Οι "λίρες 100", η αποτυχία, οι ελπιδοφόροι...

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε 14 μεταγραφές στη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου και καθώς φτάνουμε στο πρώτο κρίσμιο "checkpoint" της σεζόν, μετά και το πρώτο εντός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ, πραγματοποιούμε τον πρώτο απολογισμό των επιλογών.

Οι λίρες... 100

Στη συγκεκριμένη κατηγρία ανήκουν σίγουρα οι Σεμέδο, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί και Σουντανί. Ο Πορτογάλος αμυντικός έχει βάλει τη σφραγίδα του στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας και
το ντεφορμάρισμα του, σήμανε συναγερμό στου Ρέντη. Ο Ρούμπεν Σεμέδο έχει επιβεβαιώσει σε μεγάλο βαθμό την επιμονή του Μαρτίνς, ώστε να να γίνει μέλος του ρόστερ της ομάδας το περασμένο καλοκαίρι.

Ματιέ Βαλαμπουενά

Ο Ματιέ Βαλμπουενά αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της ποδοσφαιρικής θεωρίας του Πέδρο Μαρτίνς με σπουδαία στατιστικά. Ο Γάλλος σε 13 ματς σε όλες τις διοργανώσεις μετράει τέσσερα γκολ και επτά ασίστ, αναλαμβάνοντας με επάρκεια το ρόλο του Κώστα Φορτούνη στον άξονα μετά τον τραυματισμό του το καλοκαίρι. Η επιστροφή του Γάλλου από τον δικό του μυϊκό τραυματισμό αναμένεται με ανυπομονησία από τον Πορτογάλο τεχνικό. Πάντως ο Ολυμπιακός χωρίς Βαλμπουενά είχε δύο νίκες με ΟΦΗ και ΑΕΚ και μια σπουδαία εμφάνιση με Μπάγερν Μονάχου, παρά την ήττα.

Γιουσέφ Ελ Αραμπί

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είναι ο άνθρωπος-γκολ! Ο Μαροκινός αποτελεί το συστατιό που έλειπε από την περσινή σεζόν από τον Ολυμπιακό των πολλών χαμένων ευκαιριών. Ο Ελ Αραμπί περίμενε με υπομονή την πρώτη του συμμετοχή με τους ερυθρόλευκους και σε 13 ματς μετράει επτά γκολ!

Χιλάλ Σουντανί

Ο Χιλάλ Σουντανί γεύτηκε την... κρυάδα της μη συμμετοχής στους αγώνες του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Έζησε το ευρωπαϊκό όνειρο μόνο για 17 λεπτά στο εκτός έδρας ματς με την Κράσνονταρ, αλλά σεβάστηκε την απόφαση του Μαρτίνς. Βλέπετε η προετοιμασία κύλησε μετ' εμποδίων για τον Αλγερινό και οι υπόλοιποι μέσοι τον προσπέρασαν. Ο Σουντανί πείσμωσε και σε έξι ματς στη Superleague έχει σκοράρει τέσσερις φορές, ενώ μοίρασε το γκολ στον Σεμέδο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Οι ελπιδοφόροι

Η συγκεκριμένη κατηγορία αριθμεί αρκετούς ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν κυρίως με το δεξί, αλλά δεν έχουν καταφέρει να επιδράσουν με απόλυτο τρόπο στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Λάζαρ Ραντζέλοβιτς

Ο Σέρβος πραγματοποίησε εκκωφαντικό ξεκίνημα στη σεζόν με αποκορύφωμα τα δύο του γκολ στο εντός έδρας ματς με την Κράσνονταρ που οδήγησαν σε σκορ πρόκρισης με 4-0! Από εκεί και πέρα η παρουσία του 22χρονου μέσου έχει ατονήσει, καθώς προέρχεται από ένα γεμάτο καλοκαίρι, εξιατίας της παρουσίας του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων, ενώ παράλληλα ο Μαρτίνς επιχειρεί να δουλέψει περισσότερα σε θέματα τακτικής μαζί του.

Μάξι Λοβέρα

Ο Λοβέρα παρουσίασε δείγματα του ταλέντου του κυρίως στα ματς με ΟΦΗ και Μπάγερν Μονάχου, έχοντας μέχρι στιγμής πέντε συμμετοχές σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Αργεντινός μέσος παρουσιάζει... αρρυθμίες στην απόδοση του, ωστόσο είναι κάτι που αναμένεται να βελτιωθεί στα επόμενα ματς, μέσα από τη δουλειά στις προπονήσεις του Ολυμπιακού. Ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, ο οποιος μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Αργεντινής.

Γιασίν Μπενζιά

Η απόκτηση του από τον Ολυμπιακό ήταν ένα μικρό καλοκαιρινό σίριαλ, που έληξε με την ενσωμάτωση του στο ερυθρόλευκο ρόστερ. Ο Αλγερινός μετράει τέσσερις συμμετοχές, δύο στο πρωτάθλημα και δύο στο Champions League. Η παρουσία του στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι τον έχει "σημαδέψει" μέχρι στιγμής, λόγω της κόκκινης κάρτας που αντίκρισε. Ακολούθησε ένας μικρός τραυματισμός και βρίσκεται σε φάση επιστροφής στις σκέψεις του Μαρτίνς.

Ουσεϊνού Μπα

Ο Σενεγαλέζος αμυντικός έχει κληθεί να συνεισφέρει σε δύο ματς στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού και βοήθησε να κρατηθεί το "μηδέν παθητικό" σε αμφότερα τα παιχνίδια. Το πρώτο ήταν το εναρκτήριο της σεζόν κόντρα στη Βικτόρια Πλζεν (0-0) και το δεύτερο κόντρα στη Λαμία (2-0). Για την ώρα ο Μαρτίνς τον έχει στην τέταρτη θέση των στόπερ, πίσω από Σεμέδο, Μεριά και Αβραάμ. Θα ήταν πέμπτος αν ήταν υγιής ο Σισέ.

Μπρούνο Γκασπάρ

Ο Μπρούνο Γκασπάρ αποκτήθηκε ως μια "έτοιμη" λύση πίσω από τον Ομάρ Ελαμπντελαουί, όμως χρειάστηκε καιρός για να μπει στο rotation του Μαρτίνς. Μέχρι στιγμής τον είδαμε για 27 λεπτά στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ, όταν πήρε τη θέση του τραυματία Βασίλη Τοροσίδη. Ήταν σταθερός και όπως μαθαίναμε ιδιαιτέρως επικίνδυνος επιθετικά. Άμεσα θα πάρει νέα ευκαιρία.

Μάριος Σιαμπάνης

Συμμετείχε στην προετοιμασία το καλοκαίρι και εκτιμήθηκε πως πρέπει να "ψηθεί" στη Νότιγχαμ Φόρεστ, όπου τα πηγαίνει εξαιρετικά με την ομάδα Νέων.

Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς

Ο νεαρός Σέρβος βρίσκεται ακόμα πιο πίσω από τον Μπα στην εκτίμηση του Μαρτίνς σε ό,τι αφορά τους στόπερ. Τα παιχνίδια που παίρνει με την Κ19 είναι οι αγωνιστικές... ανάσες του.

Μπόμπι Αλέν

Περιμένει με ανυπομονησία την πρώτη του ευκαιρία. Στον Ρέντη μιλούν για έναν άρτιο επαγγελματία!

Η αποτυχία

Μπρούνο

Δεν κατάφερε να πείσει στην περίοδο της προετοιμασίας, με τον Μαρτίνς να τον χρησιμοποιεί κυρίως στα άκρα. Σε ό,τι αφορά τις επίσημες συμμετοχές του, έχει να θυμάται επτά λεπτά στο εκτός έδρας ματς με την Μπασακσεχίρ, που λίγο έλειψε να είναι καταστροφικά για τον Ολυμπιακό, εξαιτίας των λαθών του. Έμεινε στο ρόστερ από επιλογή Μαρτίνς, αλλά δύσκολα θα αντιστρέψει το κλίμα!
Keywords
Τυχαία Θέματα