Ο νόμος του Μέσι, Μπαρτσελόνα - Αϊντχόφεν 4-0

Αν και στα πρώτα λεπτά του αγώνα η Αϊντχόφεν έδειξε να μην… ψαρώνει από το Καμπ Νου και την πλειάδα αστέρων στην 11αδα της Μπαρτσελόνα, οι μπλαουγκράνα πήραν τη νίκη στο πρώτο τους παιχνίδι στον θεσμό για την φετινή σεζόν με εντυπωσιακό 4-0.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επέλεξε και πάλι το 4-3-3 με τους Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Τζόρντι Άλμπα, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Κοουτίνιο, Ντεμπελέ, Σουάρες, Μέσι. Από την άλλη πλευρά ο Φαν Μπόμελ παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου που αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής
, τους Ζουτ, Tασέντε, Φίρχεφερ, Σβάαμπ, Ντάμφρις, Χέντριξ, Ροσάριο, Μπέρχβιν, Περέιρο, Λοσάνο, Ντε Γιονγκ.

Στα πρώτα λεπτά οι παίκτες του Βαλβέρδε ήταν νωθροί, δεν είχαν την απαραίτητη για εντός έδρας παιχνίδι ένταση, δεν είχαν ταχύτητα ούτε στο μυαλό, ούτε στα πόδια. Οι Ολλανδοί βλέποντας πως η Μπάρτσα δεν έχει βγει να τους… πατήσει, πήραν μέτρα στο γήπεδο και λίγο έλειψαν να σκοράρουν όταν στο 7’ το σουτ του Γκαστόν Περέιρα λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή πέρασε εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τερ Στέγκεν.

Η Μπαρτσελόνα έδειξε τα γνωστά στο παιχνίδι της στοιχεία στο 11ο λεπτό, με τους Μέσι, Σουάρες και Κοουτίνιο να συνδυάζονται ιδανικά με τον τελευταία να πιάνει την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει εκτός εστίας.
Η PSV είχε και πάλι την δική της καλή στιγμή στο 14’ με το εξαιρετικό πλασέ του Μπέρχβιν να φεύγει ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Τερ Στέγκεν.

Ο Μέσι φώναξε παρόν για πρώτη φορά στο 15', με το σουτ του να είναι άστοχο μέσα από την περιοχή.
Οι Ολλανδοί κρατούσαν το 0-0 μέχρι που η Μπαρτσελόνα πήρε φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή στο 32ο λεπτό. Ο «Μεσσίας» έστησε την μπάλα, σημάδεψε, σούταρε και την έστειλε με τον δικό μαγικό τρόπο στα δίχτυα του Ζουτ.

Από το γκολ και μετά η ομάδα του Βαλβέρδε πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, πήρε τον έλεγχο του αγώνα και ήταν το αφεντικό στο ματς.
Η Αϊντχόφεν πήγε σ’ ένα στυλ παιχνιδιού πιο λογικό, ουσιαστικά περιμένοντας να βρει χώρο για κάποια αντεπίθεση.
Είχε τις στιγμές της χωρίς όμως να… τρομάξει τον Τερ Στέγκεν.
Στο δεύτερο μέρος όλα ήταν διαφορετικά. Οι Μέσι, Σουάρες, Ράκιτιτς και Ντεμπελέ, έβγαλαν… γούστα στο χορτάρι του Καμπ Νου παίζοντας υπέροχο ποδόσφαιρο.
Σκόραραν τρία γκολ το ένα καλύτερο από το άλλο. Στο 75’ ο Ντεμπελέ έκανε τρομερή ατομική προσπάθεια και με υπέροχο φαλτσαριστό σουτ έδωσε «μαξιλάρι» 2 τερμάτων. Δύο λεπτά μετά ο Ράκιτιτς πάσαρε στον Μέσι ο οποίος με πλασέ στην κίνηση, απ’ αυτά που τα κάνει να φαίνονται τόσο εύκολα, έκανε το 3-0. Το κερασάκι στην τούρτα το 3ο γκολ του αρχηγού της Μπάρτσα και 4ο των Πρωταθλητών Ισπανίας, με ωραίο τελείωμα, ύστερα από υπέροχη πάσα του Σουάρες, φτάνοντας στο ευρύ και ίσως άδικο για την εικόνα της Αϊντχόφεν, 4-0.
Πρώτο ματς του Λιονέλ Μέσι στο Τσάμπιονς Λιγκ ως αρχηγός των «Μπλαουγκράνα» με τρία γκολ, φτάνοντας έτσι τα 103 στην διοργάνωση.
Keywords
Τυχαία Θέματα