Φέντερερ: “Θέλω το ATP Finals και ένα ακόμη Grand Slam”

Ο Ρότζερ Φέντερερ μίλησε για τον μεγάλο του στόχο μέσα στο 2019 αλλά και για την επόμενη χρονιά

Η ήττα από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Wimbledon το Καλοκαίρι, έχοντας δύο Championships points στη ρακέτα του, του στοίχισε πολύ αλλά παράλληλα έδειξε ότι είναι σε κατάσταση για να κερδίζει μεγάλους τίτλους.

Ο Ρότζερ Φέντερερ, κάτοχος 20 Grand Slam, θέλει να

προσθέσει τουλάχιστον ένα ακόμη Major στη συλλογή του και γι’αυτό θα παλέψει του χρόνου.

Πριν από αυτό, όμως, θα ήθελε πολύ να τελειώσει τη σεζόν με τον 7o τίτλο του στο ATP Finals, όπως χαρακτηριστικά είπε στους δημοσιογράφους στη Σαγκάη.

“Ίσως να κερδίσω ένα Grand Slam ακόμη και σίγουρα το ATP Finals φέτος. Θα είναι μεγάλο πράγμα, μετά την ήττα μου στο Wimbledon. Θα μπορούσα να κερδίσω οποιοδήποτε από τα μεγάλα τουρνουά φέτος” είπε ο 38χρονος Ελβετός, όταν ρωτήθηκε για τους μεγάλους του στόχους.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα ήθελε να “σπάσει” το ρεκόρ του Τζίμι Κόνορς με τους 109 τίτλους, ο Φέντερερ είπε: “Ειλικρινά, οι 102 τίτλοι που έχω είναι απίστευτα μεγάλο νούμερο. Δεν πίστευα ότι μπορούσα να κερδίσω τόσους πολλούς. Όμως, κάθε τίτλος μετράει. Νιώθω υπέροχα στο tour και διασκεδάζω πολύ παίζοντας τένις. Ελπίζω να μείνω υγιής κι αν γίνει αυτό, μπορώ να κάνω τα πάντα”.

Όσον αφορά για το αν θα ήθελε να γίνει ξανά το Νο1 του κόσμου, ο Φέντερερ δεν έδειξε να βάζει προτεραιότητα την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

“Δεν είναι τόσο σημαντικό αυτό”, είπε χαρακτηριστικά. “Τζόκοβιτς και Ναδάλ θα παλέψουν φέτος και θα είναι μια ενδιαφέρον μάχη στο τέλος της σεζόν”.

The post Φέντερερ: “Θέλω το ATP Finals και ένα ακόμη Grand Slam” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα