Πανηγυρισμοί και αποκλεισμοί πρεμιέρας…

Την ώρα που η εξαιρετική με την Ιταλία στο φιλικό, γρήγορη, θεαματική και με πολλές λύσεις Γαλλία αγκομαχά με την σκληροτράχηλη Αυστραλία και φτάνει στο τρίποντο με… καγκουρο-γκολ Πογκμπά, αφιερωμένο εξαιρετικά στον papa που έχασε ένα χρόνο πριν…

Την ώρα που το «όση ώρα και να παίζω θα βρώ χίλιους και ένα τρόπους για να αστοχήσω» Περού χάνει τη μια ευκαιρία μετά την άλλη και η από το πουθενά νικήτρια Δανία φτάνει στο τρίποντο κόντρα στη ροή του ματς με κορυφαίο
τον Πόουλσεν και απόντα τον Έρικσεν…

Την ώρα που η στιβαρή ανασταλτικά και ποιοτική μεσοεπιθετικά, με απίθανο Μόντριτς Κροατία πανηγυρίζει στο ρελαντί τους πρώτους ξεκούραστους βαθμούς στη διοργάνωση με αντίπαλο την αόρατη Νιγηρία του καλού κόουτς Γκέρνοτ Ρορ…

… η πολλά υποσχόμενη, εκ των φαβορί για τρόπαιο, ποιοτική Αργεντινή παραπατά με την φανατισμένη και παθιασμένη, δυσκατάβλητη Ισλανδία και κάνει ποδαρικό με το αριστερό στον όμιλο, την πρωτιά του οποίου θέλει διακαώς για να αποφύγει ανεπιθύμητες διασταυρώσεις με τη Βραζιλία, πριν τον τελικό.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία των γεμάτων γηπέδων έχει μέχρι τώρα τη ματσάρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης Πορτογαλίας με την Ισπανία και το στραβοπάτημα της Αργεντινής για σημαντικά σημεία αναφοράς, δηλαδή έχει Ρονάλντο και Μέσι για κυρίως πιάτο συζήτησης.

Υπό το βλέμμα του Μαραντόνα, ο Μέσι αστοχεί σε πέναλτι, έχει 11 τελικές, γκολ δεν βάζει και η εξαρτώμενη αποκλειστικά από το παιχνίδι του αστέρα της Αργεντινή δεν μπορεί να διασπάσει την άμυνα των Ισλανδών και να πανηγυρίσει παραπάνω από ένα γκολ, την ώρα που η άμυνά της εμφάνισε κενά και τα πλήρωσε, όποτε η αντίπαλος έκανε αισθητή την παρουσία της επιθετικά.
Ο κόουτς Σαμπάολι προτίμησε τον υποτονικό Μέσα για έξω δεξιά και τον κράτησε στο ματς αδικαιολόγητα αρκετά, παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες πάσες, σέντρες ήταν σε αντιπάλους και καθυστέρησε να ενεργοποιήσει επιθετικά όπλα τύπου Ιγουαίν (αλλαγή για κοντά 15 λεπτά) και Ντιμπάλα (θεατής).

Ο κόουτς προτίμησε τον Παβόν για έξω αριστερά για ατομικές προσπάθειες και διεισδύσεις, κράτησε Ντιμπάλα στον πάγκο, έστειλε και πλάγια τον Αγουέρο πέραν της περιοχής για να δώσει στηρίγματα στον απομονωμένο στράικερ. Κι όλα αυτά, γιατί η άμυνα των Ισλανδών έκλεινε με τέσσερις και πέντε παίκτες πάνω στον Μέσι και με αρκετές βοήθειες στους υπόλοιπους του άξονα, αποδιοργάνωσε πλήρως το παιχνίδι των Αργεντινών και με μαχητικότητα και δύναμη στα μαρκαρίσματα κράτησε την ισοπαλία μέχρι το τέλος, βάζοντας φωτιά σε όμιλο με Κροατία και Νιγηρία.

Τα πρώτα εννενηντάλεπτα δεν καθορίζουν πρωτιές σε όμιλο και αποκλεισμούς, απλώς δίνουν στίγμα για το τι θα επακολουθήσει βάσει ποιοτικών δεδομένων και τεχνικών αναλύσεων, δεν είναι επαρκή για… κατάρες, αναθέματα και καφενειακές, αμιγώς στοιχηματικού τύπου αναλύσεις.

Ούτε η Ρωσία θα πάρει το τρόπαιο επειδή μέτρησε πεντάρα στη Σαουδική Αραβία, ούτε η… τραγική Γαλλία και η… απαράδεκτη Αργεντινή δεν θα πάνε μακριά στη διοργάνωση, επειδή δεν έβαλαν πέντε γκολ, δεν ήταν γρήγορες, νίκησαν στο τέλος ή έμειναν στην ισοπαλία.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ξανα-αρχίζει στα νοκ-άουτ. Και εκεί οι μεγάλες δυνάμεις πρέπει να είναι έτοιμες για τη μάχη. Της πρόκρισης και της κούπας. Μέχρι τότε, κρατούν την ομάδα σε τροχιά…
Keywords
Τυχαία Θέματα