Battle for Azeroth: Το lore και οι χαρακτήρες (+Διαγωνισμός Beta Keys)

Μαζί με διαγωνισμό.

O διαγωνισμός βρίσκεται στην δεύτερη σελίδα!

Το τέλος του World of Warcraft: Legion μας βρίσκει να στεκόμαστε πάνω από συντρίμμια. Στο τελευταίο patch, με όνομα Shadows of Argus, οι ήρωες του Azeroth υπό την ηγεσία του Khadgar, του Illidan και του Προφήτη Velen κατάφεραν να νικήσουν ολοκληρωτικά την Burning Legion

και με την βοήθεια του Πάνθεον να φυλακίσουν τον Τιτάνα Sargeras. Μετά από δέκα χιλιάδες χρόνια συγκρούσεων, η μεγαλύτερη απειλή που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο κόσμος του Azeroth είχε πλέον εξουδετερωθεί. Ή μήπως όχι;

Στην BlizzCon του 2017, η Βlizzard μας αποκάλυψε πως μετά το Legion, οι σχέσεις μεταξύ της Horde και της Alliance συνεχίζουν να βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί, καθώς το μίσος και οι έχθρες του παρελθόντος δεν φαίνονται να έχουν ακόμα ξεχαστεί, παρά την συμμαχία που τα δύο factions σύναψαν λόγω της Burning Legion. Σύμφωνα με το τελευταίο cutscene του expansion την αφορμή για να “ανάψουν” ξανά τα αίματα, θα την δώσει ένα μετάλλευμα με το όνομα Azerite (περισσότερα για αυτό σε λίγο) που έκανε την εμφάνισή του στην Silithus.

Σκοπός του σημερινού άρθρου είναι να δώσουμε μερικές πληροφορίες για την ιστορία πίσω από το Battle for Azeroth. Aρχικά, θα παραθέσουμε συνοπτικά τις πληροφορίες που μας έχει δώσει η εταιρεία σχετικά με lore του expansion και θα προσπαθήσουμε να βρούμε την αφορμή που θα κλιμακώσει τις σχέσεις μεταξύ της Horde και της Alliance και θα οδηγήσει τον πλανήτη σε έναν ακόμη πόλεμο. Στην συνέχεια, θα ασχοληθούμε πιο εκτεταμένα με τους πρωταγωνιστές του expansion, θα θυμηθούμε τις πράξεις τους κατά την διάρκεια των γεγονότων του Legion και θα κάνουμε μερικές προβλέψεις για τον ρόλο τους στο μέλλον. Ας ξεκινήσουμε!

O Sargeras και το Void

Στο τελευταίο patch του Legion, Shadows of Argus, οι ήρωες του Azeroth ταξίδεψαν στο πλανήτη Argus, το “πρώην” σπίτι των Draenei, που μετατράπηκε σε βάση επιχειρήσεων της Burning Legion μετά την προδοσία του Archimonde και του Kil’jaeden. Εκεί πληροφορηθήκαμε για το σχέδιο του Sargeras να δημιουργήσει το δικό του Πάνθεον χρησιμοποιώντας τις ψυχές των Τιτάτων. Ο Sargeras είχε ήδη στην κατοχή του τις ψυχές των Aman'Thul, Norgannon, Khaz'goroth, και Golganneth, ενώ για να ολοκληρώσει το σχέδιό χρειάζονταν και την ψυχή της Eonar, η οποία που καθώς φαίνεται βρισκόταν στο Azeroth. Με τις πέντε ψυχές στην κατοχή του, ο Tιτάνας θα μπορούσε να αποκτήσει αρκετή δύναμη ώστε να φέρει εις πέρας το σχέδιο του, την καταστροφή δηλαδή της ζωής σε όλο το σύμπαν. Γιατί όμως ο Sargeras ήθελε εξ’ αρχής να πετύχει κάτι τέτοιο;

Όπως ξέρουμε εδώ και πάνω από 13 χρόνια, ο Sargeras και η Burning Legion που έχει δημιουργήσει, έχουν σαν μοναδικό σκοπό να καταστρέφουν κόσμους. Στα τελευταία patch του Legion, μάθαμε επιτέλους περισσότερες πληροφορίες για το κίνητρο πίσω από τις πράξεις του. Σύμφωνα λοιπόν με το lore, όταν οι Τιτάνες ακόμα δημιουργούσαν το σύμπαν και τους πλανήτες από το μηδέν, ο Sargeras είχε το καθήκον να προστατεύει τα δημιουργήματα του Πάνθεον από τους δαίμονες. Κάποια στιγμή, μετά από εκατομμύρια μάχες, ο Sargeras ανακάλυψε έναν κόσμο του οποίου η “titan-soul”, η ψυχή του Τιτάνα που βρίσκεται στο εσωτερικό του πλανήτη, είχε διαφθαρεί από το Void και τους Void Lords.

Στην επιφάνεια του πλανήτη υπήρχαν Void energies, Nathrezim και Old Gods, ενώ στον πυρήνα του, τα αρμονικά και ειρηνικά όνειρα του Τιτάνα είχαν μετατραπεί σε φρικιαστικούς εφιάλτες. Ο Sargeras αιχμαλώτισε και ανάκρινε μερικούς Nathrezim με αποτέλεσμα να μάθει τις πραγματικές προθέσεις των Void Lords. Τυφλωμένος από θυμό, με μία του κίνηση έκοψε τον πλανήτη στα δύο, σκοτώνοντας παράλληλα την titan-soul στο εσωτερικό. Αν αυτό είναι το μέλλον της ζωής στο σύμπαν, τότε καλύτερα να μην υπάρχει ζωή. Ο Sargeras είχε πάρει την απόφασή του.

Για εκατοντάδες χιλιάδες, ίσως και εκατομμύρια, χρόνια ο Τιτάνας τριγύριζε στο σύμπαν και κατέστρεφε κόσμους που το Πάνθεον είχε δημιουργήσει, πεπεισμένος πως θα ήταν προτιμότερο να μην υπάρχει καθόλου ζωή, παρά αυτή να παραμορφωθεί κάποια στιγμή από το Void. Το έργο του σταμάτησε στο Azeroth όταν μετά από μακροχρόνιους πολέμους και με την βοήθεια του αληθινού Πάνθεον καταφέραμε και τον φυλακίσαμε στο Seat of the Pantheon, όπου και εκεί αναμένεται να περάσει την υπόλοιπη αιωνιότητα. Οι φυλές του Azeroth μετά από τρεις μακροχρόνιους πολέμους είχαν επιτέλους επικρατήσει της Burning Legion.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν τον αιχμαλωτίσει ο Πάνθεον, ο Sargeras κάρφωσε τη λεπίδα Gorshalach πάνω στον πλανήτη του Azeroth.

Η νίκη αυτή δεν ήρθε όμως χωρίς τίμημα. Λίγες στιγμές πριν το Πάνθεον αιχμαλωτίσει τον Sargeras, εκείνος πρόλαβε και κάρφωσε την θρυλική λεπίδα του, Gorshalach, the Dark Render -σύμφωνα με το lore το πιο ισχυρό όπλο στο σύμπαν- βαθιά μέσα στον φλοιό του Azeroth, αφήνοντας μία “ουλή” στο έδαφους που δεν πρόκειται να επουλωθεί σύντομα. Αυτή η ουλή, που βρίσκεται στην περιοχή του Silithus, αναμένεται να “ταράξει” τα νερά και θα οδηγήσει στα γεγονότα του Battle for Azeroth.

H μάχη για την “καρδιά” του Azeroth

Το ότι τα δύο factions θα καταλήξουν σε πόλεμο, το ξέρουμε ήδη από το cinematic της BlizzCon 2017. Πως όμως και γιατί η Horde και η Alliance έφτασαν σε αυτό το σημείο; Το τελευταίο cutscene του Legion μας δίνει μερικά έξτρα στοιχεία.

Όσοι παίχτες κατάφεραν να τελειώσουν το Antorus, the Burning Throne raid, έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν ένα νέο questline στην Silithus, το οποίο με την σειρά του θα του οδηγεί στην ανακάλυψη του μεταλλεύματος Azerite. Οι Horde, όντας γεωγραφικά πολύ πιο κοντά στην Silithus, θα ανακαλύψουν πρώτοι το Azerite, με τα goblins του Trade Prince Gallywix να ξεκινούν άμεσα την εξόρυξή του. Φυσικά, η άνευ προηγουμένου κινητικότητα στην Silithus, μια περιοχή που ομολογουμένως έχουμε να επισκεφτούμε αρκετό καιρό, θα τραβήξει γρήγορα την προσοχή των κατασκόπων της Alliance, οι οποίοι δεν θα αργήσουν με την σειρά τους να μάθουν για την ύπαρξη του μεταλλεύματος.

Το Azerite έχει μαγικές ιδιότητες και προέρχεται από την “titan-soul” του Azeroth. Από ότι φαίνεται, όταν ο Sargeras κάρφωσε την λεπίδα του στον πλανήτη, κατάφερε παράλληλα να τραυματίσει τον Τιτάνα του Azeroth, με αποτέλεσμα το Azerite, που λογικά αποτελεί το “αίμα” του, να βγει στην επιφάνεια με την μορφή ενός ορυκτού. Η Horde ήταν το πρώτο faction που συνειδητοποίησε την δύναμη και χρησιμότητά του μεταλλεύματος, άρχισε άμεσα και κρυφά την εξόρυξη. Αυτό, εξόργισε την Alliance, η οποία ερμήνευσε (και με το δίκιο της) την συγκεκριμένη κίνηση σαν προδοσία και κινήθηκε εναντίον της, με αποτέλεσμα να υπάρξει μία αιματηρή συμπλοκή στην Silithus με αρκετούς νεκρούς.

Με λίγα λόγια, η Horde ανακάλυψε ένα μαγικό μέταλλο το οποίο προέρχεται από την “καρδιά” του πλανήτη. Το μέταλλο αυτό εμπεριέχει μεγάλη δύναμη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν όπλο σε πόλεμο. Το λάθος της Horde, ήταν να αποκρύψει τις παραπάνω πληροφορίες από την Alliance (με την οποία μέχρι πριν λίγο είχε μία άτυπη συμμαχία) και να προσπαθήσει να κρατήσει το Azerite μονάχα δικό της. Φυσικά, όταν τα πληροφορήθηκε όλα αυτά η Alliance, ήταν λογικό να κινηθεί εναντίον της.

Από άποψη gameplay, το Azerite θα λειτουργήσει σαν το νέο Artifact Power.

Το παραπάνω συμβάν δεν μπορεί να είναι παρά μία μικρή αφορμή για να ψυχρανθούν ξανά οι σχέσεις Horde και Alliance. Λογικά, αναμένεται να δούμε μία αλυσιδωτή αντίδραση γεγονότων -με αφετηρία το συμβάν στη Silithus- που θα κορυφωθούν με την αναζωπύρωση του πολέμου μεταξύ των φυλών του Azeroth. Επίσης, δεν είναι καθόλου απίθανο, οι Void Lords να βάλουν και αυτοί το δικό τους χέρι για να οδηγήσουν την κατάσταση σε αυτό το αποτέλεσμα, καθώς τους συμφέρει ένας “εμφύλιος” πόλεμος που αφήνει αποδυναμωμένες όλες τις στρατιωτικές δυνάμεις του πλανήτη. Όλα τα παραπάνω φυσικά αποτελούν μία πρόβλεψη, αν και σε γενικές γραμμές κάπως έτσι αναμένεται να κινηθεί η ιστορία.

Τώρα, έχοντας καλύψει τα γεγονότα του Legion και έχοντας κάνει μία μικρή εισαγωγή για το Battle for Azeroth, ήρθε η ώρα να περάσουμε στο δεύτερο μέρος του άρθρου, την ανάλυση δηλαδή των πρωταγωνιστών του νέου expansion.

Sylvanas Windrunner

Πρώην Στρατηγός των Rangers της Silvermoon City και γενικός αρχηγός της Horde στα Eastern Kingdoms, Banshee Queen, διοικήτρια των ελεύθερων Forsaken Undead και πλέον Warchief ολόκληρου του faction. Ένας χαρακτήρας που έχει αναπτυχθεί στο έπακρο τα τελευταία 15 χρόνια, η Sylvanas με τις κινήσεις και τις αποφάσεις της είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στα προηγούμενα expansions και όντας πλέον Warchief αναμένεται να συνεχίσει να βρίσκεται στο κέντρο της επικαιρότητας και για το Battle for Azeroth.

Αν η Sylvanas επιλέξει να βάλει το καλό της Horde σε πρώτη μοίρα, αυτό παράλληλα μπορεί να σημαίνει τον αφανισμό για την ίδια και τους Forsaken.

Βρίσκεται πολλά χρόνια στο Azeroth, έχει πολεμήσει δίπλα στους μεγαλύτερους ήρωες και έχει καταφέρει να επιβιώσει χρησιμοποιώντας μόνο την εξυπνάδα της και την ικανότητά της στο τόξο. Η Sylvanas αυτή την στιγμή ίσως είναι το πιο έμπειρο άτομο για να οδηγήσει την Horde μετά τον θάνατο Vol’Jin, παρ’ όλα αυτά έχει παράλληλα αποδείξει πως ακόμα και σαν Warchief πολλές φορές θα προσπαθήσει να προωθήσει πρώτα τα δικά της συμφέροντα. Αυτό το είδαμε και στο Legion, όπου ξεκίνησε ένα προσωπικό quest με σκοπό να “κλέψει” τα μυστικά της δημιουργίας των Val’kyr και να καταφέρει να σώσει την δική της ψυχή. Σε αντίθεση με τον Thrall ή ακόμα και τον Garrosh, πρώτη φορά βλέπουμε έναν Warchief -εν καιρό πολέμου- να βρίσκεται μακριά από τα στρατεύματά του, σε μία τελείως άλλη αποστολή, άσχετη με τον πόλεμο που εκτυλισσόταν παράλληλα.

H αλήθεια είναι πως σε αυτό το σημείο είναι πάρα πολύ δύσκολο να μαντέψουμε ποιο δρόμο θα ακολουθήσει το storyline της Sylvanas στο νέο expansion. Θα βάλει το συμφέρον της Horde ή το δικό της πάνω από όλα; Θα προσπαθήσει να νικήσει τον θάνατο, που είναι ο μεγαλύτερος εχθρός και φόβος της, ή την Alliance; Θα βοηθήσει την Horde να επικρατήσει, ή θα την καταστρέψει όπως ο Garrosh;

Jaina Proudmoore

H ισχυρότερη μάγισσα στο Azeroth και μία από τις πιο ταλαιπωρημένες φιγούρες που έχουμε δει ποτέ στο σύμπαν του Warcraft. Η Jaina έκοψε τους δεσμούς της με τον πατέρα της από μικρή ηλικία, ενώ παράλληλα έχασε τον δάσκαλό και αργότερα τον έρωτά της από την Undead Scourge. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, υπό την “εποπτεία” της καταστράφηκαν τρεις από τις μεγαλύτερες πόλεις της ανθρωπότητας. Η καταστροφή του Theramore Isle μάλιστα την έσπρωξε πολύ κοντά στην παράνοια. Από τότε που ο Garrosh βομβάρδισε το νησί, η Jaina ορκίστηκε να μην αφήσει τίποτα που να φέρει το σήμα της Horde όρθιο. Η άλλοτε αγαθή μάγισσα με την χρυσή καρδιά, δεν δίστασε ούτε μία στιγμή να δολοφονήσει εν ψυχρώ όλους του μάγους της Horde από την πόλη του Dalaran.

H Jaina, (με ανανεωμένο look), έτοιμη να κάνει την επανεμφάνισή της.

Ακόμα και υπό την απειλή της Burning Legion, η Jaina αρνήθηκε να επιτρέψει στους μάγους της Horde να επιστρέψουν στο Dalaran, κάτι που ήταν αναγκαίο ώστε να μπορέσει το συμβούλιο των Kirin Tor να οργανώσει τα σχέδιά του για την άμυνα του πλανήτη. Η απόφασή της να ψηφίσει αρνητικά στο Συμβούλιο των Έξι, την οδήγησε εκτός συμβουλίου και γενικότερα εκτός της πόλης. Το παραπάνω γεγονός διαδραματίστηκε στην αρχή του Legion, και από τότε η Jaina είναι άφαντη, αφού δεν συμμετείχε ενεργά σε καμία αποστολή κατά της Λεγεώνας.

Στο Battle of Azeroth βέβαια τα πράγματα αναμένεται να αλλάξουν δραματικά. H επιστροφή στο Kul’ Tiras και η συμμαχία της Alliance με την ναυτική δύναμη του νησιού, αναπόφευκτα σημαίνει πως η Jaina θα επιστρέψει πάλι στο προσκήνιο και θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού το Kul’ Tiras είναι ουσιαστικά η πατρίδα της. To storyline της λογικά θα είναι άκρως σημαντικό και ίσως θα επικεντρωθεί στην κακή της ψυχολογική κατάσταση, προϊόν των προηγούμενων πολέμων.

Μια απέλπιδα προσπάθεια για ένωση των Horde με τους Alliance.

Δεν αποκλείεται επίσης να έχουμε και επανασύνδεση της Jaina με την οικογένειά της. Ο πατέρας μπορεί να μην ζει πλέον, η μητέρας της και τα αδέρφια της όμως σύμφωνα με το lore ζουν και βασιλεύουν. Κυριολεκτικά. Πάντως όπως και να έχει, με την προσθήκη του Kul’ Tiras, το Battle for Azeroth σίγουρα θα είναι ένα “γεμάτο” expansion για την Jaina, η οποία αναμένεται να αποτελέσει συνδετικό κρίκο μεταξύ των ανθρώπων της Alliance και των ανθρώπων του νησιού. Ούτως ή άλλως υπάρχουν ήδη υποψίες ότι οι Kul’ Tiran Humans θα είναι το τέταρτο Αllied Race της Alliance.

Anduin Wrynn

Το παιδί που έχει διχάσει ολάκερο το fanbase του Warcraft, έχοντας πολλούς fans και ακόμα περισσότερους “haters”. Ο Anduin Wrynn στα τελευταία 5-6 χρόνια εξελίχθηκε από ένα παιδάκι που κρυβόταν πίσω από τα πόδια του Ηighlord Βolvar Fordragon σε έναν από τους πιο αξιοσέβαστους Priests του κόσμου, ενώ ο θάνατος του πατέρα του στην αρχή του Legion, τον έκανε αυτόματα ηγέτη της Stormwind αλλά και ολόκληρης της Alliance. Σκληρή μοίρα και μεγάλο φορτίο για ένα παιδί που οι καταστάσεις τον ανάγκασαν να ωριμάσει απότομα.

O Anduin στον θρόνο της Stormwind.

Ο Anduin βρίσκεται στο προσκήνιο του World of Warcraft ουσιαστικά από το Cataclysm και οι σεναριογράφοι της Blizzard ανέπτυξαν τον χαρακτήρα του αργά και μεθοδικά. Στο πέρασμα του χρόνου, ο Anduin σε κάθε ευκαιρία μας αποδείκνυε πόσο αγαθός και ακριβοδίκαιος είναι, ενώ παράλληλα έδειχνε σιγά σιγά δείγματα της δύναμης που κρύβει μέσα του.

Παρά την μεγάλη του ατυχία, ο Anduin έχει υπάρξει και ιδιαίτερα τυχερός. Καταρχάς, είχε το προνόμιο να βρεθεί δίπλα και να διδαχτεί από τους πιο σοφούς και έμπειρους ανθρώπους της Alliance. Θρύλοι της εποχής όπως ο Magni Bronzebeard, o Βolvar, η Jaina, η Valeera, o Greymane και ο Προφήτης Velen, έχουν διαδραματίσει μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξη του χαρακτήρα του Anduin. Παράλληλα, κατάφερε να επιβιώσει τις διάφορες “συναντήσεις” που είχε με μεγάλους εχθρούς, όπως ο Garrosh Hellscream και η Onyxia, και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Anduin κατάγεται από μία γενιά Βασιλιάδων - πολεμιστών. O πόλεμος είναι στο DNA του, ενώ έχει έμφυτη τη δύναμη του Φωτός και από ότι φαίνεται μπορεί να την χειρίζεται σε ικανοποιητικό βαθμό παρά την ηλικία του.

Μάλιστα, οι ικανότητες του με το Φως φαίνεται να έχουν εξελιχθεί ακόμα περισσότερο από όσο γνωρίζουμε, καθώς στο trailer του Battle for Azeroth, καταφέρνει με επιτυχία να cast-άρει με επιτυχία ένα Mass Ressurect (!) κατά την διάρκεια της μάχης. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, φαίνεται πως έμαθε να χειρίζεται και το σπαθί του πατέρα του, κάτι που κάνει νύξεις για μετάβαση του από Priest σε Paladin. Πάντως, όπως και να έχει, σαν Βασιλιά της Stormwind και ηγέτης της Alliance, ο Anduin θα είναι ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα του Battle for Azeroth και οι αποφάσεις του αναμένεται να αλλάξουν την ροή του πολέμου.

Το αγόρι-Βασιλιάς κάθεται στο τραπέζι του Αφέντη. Τρία ψέμματα θα σας προσφέρει. "Τα αινιγματικά λόγια του II'gynoth απασχολούν ακόμα τους παίχτες. Αφορά τον Anduin ή όπως κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν τον Wrathion; Υπάρχει περίπτωση ο Anduin να προδώσει το Φως και την Alliance.

Γενικότερα, θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι ηθικά διλήμματα θα συναντήσει ο Anduin και πως ή αν θα καταφέρει να ξεπεράσει τις όποιες δοκιμασίες βρει στο δρόμο του. Μην ξεχνάτε πώς όσο πιο δυνατό είναι το Φως, τόσο μεγαλύτερη σκιά δημιουργεί.

Khadgar

Ήταν από τους πρώτους που πέρασαν το Dark Portal όταν εισέβαλε η Iron Horde στο Warlords of Draenor και από τους τελευταίους που έφυγαν από το πεδίο της μάχης στο Legion. Ο “νεαρός” μάγος έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στα τελευταία δύο expansions. Κατέχοντας απύθμενη δύναμη και τα μυστικά του Τελευταίου Φύλακα, ο Khadgar έχει λειτουργήσει σαν την ζωντανή ασπίδα του πλανήτη.

Παράλληλα έχει υπάρξει και δίκαιος ηγέτης, βάζοντας πάντα σε προτεραιότητα το καλό του πλανήτη. Έχει δει από πρώτο χέρι πως η δίψα για δύναμη διαφθείρει τους ανθρώπους και παρά το γεγονός ότι αποτελεί γέννημα θρέμμα της Alliance δεν διστάζει ούτε στιγμή να πάρει το μέρος της Horde αν το θεωρήσει απαραίτητο. Ήταν μάλιστα εισηγητής και μπροστάρης της συζήτησης στο Συμβούλιο των Έξι για την επαναφορά των μάγων της Horde στην πόλη του Dalaran, ώστε να μπορεί να οργανωθεί η άμυνα ενάντια στην Burning Legion.

Από την μια πλευρά διαθέτει μαγικές γνώσεις χιλιάδων χρόνων, από την άλλη κρατάει την θρυλική ράβδο Atiesh. Ποιος θα τολμήσει να του πάει κόντρα;

Ο Khadgar είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός χαρακτήρας για το lore του Warcraft. Aυτό δε το αμφισβητεί κανείς. Παρ’ όλα αυτά, πρώτον επειδή έχει ήδη πρωταγωνιστήσει στα δύο προηγούμενα expansion και δεύτερον σαν χαρακτήρας τείνει να παραμένει ουδέτερος ανάμεσα στις διαμάχες της Horde και της Alliance, θεωρώ πως δεν πρόκειται να αποτελέσει βασικός χαρακτήρας του Battle for Azeroth.

Πιστεύω πως, επειδή έχει ήδη προσφέρει πολλά στο Azeroth, οι σεναριογράφοι της Blizzard θα του δώσουν την ευκαιρία να κάνει ένα διάλειμμα ώστε να επιστρέψει δριμύτερος στο μέλλον. Ούτως ή άλλως ο Khadgar αποτελεί Φύλακας για εξω-πλανητικές απειλές όπως ήταν η Legion και τα Orcs του Draenor, ενώ το Battle for Azeroth εκ πρώτης όψεως μοιάζει πιο πολύ με έναν εμφύλιο.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Khadgar, Yrel, Thrall, Cordana Felsong, Lady Liadrin και Vindicator Maraad. Οι περίεργοι καιρό δημιουργούν περίεργες συμμαχίες.

Thrall

Αν κάποιος έλεγε πως ο Thrall έχει πάρει μέρος σε χίλιες μάχες, μπορεί η πρόβλεψη του ήταν και ακριβής, μπορεί όμως να χρειαζόταν και ένα μηδενικό ακόμα. Ο πρώην Warchief της Horde βρίσκεται μαζί μας από την εποχή του Warcraft III (δηλαδή πάνω από 15 χρόνια) και δεν έχει απογοητεύσει ποτέ ούτε τους fans του, αλλά ούτε και την Horde.

Αυτός ήταν και ένας λόγος που μετά το Cataclysm, η Blizzard αποφάσισε να του δώσει και εκείνου την ευκαιρία να κάνει ένα μεγάλο διάλειμμα. Στο Mists of Pandaria, εμφανίστηκε μόνο στο τελευταίο patch, στο Warlords of Draenor μόνο στην αρχή και στο Legion, μετά τον θάνατο του Vol’Jin, o Thrall βοηθάει τους παίχτες να ανακτήσουν το Doomhammer και μετά εξαφανίζεται πάλι λόγω τραυματισμού. Από την μία είναι περίεργο να βλέπεις έναν από τους μεγαλύτερους ήρωες του Azeroth να απέχει από την μάχη, από την άλλη είναι αναμενόμενο αν αναλογιστούμε τι έχει περάσει όλα αυτά τα χρόνια.

Στο Battle of Azeroth προσφέρεται στην Blizzard η τέλεια ευκαιρία για να επαναφέρει τον Thrall σαν βασικό χαρακτήρα, καθώς έχουμε όχι μόνο την έναρξη μία νέας διαμάχης μεταξύ Horde και Alliance (κάτι που πάντα προσπαθούσε να αποφύγει) αλλά και την επιστροφή της Jaine Proudmoore. Ο Thrall και η Jaina στο παρελθόν ήταν καλοί φίλοι και δεν θα ήταν απίθανο να δούμε ένα storyline σχετικά με την επανασύνδεσή τους. Ούτως ή άλλως στο σημείο που έχει φτάσει η Jaina, μόνο καλό μπορεί να της κάνει μία συνάντηση με τον Thrall.

Ένας καλός και βοηθητικός γίγαντας που έχει λάβει το παρατσούκλι "Green Jesus".

Δυστυχώς, ζυγίζοντας όλες τις παραπάνω καταστάσεις, θεωρώ υπαρκτό και τον κίνδυνο ο αγαπημένος μας σαμάνος να μην βγει ζωντανός από αυτό το expansion. Ελπίζω να κάνω λάθος φυσικά και αν δεν κάνω, τουλάχιστον να λάβει τον θάνατο που του αξίζει.

Alleria Windrunner και Turalyon

Η πρώτη νύξη για την επιστροφή της Alleria και του Turalyon στο lore του Warcraft έγινε κατά την διάρκεια του artifact quest των marksmanship Hunters στην αρχή του Legion, όπου με την βοήθεια της Vereesa ανακαλύπτουμε το χαμένο τόξο της Alleria. Aν και έχουν περάσει περισσότερα από 10 χρόνια από την εξαφάνισή της, η Vereesa είναι πλέον πιο πεπεισμένη από ποτέ πως η αδερφή της είναι ακόμα ζωντανή.

Το αδερφικό της ένστικτο επιβεβαιώθηκε αρκετά γρήγορα και καθώς οι ήρωες του Azeroth ταξιδεύουν στο τέλος του expansion στον πλανήτη του Argus, πληροφορούμαστε από τον σύζυγό της, Turalyon, πως η Alleria είναι ζωντανή και αιχμάλωτη του δαίμονα Aggonar. Μαζί την βοήθεια του Turalyon, ελευθερώνουμε την Alleria και δίνουμε την ευκαιρία στο ζευγάρι να συναντήσει για πρώτη φορά τον γιο τους, Arator. Στη συνέχεια μαζί με τα μέλη του Army of the Light, βοηθούν τους ήρωες στον πόλεμο ενάντια στην Burning Legion.

Μάθετε για τις περιπέτειές τους εδώ - https://worldofwarcraft.com/en-us/news/21061014

Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε με ποιον τρόπο θα καταφέρουν η Alleria και ο Turalyon να ζουν πλέον αρμονικά μαζί, αφού ο ένας αντιπροσωπεύει το Φως και η άλλη -σαν Void Elf- το σκοτάδι.

Prophet Velen

Ο Prophet Velen έχει υπάρξει εκλεκτός του Φωτός και ηγέτης των Draenei εδώ και 25 χιλιάδες χρόνια. Όταν ο Sargeras παρέσυρε τους -πρώην- φίλους του στο σκοτάδι, υποσχόμενος εξουσία και δύναμη, μόνο εκείνος είχε την πνευματική δύναμη να αντισταθεί στους παραπάνω πειρασμούς και να αναγνωρίσει το πραγματικό κίνητρο πίσω από τα “όμορφα” λόγια. Το Φως τον διάλεξε για αυτό τον λόγο και του πρόσφερε την δύναμη της “Όρασης”. Στην αρχή του Legion, οι δυνάμεις της Burning Crusade εισέβαλαν στην Exodar και έφτασαν πολύ κοντά στο να κατακτήσουν την πόλη. Τελικά, οι αμυνόμενοι Draenei κατάφεραν να απωθήσουν τους δαίμονες, έχοντας υποστεί παράλληλα μεγάλες απώλειες. Μία από αυτές ήταν και το naaru με όνομα Ο’ros που βρισκόταν στην καρδιά της πόλης.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο ηγέτης της επίθεσης ήταν ένας Εredar ονόματι High General Rakeesh. Velen και Rakeesh αναμετρήθηκαν κατά την διάρκεια της πολιορκίας με τον τελευταίο να σκοτώνεται από τους συμμάχους του Προφήτη και το Φως λίγα δευτερόλεπτα πριν την μοιραία στιγμή να αποκαλύπτει πως ο Rakeesh είναι ο πραγματικός γιος του. Συντετριμμένος από το θάνατο του O’ros και του γιου του, ο Velen απέρριψε τον τίτλο του Προφήτη και ορκίστηκε πως τα Draenei θα επιστρέψουν στον πλανήτη του Argus.

