Ολυμπιακός: Σ. Βεζένκοφ “Πρέπει να ξέρουμε να κερδίζουμε και στους 60 και στους 80 πόντους”

Ο Σάσα Βεζένκοφ μίλησε στην εκπομπή “Playmakers” για την εκθρόνιση της Ρεάλ Μαδρίτης από την κορυφή της βαθμολογίας και την πρωτιά που απολαμβάνουν πλέον ο ίδιος κι οι συμπαίκτες του.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε: “Εντάξει, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, πολύ φορμαρισμένη, πρώτη στην κατάταξη. Ξέραμε ότι έπρεπε να παίξουμε πάρα πολύ σκληρά στην άμυνα, νομίζω ότι το καταφέραμε 100%. Στην επίθεση χάσαμε λίγο το μυαλό μας, δε βάλαμε κάποια σουτ, νομίζω πως είχαμε 6/26 τρίποντα, πήραμε κάποιες βεβιασμένες επιλογές, μείναμε πολύ κάτω από τα standard μας αλλά όπως έχω

πει πρέπει να ξέρουμε να κερδίζουμε και στους 60 πόντους και στους 80, οπότε κρατάμε τη νίκη, είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι“.

Για το αν το αποψινό ματς συνιστά απόδειξη πως η άμυνα μπορεί να δώσει τη νίκη και σε ματς πολύ υψηλού επιπέδου: “Σίγουρα η άμυνα σε πάει μπροστά. Πρέπει να παίζουμε κάθε παιχνίδι 100% στην άμυνα. Εντάξει κάποιες φορές το πετυχαίνουμε, κάποιες φορές όχι αλλά είμαστε πολύ χαρούμενοι, κρατήσαμε τη Ρεάλ στους εξήντα πόντους οπότε παίρνουμε τη νίκη και συνεχίζουμε γιατί η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη“.

Για το πόσο σημαντικό είναι το γεγονός πως μετά το 2-0 επί της Ρεάλ έχουν την πιθανή ισοβαθμία εξασφαλισμένη; “Πάρα πολύ σημαντικό αλλά δεν το σκεφτόμαστε γιατί βλέπουμε πόσο απρόβλεπτη είναι η Ευρωλίγκα, βλέπουμε τον ανταγωνισμό, βλέπουμε πως από την 11η θέση μέχρι την 1η είναι τρεις νίκες οπότε κρατάμε μικρό καλάθι, βλέπουμε μόνον το επόμενο παιχνίδι, ξέρω πως είναι …. κλισέ, ξέρω πως ο κόσμος ενθουσιάζεται αλλά εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά και πρέπει να είμαστε ταπεινοί και συγκεντρωμένοι“.

Keywords
Τυχαία Θέματα