Νέος, ωραίος και ... «αεράτος» ο ΠΑΟΚ


Ο ΠΑΟΚ γύρισε «σπίτι» του και στον τέταρτο φιλικό αγώνα προετοιμασίας εμφανίστηκε σημαντικά βελτιωμένος και παρά τις σημαντικές απουσίες των Αθηναίου, Μορέιρα και Μαργαρίτη επικράτησε άνετα της Μπουγιούκσεχιρ 90-63. Πλησιάζοντας ολοένα και περισσότερο στην έναρξη της νέας σεζόν, κάθε αγωνιστικό τεστ έχει μεγαλύτερη βαρύτητα. Σε μια εμφάνιση με επιθετικό πλουραλισμό κι αμυντική
αποτελεσματικότητα, απόρροια της συνολικής προσπάθειας, ο «Δικέφαλος» αποκόμισε θετικό πρόσημο και μαζί την αναγκαία αυτοπεποίθηση για να εργαστούν άπαντες ακόμη πιο σκληρά εν όψει της απαιτητικής συνέχειας, εντός κι εκτός συνόρων.

Με βασική πεντάδα τους Γκος, Χάτσερ, Σχίζα, Χρυσικόπουλο και Καρρά ξεκίνησε θετικά όντας εξίσου αποτελεσματικός τόσο από την περιφέρεια όσο κι από τη ρακέτα μέσα από όμορφες συνεργασίες των παικτών του κ. Παπαθεοδώρου, παίρνοντας προβάδισμα 10-4. Οι Τούρκοι έβγαλαν αντίδραση, μείωσαν στους τέσσερις προς στιγμή αλλά και πάλι ο ΠΑΟΚ βρήκε τις λύσεις για ν’ αποκτήσει διψήφια διαφορά πόντων. Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, οι γηπεδούχοι δοκίμασαν τις αμυντικές τους ικανότητες ασκώντας πίεση σ’ όλο το παρκέ με θετικές συνέπειες, που σε συνάρτηση με τον επιθετικό οίστρο διαρκώς ανέβαζε τη διαφορά φτάνοντάς της στη μέγιστη τιμή της λίγο πριν από τη συμπλήρωση των πρώτων είκοσι λεπτών, ήτοι 43-26.

Ο «Δικέφαλος» ξεμάκρυνε ακόμη περισσότερο με πρωταγωνιστή το δίδυμο Γκος- Γκάρετ, όμως εισέπραξε δυναμική αντίδραση από την τουρκική ομάδα που βρήκε λύσεις από την περιφέρεια μειώνοντας στους δέκα, 52-42. Εξέλιξη που αφύπνισε τους παίκτες του ΠΑΟΚ, τρέχοντας ένα σερί 15-2 εκτόξευσαν τη διαφορά στους είκοσι τρεις πόντους για το 67-44 με τη λήξη της τρίτης περιόδου. Μοιραία, το τελευταίο δεκάλεπτο αξιοποιήθηκε ως προς τη χρησιμοποίηση παικτών που είχαν ως τώρα τον λιγότερο χρόνο συμμετοχής αλλά και σε αγωνιστικές λειτουργίες που βρίσκονται υπό σκέψη ή θέλουν ακόμη περισσότερη εφαρμογή.

Σ’ ότι έχει να κάνει με το ... τρίτο ημίχρονο του αγώνα, ο Λίνος Χρυσικόπουλος θα υποβληθεί σε εξετάσεις για ένα χτύπημα που έχει στον ώμο του, ενώ οι πρώτες βοήθειες προσφέρθηκαν στον Πόουπ που σε μια φάση υπέστη ένα σκίσιμο στο πρόσωπό του.

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 43-34, 67-44, 90-63

ΠΑΟΚ: Τζόουνς 12 (2), Χρυσικόπουλος 8 (2), Σχίζας 9 (1), Καρράς 3, Κλωναράς 2, Πόουπ 9, Γουίλιαμς 7, Χάτσερ 6 (1), Γκάρετ 11, Γκος 11 (2).

ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΣΕΧΙΡ: Γκοντούρ 12 (1), Κούλιγκ 2, Καβακλιόγλου, Τεκίν 6, Τουναλί 10, Καρλί 9 (3), Μπουγιουκμπαϊράκ 5 (1), Μπάμπιτς 9 (1), Τόμπσον 10.
Keywords
Τυχαία Θέματα