Νο1… πρωταθλητής! – VIDEO

Ο Ρότζερ Φέντερερ “έσπασε” επιτέλους το ρόδι στην Στουτγκάρδη. Ο Ελβετός κατέκτησε τον παρθενικό του τίτλο στο Mercedes Cup, στην τρίτη του παρουσία στην διοργάνωση, νικώντας τον Μίλος Ράονιτς στον τελικό και συνδύασε έτσι με τον καλύτερο τρόπο την επιστροφή του στο Νο1 του κόσμου…

Τρίτη και… φαρμακερή. Ο Ρότζερ Φέντερερ μπορεί να μην κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου στο Mercedes Cup

πέρσι και πρόπερσι, όμως αυτήν την φορά δεν θέλησε να κάνει λάθος.

Έχοντας μπροστά του μια δύσκολη κλήρωση μάλιστα, ο 36χρονος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ψύχραιμος και αποτελεσματικός καθ’ όλη την εβδομάδα, κατακτώντας εν τέλει τον τίτλο στην πόλη της Γερμανίας και στο 250αρι τουρνουά που διεξάγεται στο γρασίδι.

Αντίπαλός του στον τελικό ήταν ο Μίλος Ράονιτς. Αν και ο Καναδός ήταν απειλητικός, με όπλο το σερβίς του και τα “βαριά” groundstrokes του, δεν μπόρεσε να κερδίσει ούτε σετ από έναν άψογο Φέντερερ, ο οποίος έδειξε για άλλη μια φορά την ανωτερότητά του σε τούτη την επιφάνεια.

Ο “Βασιλιάς” χρειάστηκε 1 ώρα και 19 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του Νο35 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ με τελικό σκορ 6-4, 7-6(3) και να φτάσει έτσι, στην κατάκτηση του 98ου(!) τίτλου της πλούσιας, γεμάτης διακρίσεις και ρεκόρ καριέρας του.

First in Stuttgart!@rogerfederer defeats Milos Raonic 6-4 7-6(3).#MercedesCup pic.twitter.com/7Dpfi7azEa

Tennis TV (@TennisTV) 17 Ιουνίου 2018


Ο Ελβετός, βέβαια, είχε εξασφαλίσει από το Σάββατο την επάνοδό του στο Νο1 του κόσμου από την ερχόμενη εβδομάδα, όμως ήθελε να “κλείσει” με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία του στην Στουτγκάρδη, φτάνοντας, επιτέλους, στο τρόπαιο.

Πλέον, ο Ρότζερ βρίσκεται μόλις δυο νίκες μακριά από τον 100ο του τίτλο και μένει να δούμε αν θα καταφέρει με το πέρας της grass court season να έχει γίνει… τριψήφιος, αφού θα αγωνιστεί σε δυο τουρνουά ακόμη(Χάλε και Γουίμπλεντον) θέλοντας άρα το 2/2 για να πραγματοποιήσει και αυτό το ξεχωριστό ρεκόρ.

Περισσότερα σε λίγο…

Κυριακή 17/6: Τελικός Mercedes Cup

Federer (Switzerland) beat Ranic (Canada) 6-4, 7-6(3)

MERCEDES CUP SINGLES DRAW | OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Νο1… πρωταθλητής! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα