Ο CRISTI-AMO άλλαξε ήδη τα δεδομένα στην Ιταλία

Τα πρώτα βήματα του Κριστιάνο Ρονάλντο στο Bentegodi της Βερόνα ήταν απλά, καθημερινά, βήματα ρουτίνας. Κατέβηκε από το λεωφορείο της ομάδας με το κοστούμι, μπήκε από τη φυσούνα στο γήπεδο φορώντας μια πράσινη σαλιάρα, έκανε το καθιερωμένο στρέτσινγκ, «χάιδεψε» την μπάλα για λίγα λεπτά, ξανά στρέτσινγκ και επέστρεψε στα αποδυτήρια.

Κι όμως τίποτα δεν έμοιαζε κοινότυπο. Κάτω από την αφόρητη ζέστη στο προάστιο του Κιέβο οι οπαδοί της Γιουβέντους ξεπέρασαν σε αριθμούς αυτούς από τη Βερόνα, με το sold out να έχει ανακοινωθεί μέρες πριν. Και με τα εισιτήρια
να κοστίζουν το λιγότερο 50 ευρώ παραπάνω από πέρυσι για τα ίδια καθίσματα!

Οι φίλαθλοι και όχι μόνο αυτοί είχαν έρθει να παρακολουθήσουν το νέο ασπρόμαυρο… ριγέ rock star του Ιταλικού ποδοσφαίρου. Τον Ρονάλντο. Με τον ίδιο να θέλει στη Γιουβέντους να εδραιώσει την εικόνα του ειδώλου που έχει δημιουργήσει εδώ και χρόνια στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Εβδομάδες μετά τη μετακίνησή του από τη Ρεάλ στη Γιούβε η Ιταλία βιώνει ακόμα τάσεις… λιποθυμίας! Το πρωτοσέλιδο της La Gazzetta Dello Sport με τον τίτλο CRISTIAMO (από το περίφημο ιταλικό ti amo) φανερώνει τη φρενίτιδα σε όλα τα επίπεδα.

Το Νο 7 της Juventus άλλαξε με μιας το χάρτη του ιταλικού ποδοσφαίρου που για πρώτη φορά πέρασε πάνω από τον πήχη του ένα δισεκατομμυρίου ευρώ στις μεταγραφές.

Ώρες πριν την έναρξη του ματς, η Ronaldomania ήταν φανερή στους δρόμους της Βερόνα. Παιδιά με τους πατέρες και τους παππούδες τους συνωστίζονταν για να μπουν στο γήπεδο.

Στην πραγματικότητα, δεν ήρθαν για να δουν την πρώτη σέντρα στη Serie A ή την ισχυρή «Μεγάλη Κυριά» του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Πήγαν μόνο και μόνο για να ζήσουν την πρεμιέρα του CR7 στην Ιταλία. Να μη χάσουν τη στιγμή. Από το πρώτο άγγιγμα της μπάλας, μέχρι το πρώτο γκολ (που δεν ήρθε ελέω Σορεντίνο), τον πρώτο του πανηγυρισμό με το βγάλσιμο της φανέλας και τους έντονους κοιλιακούς σε κοινή θέα.

Η Γιούβε νίκησε τη Βερόνα χωρίς γκολ του Ρονάλντο. Ο πανηγυρισμός του CR 7 πήρε αναβολή για το επόμενο ματς στο Juventus Stadium κόντρα στη Λάτσιο. Εκεί όπου τα εισιτήρια στα δύο πέταλα κοστίζουν πλέον 90 ευρώ ανά αγώνα (από 40 που ήταν η περσινή τιμή τους).

Αλλά και η Πάρμα, που θα υποδεχθεί την Γιούβε την 3η αγωνιστική, δεν πάει πίσω. Έκανε γνωστό ότι οι τιμές για το συγκεκριμένο ματς θα είναι κατά 50 ευρώ πιο αυξημένες από τα… συνηθισμένα παιχνίδια στα πέταλα και κατά 80 με 90 ευρώ στο κέντρο του γηπέδου!

Η παρουσία του Ρονάλντο στη Serie A αλλάζει τα δεδομένα. Το ήξερε ο Ανιέλι που τον έφερε, το γνωρίζει άριστα και ο ίδιος ο Πορτογάλος σταρ που μετρά 139 εκ foollowers στο Instragram, 122 εκ στο facebook και 74 εκ twitter.

Μαζί του παρασύρει και τη Γιούβε που σε διάστημα 40 ημερών, είδε τον λογαριασμό της στο Instagram να… φουσκώνει με 4,15 εκ followers επιπλέον, άλλους 2,1 εκ στο Facebook και συνεχίζει να μετρά!

Η μετοχή της ομάδας έχει ήδη κερδίσει ένα 30% από την ημέρα που ανακοινώθηκε η μεταγραφή, ενώ οι φανέλες με το Νο 7 εξακολουθούν να πουλάνε σαν τρελές.

Φυσικά και το μεγάλο στοίχημα εκτός από τον όγδοο σερί τίτλο στην Ιταλία, είναι για την Γιουβέντους η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί που οι book τη δίνουν πρώτο φαβορί (φυσικά λόγω Κριστιάνο) μαζί με την Μάντσεστερ Σίτι.

Και το πάρτι στην Ιταλία (που θα βλέπετε από τα κανάλια της Nova) μόλις ξεκίνησε!
Keywords
Τυχαία Θέματα