Υπό τις δικές του διαταγές, η συμμαχία του Legionfall αρχικά “άλωσε” το Tomb of Sargeras, σκοτώνοντας τον Κil’ jaeden και αφήνοντας τον στρατό του Τιτάνα χωρίς στρατηγό. Στην συνέχεια, η συμμαχία ανασυντάχθηκε, επιβιβάστηκε στο διαστημόπλοιο Vindicaar (κατασκευής Draenei υπό εντολή του Velen) και ταξίδεψε μέχρι τον πλανήτη του Argus για μία τελική αναμέτρηση με τις δυνάμεις της Burning Legion, που εν τέλει έληξε με την μεγάλη νίκη των συμμαχικών δυνάμεων.

Στο επόμενο expansion, o Prophet Velen αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στις μάχες ενάντια στον πραγματικό εχθρού του Azeroth, δηλαδή τους Void Lords. Από το Shadow of Argus ακούγονται οι πρώτες “φωνές” για την καινούρια απειλή που πρόκειται να βρεθεί μελλοντικά στο δρόμο μας. Προφανώς δεν γνωρίζουμε ακόμη (πέρα από τον πόλεμο μεταξύ Horde και Alliance) κατά πόσο θα δούμε την επίδραση του Void στο Battle for Azeroth, παρ’ όλα αυτά ο Prophet Velen όντας “λίκνο” του Φωτός αναμφίβολα θα κατέχει τα ηνία σε αυτή την μάχη, όποτε και αν αυτή λάβει χώρα.

Moira Thaurissan

Ακόμη μία πολύ γνωστή χαρακτήρας της οποίας το lore αναπτύχθηκε αργά και σταθερά με το πέρασμα των expansions. Όντας η μοναχοκόρη του βασιλιά του Ironforge Magni Bronzebeard και χήρα του αυτοκράτορα των Dark Irons, Dagran Thaurissan, η Moira είναι ο συνδετικός κρίκος όλων των φατριών των νάνων, με τον γιο της, Dagran Thaurissan ΙΙ, να αποτελεί τον μοναδικό νόμιμο διάδοχο και των δύο θρόνων.

Η Moira κατά την διάρκεια του Legion, λειτούργησε σαν εκπρόσωπος της Dark Iron clan στο συμβούλιο των “Τριών Σφυριών”. Το συγκεκριμένο συμβούλιο δημιουργήθηκε με σκοπό να κυβερνά το βασίλειο του Ironforge, μέχρι ο Dagran Thaurissan ΙΙ να ενηλικιωθεί και να μπορεί να ηγηθεί του λαού του. Το συμβούλιο αποτελείται από τις τρεις πιο μεγάλες φυσιογνωμίες των νάνων, τους Moira Thaurissan, Muradin Bronzebeard και Falstad Wildhammer

Είναι παραπάνω από εμφανές ότι ο εμφύλιος πόλεμος της Dark Iron clan με τους νάνους του Ironforge έχει επιτέλους λάβει τέλος. Η καταγωγή και η διπλωματία της Moira έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην αποκλιμάκωση της κατάστασης και τώρα το μόνο που μένει είναι όλα τα factions των νάνων να ενοποιηθούν κάτω από ένα λάβαρο. Αυτό από τι φαίνεται θα επιτευχθεί μόνο υπό την ηγεμονία του Dagran Thaurissan ΙΙ, ενός νάνου δηλαδή που φέρει την κληρονομιά των Dark Iron αλλά και των νάνων του Ironforge στο αίμα του.

Παρ’ όλα αυτά τα πρώτα μεγάλα διπλωματικά βήματα έχουν ήδη γίνει και σαν αποτέλεσμα, στο Battle for Azeroth, οι Dark Iron νάνοι αναμένεται να ενταχθούν και επίσημα στις τάξεις της Alliance, σαν ένα Allied Race, με την Moira λογικά να τους οδηγεί για μία ακόμη φορά στην μάχη.

H Blizzard μέχρι στιγμής έχει υπάρξει αρκετά φειδωλή με τις πληροφορίες που μας έχει προσφέρει για το expansion. Γνωρίζουμε ότι Horde και Alliance θα συναντηθούν για μία ακόμα φορά αντιμέτωποι στο πεδίο της μάχης, ενώ από το cinematic trailer μάθαμε πως τα δύο factions θα πολεμήσουν πάνω στα Ruins of Lordaeron, εκεί που βρίσκεται σήμερα δηλαδή, η πρωτεύουσα των Forsaken, Undercity. Αυτό αυτομάτως σημαίνει πως μιλάμε για μία πλήρης εισβολή της Alliance στην επικράτεια της Horde στα Eastern Kingdoms.

Από το παραπάνω features overview βίντεο καταλαβαίνουμε πως η Blizzard θέλει να χωρίσει τον κόσμο του Azeroth σε δύο κομμάτια. Η Horde θα πάρει στην κατοχή της την ήπειρο του Kalimdor και η Alliance τα Eastern Kingdoms, με τις ηπείρους του Northrend και της Pandaria να μένουν ανεξάρτητες. Επίσης, στο βίντεο βλέπουμε πως το World Tree ονόματι Teldrassil, που βρίσκεται πολύ κοντά στην πρωτεύουσα των Night Elves, Darnassus, έχει πυρποληθεί. Αυτό από μόνο του, είναι μια πράξη πολέμου και βεβήλωσης της ιστορίας του Azeroth.

