ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0: Άνετη επικράτηση, πτήση κορυφής!

Η ΑΕΚ ήταν η απόλυτη κυρίαρχη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ σήμερα (30/10) το βράδυ στην “Αγιά Σοφιά”. Επικράτησε άνετα με σκορ 2-0, πετυχαίνοντας ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Οι “ασπρόμαυροι” δεν βρήκαν ρυθμό σε κανένα σημείο του αγώνα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι την καλύτερη στιγμή τους την είχαν στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Πρωταγωνιστές του αγώνα ήταν οι Πινέδα και Ελίασον, οι οποίοι με τα γκολ

που σημείωσαν διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα. Και στα δύο γκολ της ‘Ενωσης προηγήθηκαν αμυντικά λάθη των παικτών του ΠΑΟΚ, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν άριστα οι “κίτρινοι”. Οι γηπεδούχοι άσκησαν πίεση σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και έφτασαν εύκολα τελικώς στη νίκη, χωρίς ουσιαστικά να κινδυνεύσουν.

Το “διάβασμα” των προπονητών

Ο Ματίας Αλεμέιδα άρχισε το παιχνίδι με τη βασική ενδεκάδα σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Στάνκοβιτς ήταν στην εστία, οι Βίντα και Μουκουντί στο κέντρο της άμυνας, ο Σιντιμπέ δεξιά στην άμυνα και ο Μοχαμαντί αριστερά, οι Σιμάνσκι και Γιόνσον αμυντικοί μέσοι, ο Μάνταλος επιτελικός, οι Πινέδα και Ελίασον αριστερά και δεξιά στα άκρα της επίθεσης, αντίστοιχα, και ο Πόνσε στην κορυφή της επίθεσης.

Με ίδιο σχηματισμό, 4-2-3-1, παρέταξε τη βασική ενδεκάδα και ο Ρασβάν Λουτσέσκου. Ο Κοτάρσκι ήταν στην εστία, οι Νάσμπεργκ και Εκόνγκ στο κέντρο της άμυνας, ο Βιεϊρίνια στο δεξιό άκρο της αμυντικής γραμμής και ο Μπάμπα στο αριστερό, οι Μεϊτέ και Οζντόεφ αμυντικοί μέσοι, ο Κωνσταντέλιας επιτελικός, ο Ντεσπόντοφ στο δεξιό άκρο της επίθεσης και ο Ζίφκοβιτς στο αριστερό και ο Σαμάτα στην κορυφή της επίθεσης.

Επικράτησε κατά κράτος

Η ΑΕΚ από το ξεκίνημα του αγώνα πήρε τον έλεγχο σε όλες τις γραμμές του γηέδου. Κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα, ενώ δεν άφηνε τον ΠΑΟΚ να πιάσει ρυθμό και να πάρει μέτρα στο γήπεδο. Η τριάδα του κέντρου της Ένωσης, με τους Σιμάνσκι, Γιόνσον και Μάνταλο πήρε τη μάχη στον άξονα, ενώ οι ακραίοι, Πινέδα και Ελίασον ταλαιπωρούσαν τους Μπάμπα και Βιεϊρίνια, αντίστοιχα, χωρίς να τους αφήνουν να ανέβουν και να δημιουργούν υπεραριθμίες στις επιθετικές ενέργειες των “ασπρόμαυρων”.

Η ΑΕΚ είχε όλες τις καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν έκανε τελική! Στο 12ο ο Πόνσε είχε κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 17ο ο Μάνταλος έκανε σέντρα ακριβείας στο πίσω δοκάρι της άμυνας των “ασπρόμαυρων”, όπου ο Πινέδα με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα. Στο 40ό ο Πόνσε είχε κεφαλιά άουτ.

Ίδια εικόνα μέχρι τέλους

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ έδειξε εξ αρχής ότι θέλει να βρει δεύτερο γκολ και να “κλειδώσει” τη νίκη, ενώ κι ο ΠΑΟΚ βγήκε στο γήπεδο με διάθεση να βγει στην επίθεση. Οι γπεδούχοι ευτύχησαν να βρούνε γκολ γρήγορα, μόλις στο 54ο, με τον Ελίασον, έπειτα από σέντρα του Σιμάνσκι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας των “ασπρόμαυρων”. Το 2-0 ουσιαστικά πάγωσε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δεν βρήκαν τη δύναμη να αντιδράσουν στη συνέχεια.

Άλλες τέσσερις καλές στιγμές είχε η ΑΕΚ στη συνέχεια, στο 80ό με τον Μουκουντί, στο 81ο με τον Γαλανόπουλο και στο 89ο με τον Τσούμπερ, ενώ στο 90’+1′ καλό σουτ του Πιζάρο έφυγε άουτ. Την καλύτερή του στιγμή ο ΠΑΟΚ την είχε στο 90’+2′ με τον Σάστρε να σουτάρει, η μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στα χέρια του Στάνκοβιτς. Τελικώς, δεν άλλαξε κάτι ως το φινάλε, με την ΑΕΚ να επιβάλλεται 2-0.

Keywords
Τυχαία Θέματα