Οι "πρωτάρηδες"

Η ομάδα του Πειραιά αντιμετωπίζει αύριο το απόγευμα την Τότεναμ σε ένα ματς κομβικό για τη συνέχεια της πορείας του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Από την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν λείπει ο ενθουσιασμός, ωστόσο για τους περισσότερους θα είναι η πρώτη φορά που θα λάβουν μέρος σε παιχνίδι Τσάμπιονς λιγκ.

Σύμφωνα με όσα έχει δείξει ο Μαρτίνς θα παρατάξει την ομάδα του με τους Σα, Ομάρ, Σεμέδο (Σισέ), Μεριά, Τσιμίκα, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκη (Καμαρά), Βαλμπουενά, Ποντένσε, Μασούρα και Γκερέρο (Ελ Αραμπί).

Από τους
παραπάνω ποδοσφαιριστές, μόνο οι πέντε έχουν προηγούμενη εμπειρία σε Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ με τον Ολυμπιακό έχουν αγωνιστεί ξανά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ο Ανδρέας Μπουχαλάκης στην εκτός έδρας ήττα 4-0 με την Ατλέτικο Μαδρίτης στις 26 Νοεμβρίου 2014 και ο Ομάρ Ελαμπντελαουί σε 16 ματς.

Οι μονοψήφιοι

Εκτός από τον Μπουχαλάκη μονοψήφιο αριθμό συμμετοχών, αλλά όχι με τη φανέλα του Ολυμπιακού, έχουν και οι Ζοσέ Σα και Ρούμπεν Σεμέδο. Ο Σα έχει πέντε συμμετοχές με τη φανέλα της Πόρτο και ο Σεμέδο έξι με εκείνη της Σπόρτινγκ.

Οι έμπειροι

Οι περισσότερο έμπειροι παίκτες του κορμού που χάρισε στον Ολυμπιακό την πρόκριση και όπως όλα δείχνουν θα πρωταγωνιστήσει και στη φάση των ομίλων είναι οι Ομάρ Ελαμπντελαουί και Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Ομάρ έχει 16 συμμετοχές με τους ερυθρόλευκους, ενώ ο μεγάλος Βαλμπουενά μετράει 45 με Μαρσέιγ και Λυόν.

Τα "κεφάλαια" του ρόστερ

Υπάρχουν δύο ποδοσφαιριστές που δεν έχουν πλούσιο αγωνιστικό ρόλο, ωστόσο η παρουσία τους στον πάγκο είναι πολύ σημαντική για τον Ολυμπιακό. Ο λόγος για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και τον Βασίλη Τοροσίδη, οι οποίοι έχουν μεγάλη εμπειρία από τη διοργάνωση. Ο Αβραάμ με τον Ολυμπιακό έχει δώδεκα συμμετοχές και ο "Τόρο" με Ολυμπιακό και Ρόμα 28!

Οι εκτός λίστας

Από τους παίκτες που δεν επιλέχθηκαν στην ευρωπαϊκή λίστα για λόγους τακτικής ή τραυματισμού υπάρχουν τέσσερις με εμπειρία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Χιλάλ Σουντανί έχει δέκα συμμετοχές με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ και ο Λεονάρντο Κούτρης έχει πέντε με τον Ολυμπιακό. Από τους τραυματίες ο ηγέτης του Ολυμπιακού, Κώστας Φορτούνης μετράει δώδεκα συμμετοχές με τα "ερυθρόλευκα" και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος επτά συμμετοχές με τον Παναθηναϊκό.
Keywords
Τυχαία Θέματα