Δύο ηγέτες, δύο κόσμοι.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε αν η Horde με εντολή της Sylvanas είναι αυτή που πυρπόλησε το ιερό δέντρo των Night Elves, ή αν έγινε κάποια παρεξήγηση που είχε υποκινηθεί από σκοτεινές δυνάμεις. Όπως και να το κάνουμε, μία τέτοια κίνηση, σε συνδυασμό με το συμβάν με το Azerite, θα δικαιολογούσε απόλυτα την εισβολή της Alliance στην Undercity και κατ’ επέκταση την έναρξη ενός πολέμου. Τα δύο factions που ίδρωσαν και μάτωσαν για να κρατήσουν τον κόσμο ασφαλή από απειλές όπως η Scourge, o Deathwing και η Burning Legion φαίνεται πως τώρα είναι έτοιμα να αφήσουν τα πάντα να πάνε χαμένα.

Ο πλανήτης του Azeroth πλέον βαδίζει προς τον πόλεμο και τον αφανισμό...

To World of Warcraft: Battle for Azeroth θα κυκλοφορήσει στις 14 Αυγούστου του 2018.

Battle for Azeroth: Το lore και οι χαρακτήρες

.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣΑπαντήστε σωστά στις 3 ερωτήσεις και κερδίστε ένα από 20 beta keys για το WoW: Battle of Azeroth. Όλες οι απαντήσεις βρίσκονται και συμφωνούν με το κείμενο της πρώτης σελίδας.Τα keys θα διαμοιραστούν prive με το email που θα συμπληρώσετε στην φόρμα.O διαγωνισμός λήγει τα μεσάνυχτα της Κυριακής 01/07Επίσημοι κανόνες.

Ο διαγωνισμός είναι μια προσφορά των Blizzard και IGE.

Loading...Read more on [SITE_NAME]World of Warcraft Theme Song (Electric Cello Version) από την Tina GuoΑγοράστε παιχνίδια και υπηρεσίες της Blizzard με WoW GoldΑγοράστε χρόνο παιχνιδιού στο World of Warcraft με in-game gold

Πηγή: IGN Greece

Keywords
keys, world of warcraft, το νησι, το φως, world, legion, patch, εταιρεία, void, seat, raid, power, rangers, city, queen, undead, σημαίνει, quest, tor, race, blizzard, dna, φως, priest, διλήμματα, iron, δριμύτερος, lady, iii, green, jesus, νύξη, army, light, https, γιου, shadow, ηνία, συγκεκριμένο, features, tree, night, wow, email, προσφορες, ige, tina, ign, κινηση στους δρομους, αλλαγη ωρας, στρατος, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, εξτρα, ξανα, ign, πλανητες, βιντεο, οψεως, ηνία, ηγεσια, ηγετης, θανατος, νησι, ονειρα, παιχνιδια, φως, ωρα, army, dna, email, game, iii, queen, quest, seat, wow, αιμα, αξιζει, αμυνα, ασπιδα, ατομο, ατυχια, αφορμη, βοηθεια, βρισκεται, γεγονοτα, γεγονος, γινει, γιου, δαιμονες, δευτερο, δυναμη, δυνατοτητα, διψα, δικη, διλήμματα, δωσει, δριμύτερος, εγινε, ευκαιρια, υπαρχει, εμφυλιος πολεμος, εμφυλιος, ενεργα, ενστικτο, εμφάνιση, εξι, εποχη, επιτυχια, εταιρεία, εφιαλτες, εχθρος, ζωη, ζωης, ηγεμονια, ιδια, ηλικια, υπηρεσιες, υπηρχαν, ηρωες, θρυλοι, κειμενο, κινηση, λαβαρο, λαθος, λογια, λογο, μακρια, μοιρα, μηδεν, μισος, μορφη, μυστικα, νικη, νύξη, παντα, οικογενεια, ονομα, οντας, ουσιαστικα, παιδι, πεδιο, πιο πολυ, ροη, πρωταγωνιστες, ψυχη, ρολο, σιγουρα, συγκεκριμένο, συζυγο, συνεχεια, συντομα, σειρα, σπιτι, συμπαν, σχεδια, σχεδιο, τιτανες, τοξο, το φως, τρια, φαινονται, φυσικα, φοβος, φορμα, φορα, χερι, χηρα, χρυση, αγορι, αιματα, βηματα, blizzard, city, δικιο, ενωση, ερωτησεις, ετοιμη, features, φιλοι, γνωσεις, ηγετες, ηπειρο, https, χωρα, ιδιαιτερα, ige, iron, εισβολη, καρδια, κρυφα, keys, lady, legion, light, μοιαζει, night, patch, πληροφοριες, ποδια, power, priest, raid, rangers, race, shadow, σημαίνει, σημα, titan, τυχερος, tina, tor, tree, undead, void, world of warcraft, world, ξεκινησε, ψυχες, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα