Ντομενικάλι: «Δε θα έχουμε ηλεκτρικούς κινητήρες»

Ο διευθύνων σύμβουλος του «βασιλιά» του μηχανοκίνητου αθλητισμού συμπλήρωσε πως οι κινητήρες θα εξακολουθήσουν να παράγουν θόρυβο στις πίστες και στο μέλλον.

Αρχικά, ο Ντομενικάλι δήλωσε: «Ξεκάθαρα οι κινητήρες στο μέλλον θα παράγουν θόρυβο. Πρέπει να έχουμε ένα διαφορετικό ήχο στο μέλλον. Είναι μουσική στ’ αυτιά μου. Είναι αλήθεια πως κάποτε είχαμε κινητήρες με 12 κυλίνδρους. Είχαν διαφορετική συχνότητα, παρήγαγαν πολύ δυνατό θόρυβο».

Και συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Μετά πήγαμε στους 10 κυλίνδρους, στους 8 και τώρα στους έξι. Όμως δεν πρόκειται να ξαναμειωθούν.

Η πρόθεσή μας με τους νέους κανονισμούς είναι ο ήχος των νέων κινητήρων να είναι υψηλότερος απ’ ότι τώρα. Είναι κάτι που θέλουν και φίλαθλοι του σπορ και είναι καθήκον μας να το υλοποιήσουμε. Δεν πιστεύω πως θα αλλάξουμε. Η Formula 1 δε θα γίνει ηλεκτρική. Υπάρχουν κάποια πρωταθλήματα που έχουν επιλέξει να είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Η αυτοκίνηση θα ακολουθήσει διάφορα μονοπάτια. Εμείς επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε στο μέλλον συνθετικά καύσιμα με υβριδικές μονάδες ισχύος. Πιστεύουμε πως αυτό θα διαρκέσει για πολλά χρόνια ακόμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ντομενικάλι,ntomenikali