ΟΦΗ – Ολυμπιακός 0-2: Το “καθάρισε” ο Ποντένσε! (videos)

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα απ’ το “Θ. Βαρδινογιάννης” επικρατώντας 0-2 του ΟΦΗ με δύο γκολ του Ντανιέλ Ποντένσε (10′, 54′) για την 9η αγωνιστική της Super League. Εξαιρετική εμφάνιση και ασίστ είχε ο Γιόβετιτς,

ασίστ και για τον Μασούρα.

Πως ξεκίνησαν

Ο Μπάουμαν βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια για τον ΟΦΗ, οι Λάρσον, Τοράρινσον ήταν στα άκρα, ενώ την τριάδα των στόπερ συνέθεσαν οι Βούρος, Καρώ και Πασαλίδης. Στον άξονα στάθηκαν οι Μεγιάδο, Γαγιέγος και Γκλάζερ με τον Μάρκο Μπάκιτς να παίρνει θέση πίσω από το Νουά Ντίκο.

O Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Πασχαλάκη στο τέρμα, στην άμυνα πήραν θέσεις οι Κίνι, Πορόζο, Ρέτσος και Ορτέγκα, ως αμυντικά χαφ επιχείρησαν οι Έσε και Καμαρά, μεσοεπιθετικά έδρασαν οι Σολμπάκεν, Μασούρας και Ποντένσε, ενώ στην κορυφή βρέθηκε ο Γιόβετιτς.

Γκολ απ’ το… τσεπάκι με Ποντένσε

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ είδε την ομάδα του ν’ ακολουθεί πιστά το πλάνο και να φτάνει σε γκολ στο 10ο λεπτό. Ο Καμαρά πάσαρε για τον Κίνι, ο οποίος έκανε την κούρσα από δεξιά, πάσαρε για τον Μασούρα, ο οποίος σέντραρε γλυκά για τον Ποντένσε, ο οποίος σε πρώτο χρόνο σούταρε και σημείωσε το 0-1!

Στο 24′ ο Μπάκιτς αποχώρησε με τραυματισμό, τη θέση του πήρε ο Λουίζ Φελίπε. Ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε τη διάθεση του ΟΦΗ να ισοφαρίσει και βρήκε κενούς χώρους. Στο 29′ ο Έσε κινήθηκε απ’ τον άξονα και πάσαρε για τον Γιόβετιτς, ο Μαυροβούνιος φορ σούταρε δυνατά μέσα απ’ την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε εκτός στόχου!

Έψαξε το δεύτερο στην κόντρα

Το ματς είχε χαμηλό ρυθμό και ο Ολυμπιακός είχε ελαφρά υπεροχή στην κατοχή μπάλας, αλλά και τις σημαντικότερες ευκαιρίες μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους. Στο 34′ ο Γιόβετιτς πάσαρε κάθετα αριστερά για τον Ποντένσε, ο οποίος βρήκε ελεύθερο χώρο και γύρισε για τον Μασούρα, ωστόσο η άμυνα του ΟΦΗ έκοψε αποτελεσματικά. Λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου 45λεπτου ο Γιόβετιτς έφυγε ξανά στην κόντρα, κέρδισε την κόντρα με τον Πασαλίδη και η μπάλα παρέμεινε διεκδικήσιμη. Ο Πασαλίδης έχασε την κόντρα εντός περιοχής και απ’ τον Μασούρα, ο οποίος στη συνέχεια σούταρε και η μπάλα έφυγε εκτός στόχου!

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο με ελαφρά υπεροχή στην κατοχή μπάλας (49-51%), ωστόσο είχε 5 σουτ συνολικά, εκ των οποίων 2 στον στόχο. Την ίδια ώρα ο ΟΦΗ δεν είδε κανένα απ΄τα 2 σουτ του πρώτου ημιχρόνου να απειλούν την εστία του Πασχαλάκη.

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο, ο Ποντένσε είχε τη λύση για το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού. Στο 54′ο επίμονος Γιόβετιτς κυνήγησε μια μπαλιά στην άμυνα του ΟΦΗ και τσίμπησε την μπάλα προ του Πασαλίδη. Ο Μαυροούνιος είχε την άνεση να πασάρει για τον Ποντένσε, ο οποίος σημείωσε το 0-2! Όπως και στα Γιάννινα ο Ποντένσε πέτυχε δύο γκολ.

Στο 58′ ακυρωθηκε ορθώς γκολ του Μασούρα, καθώς ήταν εκτεθειμένος όταν δέχτηκε την μπάλα απ’ τον Γιόβετιτς και λίγο πριν πλασάρει εύστοχα τον Μπάουμαν. Λίγο αργότερα ο Γιόβετιτς άγγιξε το 0-3, καθώς είχε εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, όμως ο Μπάουμαν σωτήρια έδιωξε σε κόρνερ! Στο 65′ ο Μαρτίνεθ πέρασε στο ματς τους Μπιέλ και Ελ Κααμπί, αντί των Σολμπάκεν και Γιόβετιτς. Τρία λεπτά αργότερα Γκαγέγκος και Ντίκο αποχώρησαν, Τοράλ και Ριέρα πέρασαν στις θέσεις τους. Στο 70′ ο Θοράρινσον απείλησε τον Πασχαλάκη με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω απ’ την “ερυθρόλευκη” εστία.

Οι αλλαγές δεν βοήθησαν τον ρυθμό

Στο 72′ ο Τοράλ κουβάλησε την μπάλα και έφτασε στο ύψος της περιοχής όμως το σουτ του με το αριστερό πέρασε άουτ. Ήταν η πρώτη καλή στιγμή του ΟΦΗ σε σετ παιχνίδι απ’ το ξεκίνημα του αγώνα! Στο 76′ ο Αλεξανδρόπουλος πέρασε στη θέση του Μασούρα. Τρία λεπτά αργότερα ο Μαρινάκης πέρασε στη θέση του Λάρσον. Στο 83′ Καρβάλιο και Σκάρπα πήραν τις θέσεις των Καμαρά και Ποντένσε. Στο 89′ ο Κίνι είχε ένα καλό σουτ με προσπάθεια εκτός περιοχής και αυτή ήταν η τελευταία αξιόλογη φάση ως το φινάλε.

Τους 21 βαθμούς έφτασαν οι Πειραιώτες, μενοντας στη δεύτερη θέση, 13 βαθμούς έχει ο ΟΦΗ που έμεινε 7ος. Ο Ολυμπιακός την επόμενη αγωνιστική (05/11) θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ, ενώ ο ΟΦΗ θα δοκιμαστεί τη Δευτέρα (06/11) σε εκτός έδρας ματς με τον Πανσερραϊκό.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΟΦΗ – Ολυμπιακός 0-2, “καθάρισε”, Ποντένσε,ofi – olybiakos 0-2, “katharise”, pontense