Οι «Αγώνες μας» διεκδικούν το Πολιτικό Σινεμά του αύριο

Ο ανερχόμενος Βέλγος σκηνοθέτης Γκιγιόμ Σενέζ, πιστός στην παράδοση των αδερφών Νταρντέν, παρουσιάζει με τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, ένα έργο επίκαιρο και ταυτόχρονα διαχρονικό. Μέσα από τους «Αγώνες μας», παρακολουθούμε το νέο Πολιτικό Σινεμά στην Ευρώπη που συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία από δημιουργούς όπως ο Κεν Λόουτς και ο Κώστας Γαβράς.

Μία αξιοπρεπής κινηματογραφική εβδομάδα, με πέντε νέες ταινίες στις Αίθουσες, πολλές από τις οποίες αποτελούν μία αξιόλογη επιλογή για θέαση στην μεγάλη οθόνη. Ο σπουδαίος Ζανγκ Γιμού επιστρέφει με το επικό φιλμ

«Σκιά», ενώ ο Μαντς Μίκκελσεν στο λιτό «Arctic», προσπαθεί να επιβιώσει στην αφιλόξενη Αρκτική.

Το ψυχολογικό θρίλερ «Η Χήρα» του Νιλ Τζόρνταν, διαθέτει ένα μέτριο σενάριο, αλλά έχει την τύχη να διαθέτει τέσσερις καλούς ηθοποιούς σε κομβικούς ρόλους: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Κλόι Γκρέις Μόρετζ, Μάικα Μονρόε και Στίβεν Ρία. Η νέα κινηματογραφική εβδομάδα, ολοκληρώνεται με την τριάδα των Γιοακίν Φίνιξ, Τζέικ Γκίλενχαλ, Τζον Σ. Ράιλι, να πρωταγωνιστούν στο γουέστερν της εβδομάδας: «Οι Αδερφοί Σίστερς».
«Σκιά» (Shadow - 2018) του Ζανγκ Γιμού (Κίνα, Χονγκ Κονγκ)

Ο σκηνοθέτης Ζανγκ Γιμού επανερμηνεύει την ιστορία των Τριών Βασιλείων της Κίνας στην επική περιπέτεια «Shadow», περιγράφοντας την ιστορία ενός ισχυρού Βασιλιά και του λαού του, που έχουν εκδιωχθεί από την πατρίδα τους και επιθυμούν να την πάρουν πίσω. Ο Βασιλιάς είναι άγριος και φιλόδοξος αλλά τα κίνητρα και οι μέθοδοί του είναι άγνωστα και μυστήρια. Ο αρχιστράτηγός του είναι ένας οραματιστής που επιθυμεί διακαώς να κερδίσει τη μάχη αλλά χρειάζεται να αναπτύξει το σχέδιό του με απόλυτη μυστικότητα. Οι γυναίκες του παλατιού αγωνίζονται να βρουν τη θέση τους, σε έναν κόσμο που δεν έχει χώρο για εκείνες. Ενώ υπάρχει κι ένας κοινός θνητός γύρω από τον οποίο στροβιλίζονται οι αδυσώπητες δυνάμεις της ιστορίας, έτοιμες να τον κατασπαράξουν.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα