια των σχεδίων ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια σου και δίνουν ένα διαφορετικό "άρωμα" στην πλοκή, που το κάνει αρκετά διαφορετικό και καθηλωτικό με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο και με το πανέμορφο art του θα σας απασχολήσει για πολλές ώρες.

Το "Timeless #1: Ο Ντιέγκο και οι Φύλακες του Απερατλαντικού" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο σε σκληρόδετη έκδοση στα 15,92€.

Timeless: Ο Ντιέγκο και οι φύλακες του απερατλαντικού

Για την παρουσίαση μας δόθηκε αντίτυπο από τις εκδόσεις.

Η Γεράκου Γιώτα είναι director του IGN Greece και μπορείτε να την βρείτε στο Facebook ή στο Instagram να σπαμμάρει βιβλία.

Read more on [SITE_NAME]Παρουσίαση: Στον οίκο του σκουληκιού από τον George R.R.MartinΠαρουσίαση: Το Κάλεσμα του ΚθούλουΤο βιβλίο Νεκρονομικόν, Το Χειρόγραφο των Νεκρών σύντομα στα ελληνικά

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα