Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 54-66: Η άμυνα και ο τρομερός Μήτογλου έφεραν “πράσινο” διπλό! (hls)

Το ματς

Νευρικό, αμυντικό ξεκίνημα
Ρεσιτάλ αστοχίας στην πρώτη περίοδο (12-11), με τον Παναθηναϊκό να έχει τρία κλεψίματα αλλά όχι καλά τελειώματα στην επίθεση. Οι πράσινοι δεν εκμεταλλεύτηκαν τα 6(!) επιθετικά ριμπάουντ σε αυτό το διάστημα και συνολικά τις 5 περισσότερες κατοχές. Αντίστοιχα ο Παναθηναϊκός αμύνθηκε καλά απέναντι στον Γουόκαπ (0 πόντοι, 2ας, 2λαθη) και έμεινε μακριά από τα λάθη που θα έδιναν εύκολους πόντους στον μεγάλο του αντίπαλο. Ο Σλούκας μπήκε με διάθεση, όχι

όμως και ευστοχία.

Ερυθρόλευκο ξέσπασμα, πράσινη επιστροφή
Ο Γκραντ έδωσε σποραδικές λύσεις στον Παναθηναϊκό, όμως με τους Σλούκα (0/4) – Γκριγκόνις (1/4) άστοχους και τον Χουάντσο να μην μπορεί να βρει φάσεις, ο Παναθηναϊκός δεν είχε οντότητα στο ζωγραφιστό. Ο Μπαλτσερόφσκι έχασε καθαρά τη μάχη από τον Μιλουτίνοφ, ο οποίος με ασίστ στο 23-18 και κάρφωμα και φάουλ άνοιξε τη διαφορά στο 25-18 στο 16΄. Αυτή έφτασε ως το 27-18 με σόλο του Μπραζντέικις μέχρι να δώσει ανάσα ο Χουάντσο με τρίποντο (27-21) και ο Σλούκας με ασίστ στον Μήτογλου (27-23), στο διάστημα που ο Αταμάν δοκίμασε ψηλό σχήμα με τον Χουάντσο στο «3» και τους Μήτογλου – Λεσόρ στη γραμμή ψηλών. Στην απέναντι πλευρά ο Ολυμπιακός ήλεγχε το ματς μέσω της σκληρής άμυνας με αλλαγές,όμως δεν κατάφερε να ξεφύγει από το πενιχρό ενεργητικό των 31 πόντων εξαιτίας της αστοχίας σε βολές (3/9) και τρίποντα (2/9).

Η ώρα του Μήτογλου
Ο Γκάι ισοφάρισε γρήγορα (31-31) στο ξεκίνημα της τρίτης περίοδου, στην οποία κυριάρχησε το δίδυμο των Ματίας Λεσόρ και Ντίνου Μήτογλου. Ο πρώτος τα έβγαλε πέρα περίφημα απέναντι στον Λεσόρ και ο δεύτερος πέτυχε τρία τρίποντα στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός δεν είχε λύσεις, κόλλησε στο σκορ με τους Κάναν-Γουόκαπ άσφαιρους και τον Φαλ εξουδετερωμένο, ενώ η κατάσταση για τους γηπεδούχους δεν βελτιώθηκε ούτε με την είσοδο του Γκος. Με αφετηρία το 39-39 ο Μήτογλου πέτυχε 2 τρίποντα, ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα 40-45, όμως ο Γκος με ½ βολές και ένα τρίποντο μείωσε τη διαφορά στο 43-45 στο 30΄.

Η τελική ευθεία
Με το δίδυμο Μήτογλου-Λεσόρ να συνεχίζει να ελέγχει τα πάντα στο ζωγραφιστό και τον Έλληνα διεθνή να μοιράζει τάπες, ο Παναθηναϊκός έτρεξε στο ανοιχτό γήπεδο και πήρε προβάδισμα 50-56. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει, όμως έχασε 5 σερί βολές (σε εκείνο το σημείο είχε 4/16) και ο Παναθηναϊκός με τους κορυφαίους του παίκτες, Μήτογλου και Λεσόρ άνοιξε τη διαφορά στο υπέρ του 62-54, ούτε 1.5 λεπτό για το φινάλε. Ο Ολυμπιακός δεν είχε λύσεις από τη στιγμή που σίγησε ο Γκος και έχασε φυσιολογικά αφού σκόραρε μόλις 23 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο (12+11).

Για τους νικητές ο τρομερός Μήτογλου είχε 20 πόντους, 10 ριμπάουντ, 4 τάπες, ενώ φοβερή δουλειά σε άμυνα και επίθεση έκανε και ο Λεσόρ (8 πόντοι, 11 ριμπάουντ). Βοήθησαν οι Γκάι (11π), Χουάντσο (10π, 5ρ), άστοχος ο Σλούκας (5π, 2/9), αλλά με 5 ασίστ (1 λάθος).

Ο Ολυμπιακός, που βρέθηκε σε τραγικό επιθετικό βράδυ με 4/16 βολές και 6/23 τρίποντα, είχε ως πρώτο σκορερ τον Γκος με 14π (6/12 σουτ), ενώ ακολούθησε ο Κάναν (11π, 4/11). Ο Γουόκαπ είχε 6 λάθη, 3 ασίστ και 2 πόντους με 1/8 και οι Φαλ – Μιλουτίνοφ έμειναν στα ρηχά (8π, 12ρ μαζί, 2/7 ο Σέρβος εντός πεδιάς).

Keywords
Τυχαία Θέματα