Όδικώς στο Λιχτενστάιν, έφεραν και γουρουνόπουλο!

Η αγάπη για την Εθνική ομάδα και η "τρέλα" τελικά πάνε στα βουνά. Δεν εξηγείται αλλιώς. Ο Νίκος, ο Κώστας, ο Βαγγέλης κι ο Βασίλης ξεκίνησαν την Τετάρτη οδικώς από την Κόρινθο με ένα αγροτικό για να πάνε σε ένα ακόμα εκτός έδρας ματς της Εθνικής ομάδας.

Φόρτωσαν λοιπόν το αγροτικό με όλα τα απαραίτητα και ξεκίνησαν για το μεγάλο ταξίδι το οποίο θα ανλύσουμε στη συνέχεια. Στο πορτ μπαγκάζ του αγροτικού έχουν προμήθειες μίας εβδομάδας. Ψησταριά, κάρβουνα, γουρουνόπουλο είναι τα βασικά για τις πρώτες μέρες του ταξιδιού.

Μιας και πλησιάζει η 25η Μαρτίου που θα τους βρει στο δρόμο για Ζένιτσα έχουν προμηθευτεί και σαρακοστιανά. Στον κατάλογο περιλαμβάνονται μύδια, σολομός, χαλβάς και ούζο. Φυσικά τα φρούτα έχουν την τιμητική τους για μια ισορροπήμένη διατροφή, ενώ μπίρες και καφές ήταν απλώς τα αυτονόητα. Τύμπανο, σημαία Κορίνθου, ελληνική σημαία, κασκόλ, βουβουζέλα και ντέφι είναι απλώς στοιχεία της φίλαθλης ταυτότητάς τους.

Έφυγαν λοιπόν από Κόρινθο για Πάτρα την Τετάρτη΄το απόγευμα. Καραβάκι για Μπάρι όπου έφτασαν Πέμπτη πρωί. Οδικώς τα 850 χιλιόμετρα για Μιλάνο. Δυστυχώς ο Παπαπέτρου ο οποίος έχει συγγένεια με δύο από τα μέλη της παρέας δεν είχε ενημερωθεί έγκαιρα για το ταξίδι και δε μπόρεσε να τους βρει εισιτήρια για να δουν από κοντά τη μεγάλη νίκη του Τριφυλλιού.

Διανυκτέρευση στο Μιλάνο και με το αγροτικό σε περίπου τρεις ώρες έφτασαν Λιχτενστάιν. Το πρόγραμμα λέει ψησταριά έξω από το γήπεδο, παρακολούθηση του αγώνα και δρόμο για Γερμανία και Κονστάντ για διανυκτέρευση. Πρωί Κυριακής αναχώρηση για Λουμπλιάνα ώστε να θαυμάσουν την πρωτεύουσα της Σλοβενίας.

Δευτέρα πρωί (χωρίς κλεισμένο ξενοχοδοχείο) αναχώρηση για Βοσνία, όπου θα μείνουν σε κάποιο ασφαλές μέρος. Να είναι καλά το smart phone του Βαγγέλη, ο οποίος στη διαδρομή βρίσκει που θα στρατοπεδεύσει η παρέα. Αμέσως μετά τον αγώνα θα φύγουν για Βελιγράδι όπου θα μείνουν την Τετάρτη και Πέμπτη θα ξεκινήσουν να κατηφορίζουν Κόρινθο με ενδιάμεση στάση Θεσσαλονίκη.

Ζηλεύω!

Δύο έξτρα μικρές ιστορίες

Μιλήσαμε για την ασφάλεια στη Βοσνία, καθώς στο προηγούμενο τους ταξίδι στη Ζένιτσα έγιναν μάρτυρες των επεισοδίων μετά τη λήξη του αγώνα. Θα θυμάστε το σπασμένο δόντι του Γιαννιώτα, τις αψιμαχίες Μανωλά-Τζέκο αλλά και τις ψιλές που έριξαν οι αστυνομικοί σε Έλληνες φιλάθλους για να τους βοηθήσουν οι Φάνης Κατεργιαννάκης και Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Βέβαια οι ίδιοι τύποι έχουν κάνει παρέλαση στις Βρυξέλλες πριν το ματς Βέλγιο-Ελλάδα 1-1. Τίποτα δε μπορεί να τους σταματήσει από το να βρεθούν δίπλα στην αγαπημένη τους ομάδα. Είναι τρομερό το μήνυμα ότι όταν υπάρχει διάθεση για κάτι όλα τα εμπόδια μπορούν να ξεπεραστούν.

Καλά ταξίδια παιδιά!
Keywords