Όπλο της η άμυνα

Πριν από μια τετραετία η Κόστα Ρίκα ήταν η ομάδα έκπληξη καθώς έφτασε στα προημιτελικά αποκλείοντας στην φάση των δεκαέξι την Ελλάδα στα πέναλτι. Στα προημιτελικά αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Ολλανδία.

Ο τότε προπονητής Χόρχε Λουίς Πίντο έχει αντικατασταθεί από τον Όσκαρ Ραμίρες του οποίου η αγωνιστική λογική δεν διαφέρει ιδιαίτερα από τον προκάτοχό του.
Η Κόστα Ρίκα παραμένει μια ομάδα που παίζει “σκυλίσια” άμυνα, τρέχει ασταμάτητα και με γεμάτο άξονα είναι ικανή να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα σε όλους τους αντιπάλους της. Αν κάπου υπάρχει πρόβλημα για τους Κοσταρικανούς είναι στην επίθεση. Ο κόουτς Ραμίρες ζητάει πολλά από τον Μπράιαν Ρουίς και η ομάδα δεν έχει έναν καθαρόαιμο και αξιόπιστο γκολτζή για να τον βοηθήσει. Μπορεί να μην καταφέρει ξανά να φτάσει ως τα προημιτελικά της διοργάνωσης αλλά τουλάχιστον υπόσχεται σε όλες τις ομάδες ένα δύσκολο παιχνίδι.

ΠΟΡΕΙΑ
Πήρε εύκολα την πρώτη θέση στην πρώτη προκριματική φάση με δεκαέξι από τους πιθανούς δεκαοκτώ βαθμούς. Στο Hexagonal, όπου αναμετρώνται οι έξι καλύτερες ομάδες Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής, κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου κυπέλλου δύο αγωνιστικές πριν το τέλος. Μόνο με το Μεξικό αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα ενώ οι δύο νίκες απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες αναδεικνύουν την πρόοδο και το ταλέντο που υπάρχει στο ποδόσφαιρο της χώρας.

ΑΣΤΕΡΙ
Ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης, Κέιλορ Νάβας παραμένει το αστέρι αυτής της ομάδας, ο ηγέτης και ο άνθρωπος που δίνει την απαραίτητη ηρεμία σε όσους παίζουν μπροστά του. Έχει κατακτήσει τρία συνεχόμενα Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν ο πρωταγωνιστής στην προηγούμενη διοργάνωση και αναμένεται και αυτή την φορά να εκνευρίσει αρκετούς αντίπαλους φορ.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Στην πρώτη παρουσία της Κόστα Ρίκα σε Παγκόσμιο κύπελλο, στην Ιταλία το 1990, ο Όσκαρ Ραμίρες είχε αγωνιστεί και στα τέσσερα παιχνίδια χωρίς να χάσει λεπτό. Τώρα στην πέμπτη παρουσία της ομάδας θα είναι προπονητής της. Έμπειρος και έξυπνος προπονητής έχει βασιστεί στην τακτική του προκατόχου του και μέχρι στιγμής όλα βαίνουν καλώς.
Keywords
Τυχαία Θέματα