Το έκρινε ο Φιρμίνο

Οσα φέρνει η στιγμή δεν τα φέρνει ο χρόνος. Πάνω στη “στιγμή” νόμιζε η Παρί ότι θα έφευγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από το Ανφιλντ καθώς -αν και ήταν εξαφανισμένη επιθετικά- βρήκε το γκολ με τον Εμπαμπέ στο 83’ και ισοφάρισε σε 2-2. Η Λίβερπουλ όμως ήταν η ομάδα που άξιζε τη νίκη και μια άλλη “στιγμή” -στις καθυστερήσεις- αποφάσισε για τον νικητή. Ο Φιρμίνο στο δεύτερο (από τα τρία) λεπτά του έξτρα χρόνου, έκανε το 3-2. Γκολ
νίκης, οι πανηγυρισμοί για τους “Reds”.

Από το 2-0, στο 2-2

Η Παρί αν και δεν είχε σε καλή μέρα κανέναν από τους τρεις της επίθεσης (Νεϊμάρ, Καβάνι και Εμπαμπέ), αν και ήταν ασύνδετη (χωρίς καλή λειτουργία στους χαφ) βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει στο παιχνίδι και να κάνει το 2-0 (το 36ου λεπτού) σε 2-2 στο 83’. Ομως η Λίβερπουλ δεν ήθελε να το αφήσει αυτό το παιχνίδι. Ξεπέρασε γρήγορα το σοκ της ισοφάρισης και βρήκε το γκολ με τον Φιρμίνο που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς στο 71’ στη θέση του Στάριτζ που επίσης είχε σκοράρει.

Τα πλάνα

Μάχη Γερμανών τεχνικών στον πάγκο. Κλοπ εναντίον Τούχελ. Η Λίβερπουλ με Αλισον στην εστία. Με τετράδα στην άμυνα. Δεξιά ο Αλεξάντερ-Αρνολντ, στο κέντρο των μετόπισθεν, ο Γκόμεζ με τον Φαν Ντάικ και αριστερός μπακ ήταν ο Ρόμπερτσον. Στους χαφ, η τριάδα με (από τα δεξιά) Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ και Χέντερσον. Στην επίθεση, δεξιά ήταν ο Σαλάχ, ο Στάριτζ στην κορυφή και ο Μανέ στην αριστερή πλευρά.
Η Παρί Σεν Ζερμέν με τερματοφύλακα τον Αρεολά. Είχε δεξιό μπακ τον Μενιέ. Ο Κιμπεμπέ με το Τιάγκο Σίλβα ήταν στο κέντρο των μετόπισθεν και ο Μπερνάτ ήταν αριστερός μπακ. Ραμπιό, Μαρκίνιος και Ντι Μαρία ήταν (από τα δεξιά στα αριστερά) η τριάδα των χαφ. Στην επίθεση, ήταν ο Καβάνι στην κορυφή με τον Εμπαμπέ και τον Νεϊμάρ, δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα.

Μπήκε δυνατά η Λίβερπουλ

Ο τρόπος με τον οποίον μπήκε η Λίβερπουλ στο παιχνίδι ήταν εντυπωσιακός. Εκλεισε την Παρί στα καρέ της και άρχισε να βγάζει τελικές. Στο 6’ ο Φαν Ντάικ, στο 7’, ο Μίλνερ, στο 10’ ο Μανέ. Να κερδίζει το ένα κόρνερ μετά το άλλο και να είναι η πιο επικίνδυνη ομάδα στο γήπεδο. Η Παρί εμφανίστηκε με ευκαιρία στο 16’ και ήταν το διάστημα μετά το πρώτο 15λεπτο που η Παρί ισορρόπησε το παιχνίδι. Σε μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στο Ανφιλντ, όλα έδειχναν ότι θα γίνει ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Η Λίβερπουλ είχε πάντα στο μυαλό της να παίζει από τις πτέρυγες (Σαλάχ στα δεξιά και Μανέ στα αριστερά) και είχε στην 11άδα τον Στάριτζ (πρώτη φορά βασικός σε παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ) αντί του Φιρμίνο που έμεινε στον πάγκο.

Ντεμπούτο και γκολ

Και ήταν ο Στάριτζ αυτός που άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, έκανε το 1-0 στο 30’. Το 10λεπτο 30’-40’ έμελλε να είναι συναρπαστικό. Στο 34’ η Παρί έχασε εξαιρετική ευκαιρία με τον Εμπαμπέ και στο 36’ ο Μίλνερ έκανε το 2-0, με εύστοχο χτύπημα του Μίλνερ. Το πέναλτι το κέρδισε ο Βαϊνάλντουμ από τον Μπερνάτ.

Σημαντικό γκολ η Παρί

Μέσα σε έξι λεπτά, η Λίβερπουλ είχε δύο γκολ και την ψυχολογία υπέρ της. Η Παρί έδειξε χαρακτήρα και πήρε ένα πολύτιμο γκολ για αυτή. Το 2-1 έγινε στο 40’ με εξαιρετικό τελείωμα του δεξιού της μπακ, του Μενιέ που προωθήθηκε σε οργανωμένη επίθεση της γαλλικής ομάδας. Το 2-1 ήταν το σκορ ημιχρόνου.


Ελεγχε τον ρυθμό

Η Λίβερπουλ στο δεύτερο ημίχρονο έλεγχε απόλυτα τον ρυθμό. Ο χρόνος περνούσε, είχε το προβάδισμα (από το ημίχρονο με 2-1), δεν κινδύνευε (η Παρί εκτός από τη φάση της ισοφάρισης με τον Εμπαμπέ δεν έκανε απολύτως τίποτα), ο χρόνος περνούσε και αν ήταν πιο προσεκτική θα μπορούσε να είχε πετύχει νωρίτερα ένα τρίτο γκολ. Στο 61’ ο Στάριτζ, στο 72’ ο Σαλάχ και λίγο μετά και ο Μανέ. Οι ευκαιρίες πάντως και οι καλές στιγμές στο β’ μέρος ήταν λιγότερες από ό,τι στο πρώτο μέρος.
Η Λίβερπουλ πανηγύρισε στο τέλος, απολύτως δίκαια.
Keywords
Τυχαία Θέματα