Οι 10 μεταγραφές που θα «λάμψουν» φέτος στη Serie A

Κάθε χρόνο η Serie A, γίνεται όλο και πιο ποιοτικό πρωτάθλημα και πολλοί σημαντικοί παίκτες επιλέγουν πια να αγωνιστούν στην Ιταλία. Εμείς προσπαθήσαμε να επιλέξουμε τις καλύτερες μεταγραφές αυτού του καλοκαιριού, αυτούς τους παίκτες που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν, μέσα στους οποίους βέβαια συμπεριλαμβάνεται και ο Κώστα Μανωλάς.

10. ΙΣΜΑΕΛ ΜΠΕΝΑΣΕΡ (Από την Έμπολι στην Μίλαν)
Η Μίλαν επικέντρωσε το καλοκαίρι την προσπάθεια της στην
απόκτηση νέων ταλέντων για να ικανοποιήσει την επιθυμία του Μάρκο Τζιαμπάολο. Ο τεχνικός των «ροσονέρι» θέλει να «χτίσει» μία ομάδα που θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια και ένα όνομα που έχει τις προδιαγραφές να «λάμψει» τα επόμενα χρόνια είναι ο Μπενασέρ.
Ο Αλγερινός έχει ήδη εμπειρία στη Serie A, παίζοντας την προηγούμενη διετία στην Έμπολι και μάλιστα αναδείχτηκε παίκτης του τουρνουά, στο πρόσφατο Κύπελλο Εθνών της Αφρικής, μπροστά από τον Μοχάμεντ Σαλάχ, Σαντιό Μανέ και Ριάντ Μαχρέζ. Η Μίλαν ελπίζει ότι βρήκε έναν ποδοσφαιριστή που θα βάλει τάξη στη μεσαία γραμμή.

9. ΝΤΑΝΙΛΟ (Από την Μαν.Σίτι στη Γιουβέντους)
Η απόκτηση του στοίχισε στη Γιουβέντους 37 εκατομμύρια ευρώ. Μπορεί να καταβλήθηκε ένα τεράστιο ποσό για την απόκτηση του Ντε Λιχτ, αλλά δεν μεταδίδεται καμία πίεση στον Ολλανδό στόπερ, που στα 20 χρόνια του, λογικά χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί στις τεράστιες απαιτήσεις του συλλόγου. Η πίεση όμως στον Ντανίλο είναι τεράστια, γιατί ο Ματία Ντε Σίλιο, ποτέ δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του full-back και ο Kουαδράδο εξακολουθεί να αποτελεί ένα πείραμα σε αυτή τη θέση, οπότε η πρωταθλήτρια Ιταλίας περιμένει από τον Βραζιλιάνο να προσαρμοστεί άμεσα και να αντικαταστήσει επάξια τον Κανσέλο.

8. ΦΡΑΝΚ ΡΙΜΠΕΡΙ (Από τη Μπάγερν Μονάχου στη Φιορεντίνα)
Μετά από μια κακή περυσινή σεζόν που η Φιορεντίνα κινδύνευσε ακόμη και με υποβιβασμό, ο Ιταλοαμερικανός δισεκατομμυριούχος Ρόκο Κομίσο αγόρασε τον σύλλογο, με προφανή στόχο να αποκτήσει παίκτες που θα βοηθήσουν την ομάδα να βελτιωθεί αγωνιστικά.
Ο Ριμπερί είναι το μεγαλύτερο όνομα που αποκτήθηκε από τους «βιόλα», αλλά καθώς η ομάδα ξεκίνησε τη σεζόν με δύο ήττες, αυξάνεται η πίεση και για τον Γάλλο θρύλο.

7. ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΑΣ (Από τη Ρόμα στη Νάπολι)
Όταν η Νάπολι ανακοίνωσε την απόκτηση του Μανωλά, όλα τα ποδοσφαιρικά δημοσιεύματα έγραψαν για το νέο σπουδαίο δίδυμο των «παρτενοπέι» που δημιουργείται (Μανωλάς-Κουλιμπαλί), αν και φαίνεται ότι χρειάζεται χρόνο για να δέσουν μαζί», καθώς στις 2 πρώτες αγωνιστικές, η Νάπολι δέχτηκε 7 τέρματα.
Το πραγματικό θέμα του συλλόγου ήταν πάντα η βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας και ο Έλληνας «πολεμιστής», όπως τον αποκαλούν οι Ιταλοί, αναμένεται να γεμίσει αυτό το κενό.

6. MATAΪΣ ΝΤΕ ΛΙΧΤ (Από τον Άγιαξ στη Γιουβέντους)
Ο Ματάις Ντε Λιχτ, μαζί με τον Πορτογάλο Ζοάο Φέλιξ, ίσως να είναι τα πιο μεγάλα ταλέντα αυτή τη στιγμή στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Μόνο που αποτέλεσε την ακριβότερη μεταγραφή αμυντικού στην ιστορία του ποδοσφαίρου, καταλαβαίνει κανείς πόσο «βάρος» πέφτει στην πλάτη ενός 20χρονου παιδιού. Η καθιέρωση δεν θα είναι εύκολη για τον νεαρό, γιατί κακά τα ψέματα, η φανέλα της Γιουβέντους είναι πιο βαριά από αυτή του Άγιαξ.

5. ΡΑΤΖΑ ΝΑΪΝΓΚΟΛΑΝ (Από την Ίντερ στη Κάλιαρι)
Ήταν ένα θλιβερό καλοκαίρι για τον Βέλγο, με την ασθένεια της συζύγου του, την αναγκαιότητα να φύγει από την Ίντερ, καθώς δεν τον ήθελε ο προπονητής του και σχεδόν αναγκάστηκε να επιστρέψει στη Σαρδηνία και την Κάλιαρι, καθώς κανένας μεγάλος σύλλογος δεν χτύπησε την πόρτα του.
Ο 31χρονος «ορκίστηκε» να κάνει τα πάντα για να αποδείξει πόσο λάθος έκανε η Ίντερ που δεν τον ήθελε και ζήτησε από τους συμπαίκτες του στην Κάλιαρι να μην πάψουν να ονειρεύονται επιτυχίας με τους «ροσομπλού».

4. ΑΑΡΟΝ ΡΑΜΣΕΪ (Από την Άρσεναλ στη Γιουβέντους)
Η Γιουβέντους, μετά την αποχώρηση του Πολ Πογκμπά το 2016, ψάχνει απεγνωσμένα για έναν δημιουργικό και με ενέργεια στο παιχνίδι του χαφ. Οι οπαδοί της Γιουβέντυος έχουν απογοητευτεί από τις επιλογές της διοίκησης τα τελευταία χρόνια και πιστεύουν ότι ο Ράμσεϊ μπορεί να αποδειχτεί «λίρα εκατό» για την ομάδα του Τορίνο.

3. ΑΛΕΞΙΣ ΣΑΝΤΣΕΣ (Από την Μάν.Γιουνάιτεντ στη Γιουβέντους)
Την τελευταία πλήρη σεζόν του με την Άρσεναλ, ο Χιλιανός σημείωσε τέρματα 30 γκολ, όμως από τότε που πήγε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έγινε ο υψηλότερα αμειβόμενος ποδοσφαιριστής στην Πρέμιερ Λιγκ, οι επιδόσεις του έπεσαν δραματικά, με μόλις 3 γκολ σε σχεδόν 20 μήνες!
Ο Αντόνιο Κόντε είναι γνωστός για την ικανότητα του να «ανανεώνει» αγωνιστικά ανεπιθύμητους παίκτες, ωστόσο θα είναι μια τεράστια πρόκληση για τον Χιλιανό να καταφέρει να κερδίσει θέση στην αρχική ενδεκάδα, με «ανταγωνιστές» τους Λουκάκου και Μαρτίνες.

2. ΜΑΡΙΟ ΜΠΑΛΟΤΕΛΙ (Από τη Μαρσέιγ στη Μπρέσια)
Πολλοί θα μπορούσαν να αναρωτηθούν γιατί ο Μπαλοτέλι κατατάσσεται τόσο ψηλά στη λίστα, καθώς δεν είναι πλέον ο νέος και ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, δεν αγωνίζεται σε ομάδα που διεκδικεί τρόπαια και ο ίδιος δεν μπορεί να αγωνιστεί στα πρώτα 4 ματς λόγω τιμωρίας.
Παρ 'όλα αυτά πρόκειται για μια μεγάλη πρόκληση στην καριέρα του διεθνή Ιταλού επιθετικού, που επέστρεψε στην πατρίδα του και ελπίζει με τις εμφανίσεις του να πείσει τον Ρομπέρτο Μαντσίνι να τον καλέσει κάποια στιγμή, ώστε να βρίσκεται με τους «ατζούρι» στην τελική φάση του Euro 2020.

1. ΡΟΜΕΛΟΥ ΛΟΥΚΑΚΟΥ (Από την Μαν.Γιουνάιτεντ στην Ίντερ)
Όχι μόνο ο Βέλγος φορ είναι ο πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Ίντερ, αλλά καλείται να αντικαταστήσει επάξια τον Μάουρο Ικάρντι που πέτυχε 120 γκολ με τους «νερατζούρι» και 2 φορές αναδείχτηκε 1ος σκόρερ στη Serie Α.
Το ξεκίνημα είναι ιδανικό για τον Λουκάκου που σκόραρε και στις δύο πρώτες αγωνιστικές, αλλά η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να καταφέρει να οδηγήσει ξανά την Ίντερ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα