Ολλανδία: Με κυβερνητική αντιπροσωπεία στο Κατάρ

Η ολλανδική κυβέρνηση επιβεβαίωσε την Τετλαρτη (19/10) ότι θα στείλει αντιπροσωπεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ (22/11-18/12), παρά την απόφαση σε κοινοβουλευτική ψηφοφορία, να μην το πράξει λόγω ανησυχιών για τη μεταχείριση των μεταναστών εργαζομένων στη χώρα του Κόλπου.

Το Κατάρ, όπου οι μετανάστες εργάτες και οι αλλοδαποί αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού των 2,8 εκατομμυρίων, έχει δεχθεί έντονη κριτική από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τις συνθήκες

των εργαζομένων μεταναστών στα εργοτάξια του Μουντιάλ.

«Το υπουργικό συμβούλιο σκοπεύει να στείλει μια κυβερνητική αντιπροσωπεία, ως συνήθως σε μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις», ανέφεραν σε κοινή επιστολή τους προς το κοινοβούλιο ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Βόλκε Χέκστρα και η υπουργός Αθλητισμού Κόνι Χέλντερ.

«Επιλέγουμε τη συνεργασία με το Κατάρ με σκοπό τη βιώσιμη αλλαγή», ανέφερε η επιστολή, προσθέτοντας ότι η απουσία τους θα «περιόριζε την ευκαιρία για διάλογο και συνεργασία».

Μια κοινοβουλευτική πρόταση που εγκρίθηκε πέρυσι σε ψηφοφορία, προέτρεπε την κυβέρνηση να μην στείλει επίσημη αντιπροσωπεία στο Μουντιάλ του Κατάρ. Τέλος, δεν έγινε σαφές ποιοι θα απαρτίσουν την επίσημη ολλανδική αποστολή,

Keywords
Τυχαία Θέματα