Death Stranding: Όλες οι νέες λεπτομέρειες από το trailer του TGS 2019

Boss fights, multiplayer και Monster Energy.

Ο Hideo Kojima προφανώς δεν ήθελε να πει στον κόσμο τι ακριβώς είναι το νέο του παιχνίδι, αλλά τους είδε να ζητούν νέες λεπτομέρειες και αποφάσισε να κάνει μια πιο επεξηγηματική επίδειξη στο TGS.

Είχαμε ήδη μια αρκετά καλή ιδέα για τη δομή του παιχνιδιού. Ο Sam είναι ένας sci-fi delivery

man, ο οποίος έχει την εντολή να βοηθήσει τις κατακερματισμένες Ηνωμένες Πολιτείες, πείθοντας τις ανεξάρτητες πόλεις να ενταχθούν στο Chiral Network, ένα σύστημα σύνδεσης, σχεδιασμένο να ενώσει τον κόσμο. Το "ψήσιμο" φαινομενικά γίνεται με τη βοήθεια των ανθρώπων. Αυτό το demo, όμως, μας έδωσε μια πολύ καλύτερη ιδέα για αυτό που μοιάζει με μια ενιαία αποστολή, με πολλές λεπτομέρειες. Καταγράψαμε κάθε νέο στοιχείο gameplay που εντοπίσαμε, καθώς και το λεπτό που τα εντοπίσαμε παρακάτω. Ορίστε!

00:25 - Φαίνεται ότι μπορεί να υπάρχει επιλογή στολών για τον Sam. Βλέπουμε τουλάχιστον τρεις: μπλε, πορτοκαλί και κόκκινο.

00:38 - Η συχνότητα φαίνεται να επικεντρώνεται σε σημαντικά κομμάτια του εξοπλισμού, όπως μπότες, cargo harness και ένα όπλο που μοιάζει με Bungee, που μαθαίνουμε αργότερα ονομάζεται Strand.

2:08 - Το demo ξεκινά από την Capital Knot City και το Distribution Centre, όπου ο Sam αναλαμβάνει μια αποστολή και προετοιμάζεται για το ταξίδι.

3:12 - Το βασικό UI του Delivery Terminal περιλαμβάνει τη διαχείριση του βάρους (που επηρεάζει την ισορροπία), την αντοχή, την αντοχή της μπότας, τη μέτρηση του αίματος του Sam, την ευτυχία του BB και την αρίθμηση των like, που φαίνεται να είναι το κλειδί για νέες προσθήκες στο Chiral Network. Βλέπουμε επίσης μια λίστα με 6 διαφορετικά υλικά για crafting.

3:19 - Μπαίνουμε στο μενού "Sam’s Orders", το οποίο περιλαμβάνει το όνομα των εντολών που μπορείτε να πάρετε, τον αριθμό των like, το βάρος του φορτίου και έναν χάρτη του ταξιδιού.

3:25 - Το μενού "Fabricate Equipment" σας δίνει τη δυνατότητα να εκτυπώνετε, σε 3D, νέα αντικείμενα σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες: εξοπλισμό, Ρούχα, όπλα και οχήματα.

3:33 - Το μενού "Collect Cargo" σας επιτρέπει να εξοπλίσετε το φορτίο που χρειάζεται ο Sam για να αναλάβει την αποστολή του. Μπορείτε να συσσωρεύσετε τεράστια ποσά φορτίου και να αλλάξετε θέση στα αντικείμενα, που κουβαλάει ο Sam. Οι χειροβομβίδες μπορούν να κρατηθούν σε σακούλες στη μέση του, ή μπορείτε να κρατάτε από μια στο κάθε χέρι. Ο σωστός καταμερισμός του βάρους είναι σημαντικός, καθώς μπορεί να γεμίσετε τόσο πολύ, που θα πρέπει να χρησιμοποιείτε κουμπιά για να σταθεροποιηθείτε.

5:06 - Η αποστολή που βλέπουμε είναι μέρος του Episode 2: ‘Amelie’ και φέρει τον τίτλο ‘Order No. 14’. Περιλαμβάνει την παροχή δοχείων βοήθειας στην Port Knot City, που απέχει περίπου 3,5χλμ από το σημείο εκκίνησης.

5:30 - Ο έλεγχος της θέσης σας στον χάρτη δεν δείχνει μόνο την απόσταση από τον στόχο, αλλά τις αλλαγές στο υψόμετρο κατά μήκος της διαδρομής.

5:36 - Ο Sam έχει 9 stats: Ταχύτητα κίνησης, ισορροπία, αντοχή στο έδαφος, στάθμη συγχρονισμού, χωρητικότητα μπαταρίας, αντίσταση σε stamina/fatigue, χωρητικότητα φορτίου, αντοχή σε απώλεια αισθήσεων και χωρητικότητα πνευμόνων. Υπάρχει ξεχωριστή ενότητα για το Balance recovery, αλλά δεν είναι σαφές πώς μετράται ή εμφανίζεται.

5:43 - Ο χάρτης σάς επιτρέπει να μελετήσετε τη διαδρομή και να τοποθετήσετε σημεία σε αυτόν, που δημιουργούν ολογραφικά μονοπάτια για να ακολουθήσετε.

6:30 - Ο Sam μπορεί επίσης να ελέγξει αν υπάρχουν άλλοι γύρω του.

6:50 - Υπάρχει ένα radial menu για ρούχα, όπως μπότες, καπέλα και γυαλιά ηλίου. Τα tooltips αποκαλύπτουν ότι έχουν προσαρμόσιμα χρώματα, καθώς και τα πραγματικά stat. Το καπέλο του Sam μειώνει την κατανάλωση αντοχής, για παράδειγμα.

7:20 - Χρησιμοποιώντας τον ανιχνευτή (που έχει ένα cooldown) κοντά σε ένα ποτάμι δείχνει αν μπορείτε να το περάσετε ή όχι. Οι περιοχές που σημειώνονται με μπλε χρώμα δεν έχουν ποινή, οι κίτρινες περιοχές μειώνουν την αντοχή και οι κόκκινες περιοχές σας βλέπουν να βυθίζετε και να παρασύρεστε από το ρεύμα.

7:44 - Αν παρασυρθείτε από τον ποταμό, αυξάνεται το επίπεδο φόβου του BB, μπορεί να χάσετε το φορτίο σας (το οποίο μπορεί να ανακτηθεί καθώς γυρίζετε) και προκαλείτε μείωση της αντοχής του Sam. Μπορείτε να κολυμπήσετε για να βγείτε από τις επικίνδυνες περιοχές.

8:30 - Αφού βγείτε από το νερό, μπορείτε να πάρετε ανάσες, για να γεμίσετε το Stamina.

8:53 - Θα δείτε και Monster Energy στο παιχνίδι. Μια καντίνα επιπέδου 1 παρέχει ενεργειακό ποτό των 1000ml. Το νερό, που έρχεται σε επαφή με την καντίνα, μετατρέπεται σε Monster, που επαναφέρει το stamina bar.

9:10 - Ο βρίσκει ένα φορτίο, το οποίο περιέχει ένα παλιό ηχοσύστημα, που ανήκε σε έναν μουσικό. Αν το σηκώσετε, θα πάρετε ένα destination marker και 1 like.

9:47 - Υπάρχει μια γραμμή στον κόσμο που δείχνει τα όρια του Chiral Network.

10:10 - Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα Climbing Anchor, για να κατεβείτε από γκρεμούς. Ένα Climbing Anchor επιπέδου 1, είναι ένα σχοινί 30 μέτρων, και μπορείτε να το κάνετε level up, για πιο μεγάλα σχοινιά. Το Anchor μένει πίσω, αφού το χρησιμοποιήσετε.

10:49 - Αν φύγετε από την περιοχή του chiral network, αποσυνδέεστε και οποιαδήποτε βοήθεια από τον χάρτη αφαιρείται.

11:01 - Η σκάλα του Sam φτάνει τα 10 μέτρα και μπορείτε να την τοποθετήσετε και κάθετα, ως γέφυρα. Μπορείτε να την μαζέψετε, ή να την αφήσετε πίσω για άλλους παίκτες.

11:50 - Φαίνεται ότι οι prepper χαρακτήρες έχουν συγκεκριμένο στυλ τοποθεσίας, με σημείο παράδοσης και ένα ολόγραμμα του χαρακτήρα. Η παράδοση cargo σας δίνει like, με βάσει διάφορες συνθήκες (τη ζημιά του φορτίου για παράδειγμα).

13:17 - Δίνοντας βοήθεια στους preppers, θα τους πείσετε να μπουν στο Chiral Network, που ξεκλειδώνει δεδομένα στον χάρτη, για την κοντινή περιοχή. Μόλις φτιάξετε αυτόν τον δεσμό, μπορείτε να δείτε πιο καθαρά τα χαρακτηριστικά του ολογράμματος. Ο μουσικός του παιχνιδιού παίζεται από τον τραγουδιστή, Daichi Miura. Θα δούμε και άλλες γνωστές παρουσίες

14:01 - Ο μουσικός προσφέρει και ένα reward. Μια φυσαρμόνικα.

14:59 - Στον κόσμο εμφανίζονται και τα αντικείμενα που άφησαν άλλοι παίκτες πίσω.

15:29 - Τα υποδήματά σας μπορούν να χαλάσουν, επηρεάζοντας πιθανότατα την ανοχή και την ισορροπία, αλλά μπορεί να καταστραφούν και εντελώς. Υπάρχει μάλιστα και μετρητής για την κατάστασή τους.

15:54 - Το Resting σώζει το παιχνίδι, αφήνει τον Sam να κάνει μασάζ στον εαυτό του, να ηρεμήσει τον BB, να κοιμηθεί και να αλλάξει μπότες. Είδαμε μάλιστα από πολύ κοντά τα τραυματισμένα του πόδια.

16:56 - Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την φυσαρμόνικα για να ηρεμήσετε τον BB, να τον κάνετε να χορέψει περίεργα και να πάρετε πολλά likes.

17:30 - Το μασάζ δεν έχει κάποιο ξεκάθαρο αποτέλεσμα, αλλά σας δίνει την επιλογή να τεντώσετε τα πόδια σας μετά.

17:54 - Ο ύπνος επαναφέρει τα επίπεδα του αίματος στα 1000ml. Αργότερα, ένα μήνυμα εμφανίζεται και δείχνει ότι το Sam έλαβε 2 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα ξεκούρασης και 35 δευτερόλεπτα ύπνου.

19:20 - Μπορείτε να βρείτε και το φορτίο που έχασαν άλλοι παίκτες. Αν χρησιμοποιήσετε το σπρέι επιδιορθώσεων, μπορείτε μάλιστα να αφαιρέσετε οποιοδήποτε χτύπημα στο φορτίο. Αν το πάρετε μαζί μας μάλιστα, θα λάβετε πρόσθετα rewards, όταν τα παραδώσετε, σε εσάς, στους άλλους παίκτες ή και στους δύο.

20:15 - Τα ταχυδρομικά κουτιά μπορούν να βρεθούν στον κόσμο, ενώ φαίνεται ότι τοποθετούνται εκεί από άλλους παίκτες. Οι επιλογές του τερματικού είναι να κάνετε παράδοση, να μοιραστείτε το locker σας ή να το μετατρέψετε σε private. Υπάρχει και επιλογή “Entrust cargo for delivery”, αλλά είναι γκρι. Μπορείτε επίσης να παραλάβετε φορτία

20:26 - Το postbox περιέχει ένα power skeleton, που έχει τοποθετηθεί στο κοινόχρηστο locker από άλλο παίκτη. Ο σκελετός αυξάνει σημαντικά τη χωρητικότητα φορτίου και επιτρέπει στον Sam να τρέχει, ενώ μεταφέρει φορτία, που συνήθως ζοριζόταν να σηκώσει. Απαιτεί ενέργεια από την μπαταρία και αδειάζει γρηγορότερα, αν του κάνετε boost. Επαναφορτίζει αργά σε ηλιόλουστες ή συννεφιασμένες καιρικές συνθήκες.

20:34 - Ο Sam επίσης παίρνει έναν πλωτό μεταφορέα. Αυτό το μετακινούμενο καλάθι ταξιδεύει σε ανώμαλο έδαφος. Πετάει πίσω σας και σας επιτρέπει να αφαιρείτε αντικείμενα από την πλάτη σας και πάνω σε αυτό. Μπορεί να χωρέσει έως και 300 κιλά.

20:42 - Υπάρχει επίσης φορτίο, που λέγεται… Sperm and Eggs. Ο Sam κουβαλάει επίσης ένα πακέτο πρώτων βοηθειών και Anti-BT guns.

21:22 - Ο Sam βρίσκεται μέσα στην ακτίνα ενός πύργου, και παίζει ένα ποπ τραγούδι. Φαίνεται να αποκαθιστά όλες τις συνθήκες του φορτίου. Φαίνεται μάλιστα να έχει τοποθετηθεί εκεί από άλλο παίκτη. Μοιάζει σαν τα επίπεδα αυτών των δομών να ανεβαίνουν, καθώς ικανοποιούνται κάποιες ανάγκες. Φαίνεται επίσης ότι οι δομές μπορούν να αλλάξουν.

22:20 - Ο Sam αφαιρεί το φορτίο από τον ιπτάμενο μεταφορέα και ανεβαίνει ο ίδιος πάνω, για να μπορέσει να κατέβει μια πλαγιά και να φτάσει σε ένα camp. Φτάνοντας εκεί, το διπλώνει και το τοποθετεί στην πλάτη του.

22:52 - Προσεγγίζοντας το camp, ο Sam είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει ένα παλμικό σαρωτή, που επισημαίνει στοιχεία στον κόσμο. Αυτό δεν αποκαλύπτει τους εχθρούς, αλλά με την επισήμανση των αντικειμένων που κουβαλούν, παρέχονται χρήσιμα δεδομένα, γι' αυτόν τον σκοπό. Η ακολουθία θυμίζει πολύ το Metal Gear Solid 5.

23:28 - Ο Sam χρησιμοποιεί το Strand, ένα μη φονικό melee όπλο, που δένει ανυποψίαστους αντιπάλους και χρησιμεύει για την αποφυγή επιθέσεων, για να αφοπλίσει έναν αντίπαλο στο camp.

23:44 - Ένα postbox δίνει πρόσβαση σε ένα Bola Gun, το οποίο εκτοξεύσει καλώδια που ακινητοποιούν τους χαρακτήρες. Το tooltip εξηγεί ότι τα καλώδια "εγχέονται με το αίμα του Sam, οπότε είναι επίσης αποτελεσματικά ενάντια στα BT" (Beached Things).

24:33 - Καθώς οι εχθροί αντιλαμβάνονται την παρουσία του, ο Sam χρησιμοποιεί το Bola Gun για να ακινητοποιήσει μια ομάδα από αντιπάλους. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε και ένα slow motion effect, κατά τη διάρκεια της μάχης

24:51 - Τα κουτιά φορτίου, αν τα ρίξετε πάνω σε αντιπάλους, τους ακινητοποιούν, αλλά ταυτόχρονα, δέχονται damage.

25:04 - To Power Skeleton επιτρέπει στον Sam να δώσει ώθηση στο τρέξιμό του, σε σημείο που μπορεί να φτάσει την ταχύτητα ενός φορτηγού. Τρέχοντας δίπλα του, βγάζει τον οδηγό από την θέση του και οδηγεί ο ίδιος το όχημα. Ο Kojima ήταν δίπλα στον οδηγό σε αυτό το σημείο.

26:02 - Μπορείτε να αποφύγετε και μεγάλα χάσματα, πηδώντας από πάνω τους, με την βοήθεια του Power Skeleton, αλλά θα κοστίζει μπαταρία. Φαίνεται μάλιστα ότι το boost θα μειώσει την ανάγκη για αντικείμενα, όπως η σκάλα, εφόσον έχετε αρκετή μπαταρία.

26:39 - Ο Sam χρησιμοποιεί ένα power beacon, για να φορτίσει γρήγορα την μπαταρία του Power Skeleton.

27:29 - Μπορείτε να βρείτε υλικά για crafting στον κόσμο. Ο πρωταγωνιστής ανακαλύπτει ένα φυτό, σε σχήμα χεριού, που παρέχει κρυστάλλους Chiral, ενώ παραπέρα βρίσκει μια σωρό κοπριάς, που περιτριγυρίζεται από Cryptobiotes (τύπου μύγες) και το μαζεύει.

29:04 - Ο Sam βρίσκεται σε μια περιοχή γεμάτη BT και μπορείτε να κρατήσει την ανάσα του για να τους προσπεράσει αθόρυβα. Το Bola Gun μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τα ακινητοποιήσει.

30:00 - Τα BT εκτοξεύονται από το λαδωμένο έδαφος και επιτίθεται στον Sam. Μπορεί να τα απωθήσει αλλά αποτυγχάνει και καταλαμβάνεται από αυτά. Φαίνεται μάλιστα ότι τον σέρνουν στην άλλη πλευρά.

30:25 - Ο Sam αντιμετωπίζει ένα τέρας που μοιάζει με σκύλο και έχει πλοκάμια και φαίνεται να είναι το πρώτο boss fight. Το πλάσμα είναι πολύ ευέλικτο και χρησιμοποιεί την ουρά του ως μαστίγιο, ενώ εκτοξεύει μια δέσμη από το πρόσωπό του.

30:47 - Επίθεση στο boss μπορείτε να κάνετε με διάφορα βιολογικά όπλα. Ο Sam έχει Ex-Grenades, που περιέχουν “συμπυκνωμένα σωματικά υγρά που συλλέγονται από το ντους”. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει όπλα με βάση το αίμα, όπως τα Hematic grenades, που τροφοδοτούνται είτε από collectable φιάλες αίματος, είτε από το αίμα του ίδιου του Sam, που θα οδηγήσει στην μείωση της ζωής του. Και τα δύο όπλα θεωρούνται μη θανατηφόρα όπλα.

32:54 - Άλλοι παίκτες μπορούν να εμφανιστούν στο παιχνίδι, σε μορφή φαντασμάτων, για να δίνουν χρήσιμα αντικείμενα στον Sam.

34:00 - Ο Sam χρησιμοποιεί ένα Anti-BT gun, που χρησιμεύει στο να κάνει πολύ damage και να καταστρέψει το σκυλί. Όπως πέφτει στο πλάσμα και διαλύεται, το ρομποτικό χέρι στην πλάτη του Sam το χαιρετά και ο BB δίνει likes στον Sam.

35:26 - Θερμές πηγές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μπάνιο. Ο Sam γδύνεται και χαλαρώνει, ενώ ο BB επιπλέει στο νερό. Ο Sam μπορεί να ηρεμήσει τον BB με ένα νανούρισμα και να πλυθεί.

37:20 - Μπορείτε να αφήσετε στον κόσμο μια μεγάλη ποικιλία από σημεία, για να τα βρουν άλλοι παίκτες. Αυτά τα σημάδια μπορούν να υποδεικνύουν αποστάσεις, να εντοπίζουν τύπους περιοχών ή ακόμα και να ενημερώνουν άλλους για όμορφα τοπία.

38:00 - Οχήματα μπορούν να βρεθούν στον κόσμο, που έχουν αφήσει άλλοι παίκτες. Ο Sam ανακαλύπτει μια μηχανή, από τον παίκτη gd_ichiro και την γεμίζει με το φορτίο του.

38:44 - Οι άλλοι παίκτες μπορούν να φτιάξουν και κατασκευές, όπως γέφυρες. Ο Sam καταφέρνει να περάσει από το ποτάμι, χρησιμοποιώντας μια από αυτές.

41:20 - Αδειοδοτημένα τραγούδια ακούγονται καθώς φτάνετε σε σημαντικές περιοχές. Καθώς o Sam ανακαλύπτει την Port Knot City, ακούγεται το Asylums For The Feeling feat. Leila Adu από τους Silent Poets.

47:00 - Ο ύπνος σε rest areas της πόλης επαναφέρει όλα τα stats. Ο Sam μπορεί να χρησιμοποιήσει το ντους ή να κάτσει όρθιος/καθιστός στην τουαλέτα.

Μετάφραση: Μαριάντζελα Παπαχρήστου

IGN Greece Death Stranding: Νέο Gameplay δείχνει δυνατότητα αλλαγών σε διάφορους τομείς Kojima: Το Death Stranding έχει 'Very Easy' Difficulty Mode για τους λάτρεις των ταινιών Death Stranding: Οι Guillermo del Toro και Nicolas Winding Refn δεν υποδύονται τους εαυτούς τους

Πηγή: IGN Greece

Keywords
tgs, tgs, λεπτομερειες, boss, monster, energy, kojima, delivery, network, demo, μπλε, capital, knot, city, επηρεάζει, νέα, βγείτε, συγκεκριμένο, στυλ, likes, locker, γκρι, power, guns, ποπ, gear, bola, gun, slow, effect, fight, μετάφραση, παπαχρηστου, ign, easy, κινηση στους δρομους, Καλή Χρονιά, φυσαρμονικα, ign, βγείτε, μποτες, γυαλια ηλιου, περιεργα, ρουχα, τραγουδια, χρωματα, ωθηση, boss, capital, αιμα, απωλεια, βοηθεια, βρειτε, βρισκεται, γεφυρα, γινεται, γυαλια, γκρι, δυνατοτητα, δειτε, δειχνει, δομη, δωσει, εδαφος, ευτυχια, υπαρχει, ενεργεια, επηρεάζει, ερχεται, εχθροι, ζημια, ζωης, ιδεα, ηνωμενες πολιτειες, θυμιζει, υγρα, υπνος, ισορροπια, καπελα, κατασκευες, κιλα, μασαζ, μηκος, μειωση, μπλε, μορφη, μπανιο, μπορειτε, νερο, ομαδα, ολογραμμα, ονομα, ορια, οχηματα, οχημα, ποπ, ρευμα, συγκεκριμένο, σημαδια, σπρει, στυλ, συχνοτητα, τοπια, τρεξιμο, υψομετρο, φτανει, φιαλες, χερι, χρωμα, ομορφα, anti, bola, city, knot, delivery, demo, effect, energy, network, fight, φυτο, guns, gear, gun, kojima, locker, likes, μοιαζει, monster, ουρα, πακετο, παιχνιδι, πηγες, ποδια, ποτο, power, σκελετος, slow, σωρο, σωστος, ταξιδι, υλικα
Τυχαία Θέματα