ΠΑΟΚ: Ομαλή μετάβαση ...

ΠΑΟΚ: Ομαλή μετάβαση ...ageorgiΠέμ, 01/07/2021 - 13:00

Δεύτερη διαδοχική εκτός έδρας αγωνιστική δοκιμασία για τον ΠΑΟΚ μέσα σε διάστημα λίγων ημερών και μάλιστα δίχως να έχει και τις ... καλύτερες αναμνήσεις από την περασμένη Κυριακή.   

Επόμενος σταθμός λοιπόν ... Περιστέρι. Ο «Δικέφαλος» δοκιμάζεται κόντρα στον σκληροτράχηλο Ατρόμητο,

που μπορεί να προέρχεται από ήττα στο Βόλο, ωστόσο πάντα κι ανεξαρτήτως συνθηκών βάζει δύσκολα στον ΠΑΟΚ, ανεξαρτήτως έδρας και προσώπων. Με απόλυτο σεβασμό στον Νταμίρ Κάναντι και τους ποδοσφαιριστές του, για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία το πρώτο ζητούμενο είναι ο ... εαυτός της.   

Όπως φάνηκε και στο «Αλκαζάρ» ο Ουρουγουανός τεχνικός έχει να λύσει τα δικά του θέματα, με κυριότερα όλων τη σοβαρότητα στην άμυνα για 90’, την επιθετική δυστοκία και το χαρακτήρα του συνόλου όταν η εξέλιξη δεν είναι αυτή που προσδοκούν ή πιο συγκεκριμένα, όταν βρίσκονται πίσω στο σκορ. Δεν είναι απλά θέματα. Δεν είναι ζητήματα που λύνονται από τη μια μέρα στην άλλη.   

Η αλλαγή προσώπων μπορεί να βοηθήσει ορισμένες φορές αλλά όχι πάντα. Η μακροχόνια και με συνέπεια προσπάθεια είναι αυτήν που κάνει τη διαφορά κι αποδίδει σε βάθος χρόνου. Μια και ο λόγος για νέα πρόσωπα, πλέον υπάρχουν τρία από αυτά στην ομάδα. Ο λόγος για τους Λάμπρου, Ουάρντα, Κρμέντσικ όμως δεν είναι σίγουρο – την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές – αν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής, κάτι που έχει να κάνει με τα δελτία τους.   

Το γεγονός πως όλοι τους είναι ποδοσφαιριστές που πλαισιώνουν τη μεσοεπιθετική γραμμή κάτι μαρτυρά. Όπως επίσης το ίδιο ισχύει και με το γεγονός της συστηματικής απουσίας των Ζαμπά-Μπίσεσβαρ από την ομάδα. Κι αν ο Βραζιλιάνος έχει κάποια ελαφρυντικά ελέω του σοβαρού τραυματισμού που αντιμετώπισε κι έκτοτε ποτέ δεν επανήλθε, για τον Ολλανδό τα δεδομένα είναι διαφορετικά καθώς πήρε πάμπολλες ευκαιρίες, ακόμη κι από την προηγούμενη τεχνική ηγεσία.   

Για την ολοκλήρωση της ενίσχυσης απομένει το πρόσωπο που θα ενισχύσει τη μεσαία γραμμή. Οι έντονες προσπάθειες που έχουν γίνει για την περίπτωση του Κροάτη χαφ, Κροβίνοβιτς δεν έχουν ευοδωθεί ως τώρα με συνέπεια να υπάρχει αναμονή στη συγκεκριμένη περίπτωση δίχως αυτό να σημαίνει πως δεν εξετάζονται-προχωρούν εναλλακτικές περιπτώσεις. Απλώς όταν υπάρχει μια προτεραιότητα, πρώτα εξαντλούνται όλα τα περιθώρια – δίχως αυτό να σημαίνει υπερβολές που θ’ αποβούν εις βάρος της ομάδας σε χρόνο – γι’ αυτήν και μετά παίρνουν σειρά οι υπόλοιπες.   

Ποτέ και κανένα ματς στο Περιστέρι δεν ήταν εύκολο. Ειδικά με τον Αυστριακό στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας του Ατρομήτου, μια προσωπικότητα ικανότητα, με γνώσεις που έχει ως βασικά στοιχεία στο προπονητικό του δόγμα την πειθαρχία και το γρήγορο ποδόσφαιρο ο βαθμός δυσκολίας παραμένει διαχρονικά υψηλός.   

Το ποδοσφαιρικό σενάριο της αναμέτρησης θα παίξει το ρόλο του, το ποιά ομάδα δηλαδή θ’ αναλαβει πρωταγωνιστικό ρόλο, ποιά θα έχει την κατοχή και κατά συνέπεια ποιοί κενοί χώροι θα δημιουργηθούν, όμως η συγκέντρωση, η αποτελεσματικότητα κι η τύχη φαντάζει ως το τρίπτυχο της ... επιτυχίας και στην προκειμένη περίπτωση. Τ’ ότι οι βαθμολογικές απώλειες που έχουν προηγηθεί έχουν στενέψει τα περιθώρια των υψηλών βλέψεων είναι γνωστό και καλύτερα από όλους το γνωρίζουν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές. Μένει να φανεί κατά πόσο αυτήν τη συνείδηση θα τη βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο. Σε λίγες ώρες οι όποιες απαντήσεις ... Καλή συνέχεια, καλή δύναμη ...   

 

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ The Experts ΠΑΟΚ - Ποδόσφαιρο Off Off kmpots Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ Ο Κωστής Μπότσαρης γράφει για την αποψινή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.  Article publish on Πέμ, 01/07/2021 - 13:00 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα