Η βιταμίνη του θριάμβου

Μόλις τρία 24ωρα είχαν κυλήσει από έναν άκρως απαιτητικό αγώνα. Κόντρα στη Μίλαν, οι παίκτες του Μαρτίνς είχαν ξοδέψει όλη τους την ενέργεια προκειμένου να φθάσουν στη νίκη – πρόκριση που έστειλε στον έβδομο ουρανό τους φίλους του Ολυμπιακού. Η ομαλή επιστροφή στο πρωτάθλημα ήταν το ζητούμενο για τον Πορτογάλο προπονητή και τους ποδοσφαιριστές του.

Στο ματς με τη Λαμία, ουσιαστικά εμπιστεύθηκε τους θριαμβευτές της Πέμπτης, προχωρώντας μόλις
σε τρεις αλλαγές. Ο Μιράντα αντικατέστησε τον Βούκοβιτς, ο οποίος είχε κτυπήσει στο στομάχι στην τελευταία φάση του αγώνα με την Μίλαν και κρίθηκε σκόπιμο να προφυλαχθεί. Ο Μπουχαλάκης πήρε τη θέση του «μαραθωνοδρόμου» Καμαρά για να ξεκουραστεί ο τελευταίος. Και ο Νάτχο προτιμήθηκε για να καλύψει το κενό του τιμωρημένου Ποντένσε.

Αν βρισκόταν κάποιος στο Καραϊσκάκη την Κυριακή το βράδυ και παρακολουθούσε το ματς των «Πειραιωτών» δίχως να ξέρει τι είχε προηγηθεί, θα νόμιζε πως οι παίκτες των γηπεδούχων είχαν μία κενή εβδομάδα. Διότι έτρεξαν ξανά πολύ πιέζοντας τον αντίπαλό τους έως και τις παρυφές της περιοχής του, κυκλοφορώντας παράλληλα με ταχύτητα τη μπάλα, σε ένα ασφυκτικό μονότερμα. Το γκολ ήταν θέμα χρόνου. Το πρώτο σημειώθηκε με τη συμπλήρωση μισής ώρας από τον Γκερέρο.

Οι «Πειραιώτες» πέτυχαν άλλα δύο σε πέντε λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Πρώτα με τον Φετφατζίδη, ο οποίος βρήκε ξανά το δρόμο προς τα δίκτυα για πρώτη φορά μετά από εκείνο το υπέροχο γκολ που είχε σημειώσει στο Περιστέρι επί του Ατρόμητου, στις 22 Απριλίου του 2012. Μάλιστα, εκείνο είχε αναδειχθεί ως τα καλύτερο γκολ του πρωταθλήματος. Παρεμπιπτόντως, για τον Φετφατζίδη ήταν η 101η συμμετοχή του με την ερυθρόλευκη φανέλα σε όλες τις διοργανώσεις.

Στο 51’ ο Ελαμπντελαουί πανηγύρισε το 3-0 και εν συνεχεία οι «Πειραιώτες» έκαναν διαχείριση του ματς, δίχως να είναι αδιάφοροι σε ένα τέταρτο γκολ. Το έψαξαν με τον Φορτούνη, ο οποίος διανύει τις καλύτερες ημέρες του στον Πειραιά, τον Νάτχο και τον Γκερέρο. Δεν ήρθε, αλλά αυτή τη φορά είχαν καλά ποσοστά αξιοποίησης των ευκαιριών: τρία γκολ σε 14 τελικές προσπάθειες.

Τελικά, ήταν αυτό που μας έλεγε το Σάββατο ο Πέδρο Μαρτίνς, στην καθιερωμένη συνέντευξη πριν από τους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι παίκτες του είχαν πάρει τη βιταμίνη της πρόκρισης και δεν είχε καμία αμφιβολία πως θα παρουσιαστούν όπως ακριβώς όφειλαν στο ματς της Λαμίας. Δικαιώθηκε ο Πορτογάλος, εμφανίζοντας ξανά ένα σύνολο που αρέσει, το οποίο δείχνει ικανό να «τρέξει» με υψηλές ταχύτητες στην κούρσα του τίτλου, ώστε να ανατρέψει προς όφελός του την εικόνα στην κορυφή της βαθμολογίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα