Νίκησαν οι... άμυνες στο Βελιγράδι!

Χωρίς γκολ έμειναν στο «Ράϊκο Μίτιτς», το γνωστό μας Μαρακανά, του Βελιγραδίου ο Ερυθρός Αστέρας και η Νάπολι.

(έτσι υποδέχθηκαν οι Σέρβοι την επιστροφή της ομάδας τους στο Τσάμπιονς λιγκ)

Κι αν για τους Σέρβους αυτό το ισόπαλο αποτέλεσμα στην επιστροφή τους στο θεσμό μετά από πολλά – πολλά χρόνια δεν φέρνει ούτε κρύο ούτε ζέστη - με τη ζυγαριά στην υποτιθέμενη χαρμολύπη να γέρνει περισσότερο προς την πλευρά της ανακούφισης – η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι νιώθει ως η περισσότερο χαμένη της συνάντησης.

Κι αυτό
γιατί η Νάπολι με ένα σύστημα 4-4-2 γεμάτο από… πίεση προς την αντίπερα όχθη, είχε την μεγαλύτερη διάθεση να δημιουργήσει με την στόφα της ποιοτικότερης και πιο έμπειρης στο θεσμό ομάδας.
Το έδειξε εξ αρχής προσπαθώντας να επιβάλλει τους όρους της.
Δεν ήταν εύκολο όμως η ποιότητα των επιθετικών της έκανε την διαφορά στην εικόνα του ματς.
Ο Ινσίνιε απειλούσε κάθε φορά που έφτανε η μπάλα στα πόδια του όμως ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν και τυχερός απέναντι στον Μίλαν Μπόρτζιαν.

Ο γεννημένος στην Κροατία από Σέρβους γονείς και μεγαλωμένος στον Καναδά γκολκίπερ ήταν από τους καλύτερους της ομάδας του.

Κι όποτε έγιναν τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα όπως στο σουτ του Ινσίνιε από 30 μέτρα έπειτα από 18 λεπτά παιχνιδιού, τότε ήρθε η βοήθεια της τύχης με τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι!

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε και πολύ. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς φρόντισε να κλείσει η ομάδα του όποιο επικίνδυνο «μονοπάτι» προς την μεγάλη της περιοχή ενώ οι δύο πρώην «ερυθρόλευκοι» του Πειραιά, Μπέν και Μαρίν προσπαθούσαν περισσότερο να φοβίσουν παρά να πιέσουν την Ιταλική ομάδα με της επιχειρήσεις αιφνιδιασμού σε μια όχι τόσο εύκολη διαδικασία.
(Ο γνωστός μας Μάριν σε μια προσπάθεια στο ματς του Βελιγραδίου)

Άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες είχε η Νάπολι στα μέσα της επανάληψης στο 64’ με τον Μέρτενς να αστοχεί και τρία λεπτά αργότερα όταν ο Καγιεχόν σούταρε όμως ο αμυντικός Ρόντιτς απέκρουσε πάνω στη γραμμή!
Δέκα λεπτά αργότερα ο Οσπίνα αναγκάστηκε να μοχθήσει για να αποκρούσει το σουτ του Μποακιέ σε μια από τις σπάνιες ευκαιρίες της Σερβικής ομάδας στο ματς.
Σε αυτή τη φάση μάλιστα αισθάνθηκε ενοχλήσεις ο Γκανέζος φορ κι αποχώρησε από το ματς.
Ως το φινάλε η Νάπολι έδειξε να το θέλει περισσότερο όμως ούτε αυτή ούτε και ο Ερυθρός Αστέρας σε μια-δυό γρήγορες μεταφορές της μπάλας προς την αντίπαλη περιοχή δεν βρήκαν κάτι παραπάνω.
Keywords
Τυχαία Θέματα