Ναμπί Κεϊτά: Η κίνηση ματ της Βέρντερ

Σε αντίθεση με τον Ρομπέρτο ​​Φιρμίνο και τον Τζέιμς Μίλνερ, δεν υπήρχε μεγάλη θαυμασμός όταν ο Κεϊτά αποχαιρέτησε τον σύλλογο, τέτοια ήταν η απογοήτευση για την παραγωγή του 52,75 εκατομμυρίων λιρών. Παραμένει ένας παίκτης υψηλού προφίλ, ωστόσο, και είναι λογικό ότι πολλές ομάδες θα ζύγιζαν τις κινήσεις του αυτό το καλοκαίρι. Και η τυχερή που δεν έδωσε τίποτα και τον έκανε δικό της ήταν μια ομάδα που τερμάτισε στην 13η θέση της κατάταξης. Υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον σύλλογο, το οποίο θα τον κρατήσει

στο Weserstadion μέχρι το 2026. Ωστόσο, έχει κάνει σημαντική περικοπή μισθών και θα κερδίζει 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο με μπόνους.

Εντάχθηκε στους Reds το 2018 ως η τέταρτη μεγαλύτερη απόκτηση του συλλόγου αφού πλήρωσαν 50 εκατομμύρια λίρες. Ωστόσο, δυσκολεύτηκε να επηρεάσει τον Κλοπ και έφυγε ως κλασικό παράδειγμα ανεκπλήρωτης υπόσχεσης. Ούτε οι τραυματισμοί του τον βοήθησαν και έκανε μόλις οκτώ εμφανίσεις στην Premier League αυτή τη σεζόν.

Ο 28χρονος μέσος Κεϊτά έχει εμπειρία από τα γερμανικά γήπεδα καθώς είχε περάσει δύο σεζόν στη Λειψία πριν μετακομίσει το 2018 στην Αγγλία και το Λίβερπουλ. Ο κεντρικός μέσος επιστρέφει στη Γερμανία έχοντας πραγματοποιήσει 129 εμφανίσεις για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Στη θητεία του στο λιμάνι πανηγύρισε, Πρέμιερ Λιγκ (2019/20), Κύπελλο Αγγλίας (2021/22), Κύπελλο EFL (2021/22), FA Community Shield (2022), UEFA Champions League (2018/19), UEFA Super Cup (2019) και FIFA World Cup Club (2019).

«Ανυπομονώ πραγματικά για την επόμενη πρόκληση στη Βρέμη», είπε ο Κεϊτά όταν υπέγραψε. “Οι συζητήσεις με τα αφεντικά, το περιβάλλον και το στυλ παιχνιδιού της Βέρντερ με έπεισαν. Ο προπονητής μου έδωσε ένα πολύ καλό συναίσθημα και μου έδειξε ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Η Βέρντερ είναι ένας ιδιαίτερος σύλλογος και ξέρω το Weserstadion από την εποχή μου στη Λειψία. Ο σύλλογος και η φιλοσοφία είναι τα κατάλληλα για μένα. Είναι το σωστό βήμα για μένα.”

Ο διεθνής από την Γουινέα, αρχικά εντάχθηκε στη Λειψία από τη Ζάλτσμπουργκ, όπου κέρδισε διαδοχικά πρωταθλήματα και κυπέλλα, ενώ αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς στην Αυστριακή Bundesliga για το 2015/16. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του ερχόμενος από τον πάγκο, για την 2η αγωνιστική, για να πετύχει το νικητήριο γκολ κόντρα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, καθώς η Λειψία σημείωσε την πρώτη της νίκη στην Μπουντεσλίγκα. Το εξαιρετικό του παιχνίδι στη μεσαία γραμμή, από την κατάκτηση κατοχής, τη διανομή και την απειλή στο τελευταίο τρίτο, τον έφερε στην ομάδα της σεζόν 2016/17 στην Γερμανία.

Ο Κεϊτά τώρα προσχωρεί σε μια ομάδα της Βρέμης που υπερηφανεύεται για τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος και τον εκπρόσωπο της Team of the Season, Νίκλας Φούλγκρουγκ (16 γκολ). «Είναι αυτονόητο ότι υπάρχουν πολλά ενδιαφερόμενα μέρη όταν ένας παίκτης όπως ο Ναμπί Κεϊτά είναι στην αγορά δωρεάν. Γι’ αυτό είμαστε χαρούμενοι που μας επέλεξε παρά τις πολλές προσφορές και μπορούσαμε να τον πείσουμε» δήλωσε ο επικεφαλής του scouting της Βρέμης. και ποδόσφαιρο πρώτης ομάδας, Κλέμενς Φριτς. «Γνωρίζουμε προφανώς για τον Νάμπι από την εποχή του στην Μπουντεσλίγκα και συνεχίσαμε να τον ακολουθούμε στην Πρέμιερ Λιγκ», πρόσθεσε ο πρώην μέσος. “Ένας τραυματισμός τον έβαλε πίσω στην αρχή αυτής της σεζόν, που σημαίνει ότι δεν πήρε τον χρόνο παιχνιδιού που ήθελε. Τώρα θέλουμε να τον επαναφέρουμε στο κορυφαίο του επίπεδο.”

Keywords
Τυχαία Θέματα