Ο αγωνιστικός γρίφος του «Δικεφάλου»

Ν’ αφήσει οριστικά πίσω του την πικρία και την απογοήτευση που προκάλεσε ο άδοξος επίλογος στη φετινή του ευρωπαϊκή πορεία θέλει ν’ αφήσει ο ΠΑΟΚ επιστρέφοντας απόψε στην αγωνιστική δράση του πρωταθλήματος. Εκεί όπου μέχρι τώρα η απόλυτη κυριαρχία του δεν αμφισβητείται από κανέναν όντας στην κορυφή και με διαφορά βαθμών από τους διώκτες του. Στη Λιβαδειά στις 19.30 κόντρα στην τοπική ομάδα θα
προσπαθήσει να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του γνωρίζοντας πως η αποστολή του κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι.

Ένας δεδομένος βαθμός δυσκολίας που αυξήθηκε από τη στιγμή που οριστικοποιήθηκε η – για πρώτη φορά φέτος ταυτόχρονη από το αρχικό σχήμα – απουσία των τραυματιών Αντελίνο Βιεϊρίνια, Δημήτρη Πέλκα. Πέραν αυτών δεν προκύπτουν περαιτέρω αναγκαστικές απουσίες με τους Γλύκο, Σιαμπάνη, Μαλεζά, Χατσερίντι, Καρέλη να μένουν εκτός αποστολής, μετά την τελευταία προπόνηση που διεξήχθη το πρωί της Κυριακής στο γήπεδο της Τούμπας.

Αν κάτι δεν αλλάζει – σίγουρα – στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας, αυτός είναι ο σχηματισμός του 4-2-3-1, που ανασταλτικά μεταλάσσεται σε 4-4-2 ή 4-4-1-1, ανάλογα με τις περιστάσεις. Στην άμυνα πιθανολογείται μια – αναγκαστική – διαφοροποίηση λόγω της απουσίας του Πορτογάλου αρχηγού της ομάδας. Κατά συνέπεια, μπροστά από τον τερματοφύλακα Πασχαλάκη αναμένεται να βρεθούν από δεξιά προς τ’ αριστερά οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα. Στα αμυντικά χαφ, η διαθεσιμότητα του Μαουρίσιο δε σημαίνει απαραίτητα πως ο βραζιλιάνος θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα. Κι αυτό επειδή έχει πιεστεί σημαντικά με διαδοχικές συμμετοχές σε σύντομο χρονικό διάστημα από τη μέρα που ξεπέρασε τον τραυματισμό του με συνέπεια και στην απόδοσή του. Γι’ αυτό είναι πολύ πιθανό, το αρχικό δίδυμο να συνθέσουν οι Κάνιας – Βέρνμπλουμ κι ανάλογα με την εξέλιξη της αναμέτρησης ο Μαουρίσιο μπορεί να κληθεί να συνεισφέρει μπαίνοντας στον αγώνα ως αλλαγή.

Μεσοεπιθετικά, έντονη υποψηφιότητα για τη θέση στον άξονα έχει βάλει ο Μπίσεσβαρ, με υποψηφίους να έχει δεξιά κι αριστερά του τους Λημνιό – Ζαμπά αντίστοιχα, ενώ καραδοκούν οι Ελ Καντουρί – Ουάρντα και τέλος στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Όλα αυτά σ’ επίπεδο υποθέσεων καθώς οι οριστικές απαντήσεις θα δοθούν – περίπου – μια ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα με την ανακοίνωση των επίσημων ενδεκάδων.
Keywords
Τυχαία Θέματα