Μακέντα: «Ήθελα να έρθω, είμαι ηγέτης»

Ο Φεντερίκο Μακέντα τόνισε πως ο Παναθηναϊκός ήταν η πρώτη του επιλογή για τη συνέχεια της καριέρα του και υπογράμμισε πως είναι χαρούμενος που θα συνεχίσει την καριέρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Επίσης, ο Ιταλός επιθετικός συμπλήρωσε πως είναι σημαντικό για τον ίδιο που τον εμπιστεύονται οι Γιώργος Δώνης και Νίκος Νταμπίζας. Ο 27χρονος επιθετικός θα φορέσει τη φανέλα με το νούμερο «9».

Για τη μετεγγραφή του στον Παναθηναϊκό: «Είναι μεγάλη μου χαρά που είμαι εδώ. Περίμενα
με ανυπομονησία να υπογράψω. Ο Παναθηναϊκός ήταν η πρώτη μου επιλογή».

Για τη φανέλα με το νούμερο «9»: «Επέλεξα τη φανέλα με το 9 γιατί θέλω να παίξω επιθετικός και να σκοράρω. Τους τελευταίους δύο μήνες προπονούμαι εντατικά. Θα συνεχίσω για τις επόμενες 10 ημέρες. Την τελευταία φορά που φόρεσα τη φανέλα με το 9 πέτυχα τα περισσότερα γκολ στην καριέρα μου. Θα τιμήσω τη φανέλα. Είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε. Με τον τεχνικό διευθυντή συζητήσαμε και με υποστήριξε. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτό».

Για την πρόταση το Παναθηναϊκού: «Όταν σου κάνει πρόταση ο Παναθηναϊκός δεν την αρνείσαι. Ο τεχνικός διευθυντής με έπεισε. Όταν έχεις την εμπιστοσύνη του προπονητή είναι πολύ σπουδαίο».

Για τη συνεργασία του με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον: «Έχω συνεργαστεί με τον πιο πετυχημένο προπονητή τον σερ Αλεξ Φεργκιουσον. Ήταν πάντα δίπλα μου. Είμαι περήφανος που συνεργάστηκα με τον κορυφαίο».

Για το κίνητρό του: «Στον Παναθηναϊκό έχω τα μεγαλύτερα κίνητρα που είχα ποτέ. Σκέφτομαι τι θα πετύχω μέρα με τη μέρα».

Για το αν έχει εικόνα από τη νέα του ομάδα: «Είδα το ματς κόντρα στη Λαμία σε ένα μπαρ γιατί κανείς δεν ήξερε ότι ήμουν εδώ οπότε δεν μπορούσα να είμαι στο γήπεδο! Είδα μια νεανική ομάδα με ταλέντο, παίκτες με διάθεση. Όταν υπάρχουν αυτά είναι πολύ καλά για την ομάδα».

Για την καριέρα του: «Προφανώς όταν ξεκινάς στα 17 την καριέρα σε μεγάλη ομάδα δεν είναι εύκολο. Έχεις μπροστά σου σπουδαίους παίκτες και εσύ είσαι παιδί. Δεν μπορούσα να παίζω συνέχεια. Είχα και κάποιους τραυματισμούς που με πήγαν λίγο πίσω. Δεν τα παράτησα. Οι καριέρες έχουν σκαμπανεβάσματα. Εγώ θέλω τώρα με τον Παναθηναϊκό να πάω ψηλά ξανά».

Για το γεγονός πως θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες του «τριφυλλιού»: «Θα είμαι από τους μεγαλύτερους σε ηλικία και θα δώσω την εμπειρία μου. Θα μπορέσω να βοηθήσω τους νεαρότερους».

Για τη συμβουλή του Τζιμπρίλ Σισέ: «Μίλησα με έναν γνωστό και φίλο μου τον Τζιμπριλ Σισε που μου είπε να δεχθώ απευθείας χωρίς να το σκεφτώ καν».

Για το αν είναι ηγέτης: «Έχω τα χαρακτηριστικά σαν άνθρωπος να γίνω ηγέτης σε αυτή την ομάδα και να βοηθήσω τους νεαρότερους συμπαίκτες μου».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Νταμπίζας υπογράμμισε: «Ο Φεντερίκο πληροί τις αγωνιστικές προϋποθέσεις που θέσαμε. Από εκεί και πέρα έχει το κίνητρο και τη θέληση. Έχει γράψει μια ποδοσφαιρική ιστορία. Ήταν μια από τις βασικές προτεραιότητες μας. Έχουν γεμίσει όλα τα κουτάκια που θέλαμε. Υπήρχε για μας πολύ καιρό».

Για τη συγκεκριμένη μετεγγραφή: «Σημαντική παράμετρος για μένα ότι ανέβηκε νωρίς ψηλά, πήγε χαμηλά και το κίνητρο να ανέβει ξανά είναι μεγάλο. Τα ψυχικά κριτήρια πολλές φορές είναι πιο δυνατά από τα αγωνιστικά. Ο Φεντερίκο ήταν από την αρχή από τις προτεραιότητες μας».

Για το κίνητρο του Ιταλού παίκτη: «Το κίνητρο του μετράει πολύ για μένα. Ο Φεντερίκο έχει όλα τα τεχνικά χαρίσματα, πάει στο ένας με έναν, έχει δυνατότητα να αντιλαμβάνεται το χώρο που είναι σημαντικό για μας, η αποφασιστικότητα που έχει. Πρέπει να τον δούμε ως σέντερ φορ».

Για την προσωπικότητα του Μακέντα: «Ο Φεντερίκο ήταν μια πολύ ισχυρή προτεραιότητα μας. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για την έλευση του και τον τρόπο που ήρθε. Στις τέσσερις γραμμές θα κριθούν όλα».

Για τις ευθύνες του Ιταλού επιθετικού: «Είναι μια ευθύνη των μεγαλύτερων ποδοσφαιριστών να δείχνουν το δρόμο. Αυτό το καθήκον να νιώθεις σημαντικός απέναντι στους συμπαίκτες σου μπορεί να σε ανεβάσει επίπεδο».

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού μέχρι στιγμής: «Ο ορίζοντας και το κριτήριο για την ομάδα δεν είναι η Ξάνθη και η Λαμία αλλά το σύνολο. Εμείς θέλουμε να έχουμε ισορροπία και να διαχειριστούμε τις καταστάσεις. Υπάρχουν θετικά μηνύματα. Η αγωνιστική ταυτότητα μας είναι πολύ ξεκάθαρη».
Keywords
Τυχαία Θέματα