Ολυμπιακός: Μαρτίνεθ καλεί Ναδάλ (video)

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ είχε την ευκαιρία στη χθεσινή συνέντευξη τύπου του Ολυμπιακού να αναφερθεί και στο ματς με τον ΠΑΟΚ και σε όσα πήγαν στραβά στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Super League, αν και η σελίδα έχει γυρίσει και οι Πειραιώτες έχουν τα μάτια στραμένα στη μονομαχία με τη Γουέστ Χαμ στο Ολυμπιακό

Στάδιο του Λονδίνου (22.00, MC LIVE Novasports.gr). Ο Ισπανός τεχνικός παραδέχτηκε γι’ ακόμα μια φορά πως επρόκειτο για μια ιδιαιτέρως άτυχη βραδιά, ωστόσο θέλησε να κοιτάξει με αισιοδοξία την επόμενη ημέρα και ένα απ’ τα σπουδαιότερα παιχνίδια της σεζόν, απέναντι στη Γουέστ Χαμ, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως θετικό ή αρνητικό ορόσημο στο συνολικό ταμείο.

EUROPA LEAGUE 2023-2024 / ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ – ΟΣΦΠ / Ο Μαρτίνεθ στη συνέντευξη τύπου στο London Stadium (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Σε μια αποστροφή του λόγου του ο Μαρτίνεθ έκανε μια αναφορά στον τεράστιο Ραφαέλ Ναδάλ λέγοντας: “Ο Ράφα Ναδάλ είναι πρωταθλητής, περνώντας από δύσκολες στιγμές. Πιστεύω ότι πραγματικά είναι μία κακή ήττα μέσα σε μία ωραία πορεία με όμορφες στιγμές. Μιλάμε για ένα κακό παιχνίδι, όμως, η ομάδα δεν βρίσκεται σε μία κακή στιγμή γενικώς. Τον τελευταίο μήνα είχαμε καλές στιγμές και καλά παιχνίδια. Μας δίνουν αυτοπεποίθηση και κοιτάμε με αισιοδοξία το μέλλον. Αν θέλετε να σας απαντήσω για οποιοδήποτε κομμάτι της τακτικής για εκείνο το ματς, είμαι εδώ για να σας απαντήσω. Μου αρέσει να μιλάω για ποδόσφαιρο”.

Ήταν μια δήλωση που έτυχε αμφίσημης υποδοχής και ερμηνείας απ’ τους φίλους του Ολυμπιακού και όχι μόνο. Μια μεγάλη μερίδα των ανθρώπων που σχολιάζουν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θεώρησε ατυχή τη συγκεκριμένη αναφορά, καθώς δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ της κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο Ολυμπιακός και του περιβάλλοντος στο οποίο λειτουργεί ο Ναδάλ. Ωστόσο εδώ αξίζει να αναφέρουμε πως η προσθήκη του Ναδάλ στο κάδρο των υποχρεώσεων των “ερυθρόλευκων” έχει μια ειδική βαρύτητα για τον Μαρτίνεθ. Μπορεί ο τεχνικός των Πειραιωτών να κατάγεται απ’ το Βίγκο, το οποίο βρίσκεται στον Ισπανικό βορρά και σε μεγάλη απόσταση απ’ τον “νότιο” Ναδάλ, ωστόσο τους ενώνει η κοινή αθλητική ιβηρική κουλτούρα. Για τους Ισπανούς, ο Ναδάλ είναι μια απ’ τις μεγαλύτερες αθλητικές περσόνες των τελευταίων 20 ετών και η αναφορά του είναι πάντα μια καλή ιδέα, όταν θέλουν να υπογραμμίσουν την ανάγκη για αυτοπειθαχία, συνεχή προσπάθεια και διατήρηση υψηλού κινήτρου. Ο Ναδάλ έχει περάσει δύσκολα εξαιτίας των τραυματισμών του, αλλά βρήκε όσες φορές χρειάστηκε το καύσιμο για να αναγεννηθεί. Ένας Έλληνας προπονητής θα έκανε μια αντίστοιχη αναφορά σε παίκτες όπως ο Γκάλης ή ο Σπανούλης, οι οποίοι αποτελούν περσόνες συνολικής και παγκόσμιας αποδοχής, για να εμπεδώσει ένα επιχείρημα.

Εικόνα και ρεπορτάζ απ’ τη χθεσινή προπόνηση του Ολυμπιακού Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Novasports (@novasportsgr)

Το γεγονός πως ο Ναδάλ είναι μακριά απ’ την ελληνική κοινή κουλτούρα, αν και το τένις συνεχώς έρχεται όλο και πιο κοντά και στη δική μας επικαιρότητα, δε σημαίνει πως η χρήση του συγκεκριμένου παραδείγματος δεν έχει βάσεις. Ο Μαρτίνεθ και το καλοκαίρι είχε χρησιμοποιήσει το παράδειγμα ενός άλλου μεγάλου Ισπανού, του Κάρλος Αλκαράθ. Απ’ τους παίκτες του ο Μαρτίνεθ για το σημερινό ματς, αλλά και για τη συνέχεια απαιτεί να δει στοιχεία σαν εκείνα του “Ναδάλ” για να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στα μεγάλα αποτελέσματα και τις επιτυχίες. Όσο και αν σε πολλούς το συγκεκριμένο παράδειγμα φαντάζει εκτός πραγματικότητας, στην ουσία του είναι απόλυτα εύστοχο και στοχευμένο.

Όταν ο Μαρτίνεθ είχε μιλήσει για τον Αλκαράθ

Σε ό,τι αφορά το αρχικό σχήμα, το πιθανότερο είναι ο Ολυμπιακός να παραμείνει με διάταξη 4-3-3. Ο Πασχαλάκης θα είναι κάτω απ’ τα δοκάρια, οι Ορτέγκα, Ρέτσος, Πορόζο, Ροντινέι στην άμυνα, μπροστά τους θα βρεθούν οι Έσε, Καμαρά και Αλεξανδρόπουλος, ενώ μεσοεπιθετικά θα δράσουν οι Φορτούνης, Ποντένσε και Γιόβετιτς. Την πόρτα της ενδεκάδας χτυπούν οι Μασούρας (αν επιλέξει διάταξη 4-2-3-1 και τον Αλεξανδρόπουλο εκτός) και Ελ Κααμπί (αν προτιμηθεί του Γιόβετιτς).

Keywords
Τυχαία Θέματα