Ολυμπιακός και στο γυναικείο ποδόσφαιρο! (video)

Το σεμινάριο των σχολών ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού αποτελεί εδώ και εννέα χρόνια την ετήσια συνάντηση των κοινωνών της ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας των ερυθρόλευκων προς τον... έξω κόσμο.

Παράλληλα οι επικεφαλής του τμήματος των ακαδημιών και των σχολών της ΠΑΕ αφουγκράζονται όσα ζουν καθημερινά οι ερυθρόλευκοι... σχολάρχες μέσα από τη ζύμωση τους με γονείς και παιδιά. Όλο και περισσότεροι μιλούν τα τελευταία χρόνια για τη διάθεση των κοριτσιών να παίξουν και ν' απολαύσουν το ποδόσφαιρο!

Το πρωτάθλημα
ποδοσφαίρου γυναικών ξεκινάει σήμερα και από τις 12 ομάδες που συμμετέχουν λείπει εκείνη του Ολυμπιακού. Αυτό είναι κάτι που θέλουν ν' αλλάξουν στην ομάδα του Πειραιά, ξεκινώντας από χαμηλά με προοδευτική μέθοδο. Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του προέδρου της FIFA Τζιάνι Ιφαντίνο πως πρόθεση της διεθνούς ομοσπονδίας είναι να επενδύσει πάνω από ένα δις ευρώ στο γυναικείο ποδόσφαιρο, έρχονται στο φως μέσω του novasports.gr οι προθέσεις της πειραϊκής εταιρείας να στρέψει το φως και σ' αυτόν τον τομέα.

Παρόντες στο σεμινάριο ήταν οι προπονητές Ντάνι Σβεντμπεργκ και Χένρικ 'Αρνενγκ, εκπροσωπώντας την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Βέρμλαντ της Σουηδίας, μίας εκ των 24 περιφερειακών ομοσπονδιών της κεντρικής Σουηδικής Ομοσπονδίας. Οι δύο Σουηδοί προπονητές μίλησαν στους εκπροσώπους των σχολών του Ολυμπιακού για τη δυναμική του γυναικείου ποδοσφαίρου στη χώρα τους, ενώ βραβεύτηκαν από τη διοίκηση της ακαδημίας.

Στη Σουηδία το πρωτάθλημα γυναικών διεξάγεται από το 1973, ενώ μεταδίδεται τηλεοπτικά και στις ΗΠΑ. Οι δύο προπονητές βρίσκονται σε συζητήσεις με τον Ολυμπιακό για να ξεκινήσουν μια συνεργασία ανταλλαγής εμπειριών και γνώσεων γύρω από το ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός παρέχει ετησίως μια υποτροφία σε τέσσερις ποδοσφαιριστές και τέσσερις προπονητές της συγκεκριμένης ομοσπονδίας (βρέθηκαν στο Ρέντη τον Απρίλιο του 2019 και προπονήθηκαν με την Κ19) και εκείνοι είναι έτοιμοι να μεταφέρουν τη γνώση τους γύρω από το γυναικείο ποδόσφαιρο στους προπονητές των σχολών και των ακαδημιών του Ολυμπιακού, με σκοπό να μπουν σωστά τα θεμέλια του νέου εγχειρήματος!

Ο Ντάνι Σβέντμπεργκ μίλησε στο novasports.gr αναφέροντας συγκεκριμένα:

Για τις σχέσεις τους με τον Ολυμπιακό:

"Έχουμε έναν σύλλογο στη Σουηδία με πολύ καλές σχέσεις με τονΟλυμπιακό. Ξεκινήσαμε μια συνεργασία, καθώς μας βοηθούν να επιμορφώσουμεποδοσφαιριστές στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Ως αντάλλαγμα τους προσφέρουμεεμπειρίες και γνώσεις γύρω από το γυναικείο ποδόσφαιρο."

Για τη διάθεση του Ολυμπιακού να συνθέσει γυναικείο τμήμα ποδοσφαίρου:

"Όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι στην Ευρώπη έχουν ξεκινήσει ναέχουν γυναικείες ομάδες. Ο Ολυμπιακός νομίζω πως βαδίζει σε αυτή τη διαδρομήκαι είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε αν χρειαστεί!"

Για το κατάλληλο timing:

"Το έχουν στο μυαλό τους εδώ και αρκετό καιρό. Είναι μιαδιαδικασία που έχει ξεκινήσει. Στη Σουηδία και στην ομοσπονδία μας, θεωρούμε τακορίτσια και τα αγόρια ίσα απέναντι στο ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός το σκέφτεταιεδώ και καιρό, όμως τώρα είναι η ώρα να αναπτυχθεί το γυναικείο ποδόσφαιρο για το σύλλογο."

Για το πως μπορούν να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό:

"Αν το θέλουν, μπορούμε να τους δώσουμε εμπειρία για τουςπροπονητές, ώστε να εξελιχθούν. Να τους δώσουμε το σύστημα για να παράγουνπαίκτριες. Πολλά διαφορετικά πράγματα, ανάλογα με τις ανάγκες τους."

Για την παρουσία τους στο σεμινάριο των σχολών του Ολυμπιακού:

"Βρεθήκαμε εδώ την άνοιξη και πριν από έναν μήνα λάβαμε τηνπρόσκληση για να μιλήσουμε στο σεμινάριο. Αποδεχτήκαμε την πρόσκληση γιατί έχεινα κάνει με σχολές ποδοσφαίρου. Θα θέλαμε να τους δεχτούμε στη Σουηδία επίσης.Είμαστε ένα μικρό κομμάτι ενός μεγάλου συλλόγου και αυτό είναι υπέροχο!"
Keywords
Τυχαία Θέματα