Παναθηναϊκός: Σε 24 μέρες παίζει τη χρονιά του

Ο Παναθηναϊκός στις 25 Ιουλίου παίζει το σημαντικότερο ματς της χρονιάς εκτός έδρας απέναντι στην Ντνίπρο για τα προκριματικά του Champions League. Είναι πλέον γνωστό τοις πάσι, πως οι “πράσινοι” χρειάζονται μόλις μία πρόκριση για να παίξουν σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Πόσο έτοιμοι είναι για να το πετύχουν αυτό;

Σίγουρα στο “Τριφύλλι” υπάρχει ένας αξιόλογος κορμός

παικτών που μπορεί να συνθέσει μια εξαιρετική ενδεκάδα για να διεκδικήσει την πρόκριση από τους Ουκρανούς. Μπορεί όμως να αυξήσει κατακόρυφα τις πιθανότητές του για πρόκριση αν ενισχυθεί ποιοτικά. Είναι χιλιογραμμένο το πόσες προσθήκες χρειάζονται, αλλά οι άμεσες ανάγκες είναι δύο. Στόπερ και χαφ.

Απαιτείται ένας στόπερ διότι υπάρχουν οι Σένκεφελντ και Μάγκνουσον κι από εκεί και πέρα οι Σιδεράς και Φικάι. Έφυγαν οι Σάρλια και Πούγγουρας που έδιναν λύσεις αξιόλογες και στη θέση τους ακόμα δεν έχει έρθει κανένας. Είναι άμεσεη αυτή η ανάγκη για να ενισχυθεί τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά στο κέντρο της άμυνας του ο Παναθηναϊκός, διότι αν συμβεί κάτι σε έναν από τους δύο στόπερ του, τότε θα υπάρξει μεγάλο ζήτημα. Μπορεί οι δύο μικροί να δώσουν πολλά, αλλά δεν μπορείς στο πιο κρίσιμο ματς της σεζόν να πηγαίνεις με αυτό το σκεπτικό.

Σε ότι έχει να κάνει με τα χαφ, το κενό του Κουρμπέλη ακόμα δεν έχει καλυφθεί. Μπορεί στο κέντρο του γηπέδου ο Παναθηναϊκός να φαίνεται πως ποσοτικά έχει αρκετές λύσεις και στις τρεις θέσεις (6-8-10 ή 6-8-8), αλλά είναι αλήθεια πως χρειάζεται οπωσδήποτε ένας ποιοτικός χαφ που να παίζει 6-8 και να είναι ακόμα καλύτερος από τον Κουρμπέλη.

Η αγωνία λοιπόν μεγαλώνει και κάθε μέρα που περνάει μειώνει και τον χρόνο προετοιμασίας που θα έχουν οι νέοι παίκτες που θα έρθουν υπό τις οδηγίες του Γιοβάνοβιτς αλλά και για τη χημεία που θα πρέπει να βρουν με τους νέους τους συμπαίκτες. Πάντως τα τελευταία ρεπορτάζ λένε πως μες την εβδομάδα που έρχεται θα έχουμε ανακοινώσεις και δεν αποκλείεται και ένας ποδοσφαιριστής πολύ σύντομα να μεταβεί στην Αυστρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παναθηναϊκός,panathinaikos