Λόβρεν: «Στο ημίχρονο τους είπα να ξυπνήσουν»

Τα όσα συνέβησαν στα αποδυτήρια της Λίβερπουλ στο ημίχρονο του χθεσινού προημιτελικού με την Μάντσεστερ Σίτι αποκάλυψε ο Ντέγιαν Λόβρεν.

Οι «ρεντς», βρέθηκαν μόλις στο 2ο λεπτό πίσω στο σκορ στο «Etihad» και με τους γηπεδούχους να κυριαρχούν, οι φιλοξενούμενοι κινδύνευαν να απωλέσουν το πλεονέκτημα που είχαν αποκτήσει από το πρώτο παιχνίδι με το 3-0. Έτσι, ο Κροάτης μπακ ανέλαβε να ταρακουνήσει τους συμπαίκτες του μιλώντας τους σε έντονο ύφος.

«Είπα στα παιδιά να ξυπνήσουν γιατί δεν ήμασταν όσο
καλοί έπρεπε και τους είπα ότι καθόμασταν πολύ πίσω. Εκεί μίλησε ο Κλοπ και μου είπε ότι ''ναι, καθόμαστε πολύ πίσω γιατί δεν σπρώχνετε την ομάδα μπροστά''. Ήθελε από εμένα και τον Φαν Ντάικ να είμαστε πιο συμπαγείς και να σπρώξουμε την ομάδα, αλλά ήταν αρκετά δύσκολο να το κάνουμε όταν η Σίτι είχε την μπάλα. Δεν υπήρχε αρνητικό κλίμα, αλλά έπρεπε να υπενθυμίσω στα παιδιά ότι είχαμε 50 λεπτά ακόμα για να προκριθούμε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και έπρεπε να δώσουμε περισσότερα. Αν δείτε τα πρώτα λεπτά του β' μέρους, έκαναν κάποιες ευκαιρίες αλλά τίποτα σοβαρό. Τα πήγαμε πολύ καλύτερα, ήμασταν πιο ψηλά, πιο συμπαγείς και πιο οργανωμένοι αμυντικά», είπε ο Λόβρεν, που τόνισε για την πρόκριση επί της Σίτι: «Ήταν δύσκολο να δέχεσαι γκολ στο δεύτερο λεπτό, αλλά ήμουν ήρεμος. Αν δεν ήμουν θα είχαμε πρόβλημα. Μιλήσαμε μεταξύ μας και είπαμε ότι έπρεπε να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας γιατί ήταν κρίσιμη στιγμή και θα μπορούσαμε να δεχτούμε κι άλλο γκολ. Ίσως τελικά το γρήγορο γκολ μας ξύπνησε, είχαμε και τύχη, αλλά αν δούμε και τα δύο παιχνίδια ήμασταν πολύ γενναίοι και όταν έχεις γενναιότητα έρχεται και η τύχη. Όταν δέχεσαι ένα γκολ και πετυχαίνεις πέντε απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι, τότε νομίζω ότι πρέπει να σέβεστε περισσότερο την Λίβερπουλ».

Όσο για τα ημιτελικά, ο Λόβρεν δεν δίστασε να αποκαλύψει ποιον αντίπαλο θα ήθελε να αποφύγει:

«Η διοργάνωση είναι ορθάνοικτη και τα πάντα είναι πιθανά πλέον. Προσωπικά δεν θέλω την Ρεάλ Μαδρίτης, έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στο Τσάμπιονς Λιγκ, πολλά ρεκόρ και ειδικά την τελευταία τριετία κυριαρχεί. Όμως όποιος και να είναι ο αντίπαλος θα είναι δύσκολο να έρθει στο Άνφιλντ και να σκοράρει».
Keywords
Τυχαία Θέματα