Παντελίδης για όλους και για όλα

Ο Σάββας Παντελίδης, την επόμενη Δευτέρα 18/3, στο παιχνίδι του Αρη με τον Απόλλωνα, στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, συμπληρώνει 15 παιχνίδια στον πάγκο των Κίτρινων.

Ουσιαστικά δηλασή, μισή σεζόν, από το πρώτο παιχνίδι που κάθισε στον πάγκο του Αρη, το εκτός έδρας ματς στην Κρήτη, απέναντι στον ΟΦΗ, στις 25 Νοεμβρίου. Με αφορμή αυτό το γεγονός μίλησε για όλα όσα υπάρχουν
στην καθημερινότητα της ομάδας αλλά και για τον στόχο που είναι η έξοδος στην Ευρώπη.

Ο Παντελίδης στα 14 παιχνίδια στον πάγκο του Αρη έχει 6 νίκες, 4 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Για τον μέχρι τώρα απολογισμο από την πλευρά του είπε: “Είναι πολύ σημαντικό, πρώτος εγώ, να σκέφτομαι τι έχει πάει καλά. Το πρώτο που άλλαξε, από το παιχνίδι με την Ξάνθη και μετά, είναι τα αποδυτήρια. Εχει γίνει μεγάλη δουλειά σε αυτό το κομμάτι, κυρίως από τους ποδοσφαιριστές, είτε με κάποιες αποχωρήσεις είτε γιατί μείναμε λιγότεροι, χωρίς να εννοώ φυσικά οτι έφυγαν παιδιά που έκαναν κακό στην ομάδα. Η ομάδα μπήκε σε έναν καλύτερο δρόμο και το έδειξε με την αντίδρασή της στο ματς της Ξάνθης και μετά, όταν τα πράγματα ήταν οριακά”.

Είπε για τις συζητήσεις που έγιναν στα αποδυτήρια: “Μετά από συζήτηση μέσα στα αποδυτήρια βάλαμε έναν στόχο, γιατί μέχρι ένα σημείο δεν υπήρχε ορατός στόχος. Εγώ από την πρώτη μέρα που ανέλαβα είχα δηλώσει γιατί είμαι εδώ. Μην είστε σίγουροι όμως ότι αυτό υπήρχε και στα αποδυτήρια, δεν υπήρχε αυτοσκοπός. Αυτό που έβλεπα και αφουγκραζόμουν ότι υπάρχει είναι… “παίζουμε καλά ή δεν παίζουμε και όπου βγει”. Ο στόχος της Ευρώπης, αφού χάθηκε αυτός του Κυπέλλου, οριοθετήθηκε ουσιαστικά από εμένα, αυτό έγινε μετά από κουβέντα και όταν στοχοποιείς κάτι είναι καλύτερο”.

Πρόσθεσε: “Στο αγωνιστικό, ασφαλώς όταν μία ομάδα αρχίζει να κάνει νίκες τα πράγματα βελτιώνονται γενικώς, και για τον προπονητή και για τους ποδοσφαιριστές. Δεν αλλάξαμε κάτι, απλά πλέον τα παιδιά μπορούν να ακολουθήσουν καλύτερα κάποια πράγματα και έχουν και τις δυνάμεις να το κάνουν. Δεν νομίζω κάποιος να μην αντιλαμβάνεται την διαφορά, το πώς έτρεχε η ομάδα πριν και το πώς τρέχει τώρα μέσα στο γήπεδο.

Επειδή όμως γενικά σαν λαός, αλλά ιδιαίτερα σαν ομάδα, είμαστε πολύ ενθουσιώδεις ή απογοητευόμαστε πολύ εύκολα, το σημαντικό δεν είναι τι κάναμε αλλά τι θα κάνουμε. Εχουμε έξι παιχνίδια στα οποία πρέπει να πάρουμε όσο περισσότερους βαθμούς για να πετύχει η ομάδα τον στόχο της. Ακόμα δεν κάναμε τίποτα”. Είπε ακόμη: “Ο Αρης λόγω της περιπέτειας που πέρασε τα τελευταία χρόνια δεν έχει βρει ακόμα την ισορροπία του, να χαίρεται λίγο και να απογοητεύεται λίγο, διότι αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς ξαφνικά ούτε να πιστεύεις ότι έκανες τα πάντα, ούτε ότι καταστράφηκες. Σε ότι αφορά στο τακτικό κομμάτι και στο τι θα πρέπει να βελτιώσουμε, σίγουρα πέρασε μία περίοδος δύσκολη, την ξεπεράσαμε και σιγά-σιγά να αποκτήσουμε πιο πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιχνίδι μας”.Ο Σάββας Παντελίδης πρόσθεσε: “Το πώς παρουσιάζεται μία ομάδα στο γήπεδο εξαρτάται από τον αντίπαλο. Είμαστε έτοιμοι και δουλεύουμε για να αντιμετωπίσουμε όλες τις καταστάσεις, ακόμα και τις κλειστές άμυνες όπως αναμένεται να συναντήσουμε στα από εδώ και πέρα παιχνίδια μας”.

Αναφέρθηκε στον Τόνσο: “Στην παρουσία του Μάρτιν πόνταρα προσωπικά γιατί θεωρώ οτι είναι ο παίκτης που “κλειδώνει” σε αυτό το οποίο θέλω από την ομάδα μου. Δεν μπορώ να κάνω κάτι. Δουλεύουμε για να είναι πλέον κανονικά στην ομάδα”.

Για τον αν, με βάση τις αποστάσεις που υπάρχουν στη βαθμολογία ο στόχος της 4ης ή της 3ης θέσης είναι ρεαλιστικός, είπε: “Δεν μίλησα ποτέ για τη θέση που θα τερματίσουμε, αλλά για τον στόχο της Ευρώπης. Στόχος μας είναι στα έξι παιχνίδια που απομένουν να κερδίσουμε όσα περισσότερα μπορούμε, αν όχι όλα”.

Για το αν αισθάνεται την αλλαγή στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα και προς το πρόσωπό του, είπε: “Με τα Γιάννινα είχα πει οτι πρώτη φορά ένιωσα μέλος αυτής της ομάδας. Οσο περνάει ο καιρός το αισθάνομαι περισσότερο”.

Για τα ντέρμπι που πέρασαν και το τι κρατάει από την εικόνα της ομάδας, είπε: “Τα δύσκολα για μένα, τα ντέρμπι, είναι τα ματς που έρχονται όχι αυτά που παίξαμε τώρα. Γιατί; Γιατί μέσα στην εβδομάδα δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνεις στους ποδοσφαιριστές τη σημασία του αγώνα και το πόσο κομβικός είναι. Στα ντέρμπι ο καθένας πάντα δίνει το κάτι παραπάνω και δείχνει ότι θέλει να παίξει, αυτό είναι το εύκολο. Είναι πολύ πιο δύσκολο λοιπόν να κρατήσεις συγκεντρωμένη την ομάδα σου όταν παίζεις με τον Απόλλωνα, να περάσεις στον παίκτη οτι πρέπει να είναι 100% συγκεντρωμένος στο γήπεδο και ότι από αυτό το παιχνίδι έχεις μόνο να χάσεις. Αν κερδίσεις τον Απόλλωνα δεν θα σου πει κανένας μπράβο, διότι ο κόσμος το θεωρεί υποχρέωση του Αρη”.

Είπε ακόμη για τη μέχρι τώρα παρουσία του στον Αρη: “Ενα διάστημα με μεγάλη ένταση. Ενα καλούτσικο ξεκίνημα, μία δύσκολη συνέχεια και μετά… βλέπεις τον ήλιο. Το δύσκολο συνήθως είναι όταν αρχίσεις να ανεβαίνεις το βουνό να συνεχίσεις να το ανεβαίνεις, διότι σε παίρνει πολύ πιο εύκολα η κατηφόρα”.

Για το αν έχει κάποιο παράπονο είπε: “Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Κανένας από εσάς δεν ξύπνησε μία μέρα και είπε… θα γράψω οτι αύριο φεύγει ο Παντελίδης. Αυτό είναι δεδομένο. Ξέρω ακριβώς τι γίνεται. Από την πρώτη μέρα που ήρθα είπα ποια είναι η δουλειά μου και μέσα από αυτήν θα δείξω τι μπορώ να κάνω. Ούτε μπορώ να μιλάω ούτε να παίρνω τηλέφωνα και να απαντάω σε ό,τι γράφετε ή ότι ακούγεται. Αν καταφέρω μέσα από τη δουλειά όμως να γυρίσω κάποιον που είναι απέναντί μου, αυτό το θεωρώ νίκη”.

Αναφέρθηκε στο τι χρειάστηκε να δουλέψει περισσότερο: “Αυτή η ομάδα ήταν πάρα μα πάρα πολύ αφελής. Εμπαινε μέσα στο γήπεδο και δεν είχε συγκεκριμένο στόχο και πλάνο, απλά έμπαινε για να παίξει μπάλα και όπου βγει. Αυτό έβλεπα εγώ χωρίς να θέλω να κρίνω την προηγούμενη κατάσταση. Για παράδειγμα, μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είπα ότι η ομάδα μου θύμισε τον προηγούμενο Αρη. Πλέον θεωρώ ότι η ομάδα ξεκινάει και τελειώνει το παιχνίδι όντας περισσότερο προσηλωμένη στο πλάνο της. Αυτό οφείλεται και στην ένταση των προπονήσεων, από τον Ιανουάριο και μετά. Εχει αυξηθεί πάρα πολύ, παρότι για ένα διάστημα το πληρώσαμε αυτό με κακές εμφανίσεις”.

Είπε για τις μετεγγραφές: “Ο Λάρσον είναι ένας ποδοσφαιριστής που ξέρει να εκμεταλλεύεται άψογα τον κενό χώρο, δεν είχαμε τέτοιον παίκτη πριν. Σκέφτεται πολύ γρήγορα για τις κινήσεις που θα κάνει στην επίθεση. Ο Κόρχουτ είναι σοβαρός και ξέρει τι να περιμένεις να πάρεις στο γήπεδο, ξέρει τι κάνει και πότε θα το κάνει. Ο Ροζ σε μία περίοδο που έλειπε ο Βέλεθ μας έδωσε πάρα πολλά, επίσης είναι σοβαρός και βγάζει έναν ενθουσιασμό που βρίσκεται στον Αρη”.

Ρωτήθηκε για το αν υπάρχουν σχέδια για τη νέα σεζόν. Είπε: “Υπάρχουν σκέψεις και έχουμε συζητήσει ορισμένα θέματα με τη διοίκηση από τον Ιανουάριο ακόμα που είχαμε εντοπίσει κάποιους μεταγραφικούς στόχους δεν μας βγήκαν. Το πιθανότερο είναι να μας απασχολήσουν ξανά για το καλοκαίρι. Ξέρουμε πού χρειάζεται η ομάδα ενίσχυση. Ολα θα γίνουν στην ώρα τους”.

Για αυτό που είχε πει ότι μέσα στην ομάδα χρειάζεται βελτίωση ορισμένων συνθηκών, είπε: “Να ξεκαθαρίσω το εξής: τα πράγματα δεν είναι άσχημα (σ.σ:. οικονομικές συνθήκες). Δεν μπορεί να πει δηλαδή κάποιος ότι αυτό είναι η αιτία ή η αφορμή που η ομάδα πηγαίνει καλά ή δεν πήγαινε καλά το προηγούμενο διάστημα. Ασφαλώς όμως θα θέλαμε καλύτερες συνθήκες δουλειάς. Τι εννοώ; τα γήπεδα να είναι καλύτερα. Σε αυτό το κομμάτι χρειάζεται βελτίωση, χωρίς να κατηγορώ τη διοίκηση γιατί είδα φωτογραφίες πώς ήταν το αθλητικό κέντρο πριν το καλοκαίρι και μπορώ να αντιληφθώ την προσπάθεια που έγινε και την πρόοδο. Μακάρι του χρόνου να γίνει ένα βήμα παραπάνω, όχι γιατί ο Παντελίδης έχει συνηθίσει να δουλεύει σε άλλες συνθήκες. Γιατί όμως όσο ανεβαίνεις επίπεδο θα πάρεις και ποδοσφαιριστές μεγαλύτερου επιπέδου. Οταν λοιπόν αυτός έχει μάθει να δουλεύει με παροχές του “8” και εσύ τον βάλεις στις παροχές του “5”, είναι δεδομένο ότι από ένα σημείο και μετά θα αρχίσει να σου αποδίδει και αυτός στο “5”. Δεν υπάρχει κανείς που θα ανεβάσει τις συνθήκες, όλοι προσαρμόζονται σε αυτές. Εχουν γίνει πράγματα, οπωσδήποτε όμως χρειάζεται βελτίωση και σε αυτό το κομμάτι”.
Keywords
Τυχαία Θέματα