To Golden Masters στον θρύλο Νόλε! – VIDEO

Ο θρυλικός Νόβακ Τζόκοβιτς έγραψε ξανά ιστορία ολοκληρώνοντας την κατάκτηση όλων των Masters τουρνουά μετά τη δίκαιη νίκη επί ενός κακού Ρότζερ Φέντερερ στον τελικό του Σινσινάτι!

Το έκανε και αυτό!

Ενώ η αρχή του 2018 κυλούσε εφιαλτικά για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, έχει καταφέρει να κερδίσει το Wimbledon και τώρα, για πρώτη φορά στην καριέρα του, και το Σινσινάτι!

Φύλαγε τα καλύτερα για το τέλος ο 31χρονος τενίστας που με μια επαγγελματική εμφάνιση,

επικράτησε του, πολύ κακού είναι η αλήθεια, Ρότζερ Φέντερερ με 6-4, 6-4 για να ολοκληρώσει ότι, ουδείς είχε καταφέρει πριν από αυτόν: το Golden Masters!

Η έκτη και φαρμακερή απόπειρα του έφερε λοιπόν τον τίτλο στο Οχάιο που μεγεθύνει ακόμα περισσότερο τον ήδη τεράστιο μύθο του έχοντας καταφέρει δύο επιτεύγματα που δεν έχουν κατορθώσει οι Φέντερερ και Ναδάλ.

Πρώτον το Golden Masters και δεύτερο το Calendar Slam (κάτοχος και των τεσσάρων Major ταυτόχρονα).

Πολύ κατώτερος των περιστάσεων ο “Βασιλιάς”, έκανε ίσως τη χειρότερη εμφάνιση της χρονιάς σε ένα τουρνουά στο οποίο δεν είχε χάσει ποτέ σε τελικό σε επτά απόπειρες!

Πάρα πολλά αβίαστα λάθη, παντελής έλλειψη ρυθμού στο σερβίς, πολλά νεύρα συνέθεσαν το ασυνήθιστο παζλ μιας κακής εμφάνισης του Φέντερερ που μοιραία ηττήθηκε και έχασε το αήττητο που είχε σε τελικούς στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Από την άλλη, ο Τζόκερ ήταν η επιτομή της σταθερότητας, της ψυχραιμίας και της αποτελεσματικότητας και η νίκη ήρθε απόλυτα φυσιολογικά και τον στέλνει φυσικά με τρομερή ψυχολογία στο επερχόμενο Αμερικανικό Όπεν και με σαφώς καλύτερη κατάταξη!

Είχε να κερδίσει Masters τίτλο εδώ και πάνω από δύο χρόνια(!) αλλά διάλεξε το πιο κατάλληλο μέρος για να γίνει!

31 πλέον οι Masters τίτλοι του (δεύτερος στη συγκεκριμένη λίστα πίσω από τον Ναδάλ (33)).

Από το πρώτο service game του Φέντερερ φάνηκε τι θα επακολουθούσε στο πρώτο σετ.

Ο Ελβετός δεν σέρβιρε με μεγάλη συχνότητα πρώτα σερβίς ενώ ο Νόλε ήταν πολύ συγκεντρωμένος στις επιστροφές πιέζοντας συνεχώς τα δεύτερα σερβίς του Μαέστρου.

Ο “Βασιλιάς” βρήκε δύο μεγάλα σερβίς στο συγκεκριμένο σημείο που τον έβγαλαν από τη δύσκολη θέση αλλά το μεγάλο του πρόβλημα ήταν στις επιστροφές.

Ακόμα και στα δεύτερα σερβίς του Νόλε δεν μπορούσε να βρει την παραμικρή απάντηση (συνολικά κέρδισε μόλις τέσσερις πόντους στο σερβίς του Τζόκοβιτς στο πρώτο σετ).

Ούτε από τη βασική γραμμή έπεισε ιδιαίτερα ο επτάκις κάτοχος του τίτλου ενώ ακόμα και το πιστό του forehand, όπως όλη την εβδομάδα στο Σινσινάτι, έβγαζε αρκετά λάθη.

Ο Τζόκοβιτς συνέχισε να απειλεί το σερβίς του Φέντερερ και τελικά κατάφερε ό,τι είχε να συμβεί εδώ και τέσσερα χρόνια στο Σινσινάτι!

Να σπάσει το σερβίς του Φέντερερ!

Ο Ελβετός τενίστας είχε κερδίσει 100 σερί service games στο Οχάιο μέχρι εκείνο το σημείο αλλά με την απόδοσή του να μην κυμαίνεται σε καλά επίπεδα, τελικά τιμωρήθηκε.

Όπως και στο ματς με τον Βαβρίνκα, ο Φέντερερ έβγαλε σε εκείνο το σημείο νεύρα στο παιχνίδι του, βάζοντάς τα με την αναπήδηση του κορτ και με έναν φίλαθλο που κάτι του είπε στις εξέδρες.

Όλα δείγματα ότι δεν ένιωθε καλά.

Ο Νόλε από την άλλη ήταν πολύ ήρεμος, συνέχισε να σερβίρει υποδειγματικά και τελείωσε το σετ με χαρακτηριστική ψυχραιμία και, επιτέλους, κατάφερε να πάρει ένα σετ σε τελικό του Σινσινάτι στην έκτη του απόπειρα!

Κάποιες σχετικά καλύτερες επιστροφές του Φέντερερ αλλά περισσότερo δύο οδυνηρά λάθη του Τζόκοβιτς, ένα αβίαστο με το forehand και ένα διπλό λάθος, πήγαν να “τινάξουν” στον αέρα το καλό μομέντουμ του Σέρβου με τον Ρότζερ να προηγείται ξαφνικά με 2-0 δίχως όμως ακόμα να έχει πείσει με την απόδοσή του.

Και αυτό φάνηκε στο επόμενο game όταν ο Ελβετός είχε ακόμα ένα κακό σερί πόντων που έδωσαν άμεσα το break back στον Τζόκοβιτς που αποκατέστησε την τάξη.

Η κακή μέρα για τον Φέντερερ έγινε ακόμα χειρότερη όταν, σε ένα game όπου προηγήθηκε με 40-0, τελικά το έχασε μετά από τραγικά λάθη και ο Τζόκοβιτς προηγήθηκε με break στο δεύτερο σετ και με τις επιστροφές του Φεντ να είναι σε τραγική μέρα, η νίκη ήταν μονόδρομος.

Μόνο αν αυτοκτονούσε θα έχανε τον συγκεκριμένο τίτλο αυτός ο τόσο δυνατός πνευματικά τενίστας και φυσικά δεν “λύγισε”.

Έκανε τη δουλειά μέχρι το τέλος και έβαλε για πολλοστή φορά το όνομά του στη “χρυσή” βίβλο της ιστορίας του τένις…

Κυριακή 19/8: Τελικός Western and Southern Open
Djokovic (Serbia) beat Federer (Switzerland) 6-4 6-4

WESTERN AND SOUTHERN OPEN DRAW

Κώστας Αϊτάκης

The post To Golden Masters στον θρύλο Νόλε! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα