Σαλατούρι (ψαροσαλάτα με σαλάχι)

11:10 13/6/2018 - Πηγή: Balleto

Φανταστική ψαροσαλάτα, σαλατούρι όπως τη λέμε στο νησί μου την Πάρο, πεντανόστιμη και υγιεινή

Υλικά Συνταγής1 κιλό καλκάνι ή σαλάχι (καθαρισμένο κομμένο σε μερίδες)1 κρεμμύδι ξερό1 φύλλο δάφνηςλίγους κόκκους μπαχάριλίγους κόκκους αρωματικό πιπέριαλάτιλίγες σταγόνες ελαιόλαδοΓια τη σάλτσα1 φλ. ελαιόλαδο1/2 φλ. χυμό λεμονιού1 κ.σ μουστάρδααλάτιΓια το γαρνίρισμα1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένομαϊντανό ψιλοκομμένοφρεσκοτριμμένο πιπέριΕκτέλεση

Για το σαλατούρι με σαλάχι, ζεματάμε πρώτα το ψάρι σε καυτό νερό για 2-3΄. Το βγάζουμε και τραβάμε με ένα μαχαιράκι το δέρμα

του για να βγει. Βάζουμε το ψάρι χωρίς την πέτσα σε μία κατσαρόλα και το σκεπάζουμε με νερό. Ρίχνουμε μέσα το μπαχάρι, το πιπέρι, αλάτι, το κρεμμύδι ολόκληρο και χαραγμένο σταυρωτά, τη δάφνη και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

Μόλις το ψάρι πάρει βράση, το ξαφρίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10΄. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε για λίγη ώρα να κρυώσει. Μαδάμε με ένα πιρούνι το ψαχνό από τα κόκαλα.

Χτυπάμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και λίγο αλάτι σε πηχτή σάλτσα. Περιχύνουμε το ψάρι με τη σάλτσα, γαρνίρουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μπόλικο φρέσκο μαϊντανό. Αλατίζουμε κατά βούληση και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα