Ποιοι φταίνε για τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα;

Αν και έχουν περάσει κάποιες ώρες από τον ιστορικό θρίαμβο της Ρόμα και την πρόκριση της επί της παντοδύναμης Μπαρτσελόνα, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παγκοσμίως, συνεχίζουν να ασχολούνται με αυτό το εντυπωσιακό 3-0 των «τζιαλορόσι».

Τα ισπανικά μέσα βεβαίως ψάχνουν να βρουν τους υπαίτιους αυτής της πρωτόγνωρης αποτυχίας των Καταλανών, που για 3η σερί χρονιά βρέθηκαν εκτός ημιτελικών, όχι από τη Ρεάλ ή την Μπάγερν ή γενικότερα από ένα μεγάλο ευρωπαϊκό κλαμπ, αλλά από την θεωρητικά περιορισμένων δυνατοτήτων, Ρόμα. Την προηγούμενη του αγώνα ο Ντι Φραντσέσκο έλεγε ότι μοναδική
περίπτωση να πετύχει το θαύμα η ομάδα του και να προκριθεί, είναι να νικήσει με 3-0 για να προκριθεί, μετά την ήττα με 4-1 στο Καμπ Νου.

Υπάρχουν λοιπόν τρεις κύριες εστίες σε ότι αφορά την απογοητευτική εμφάνιση της Μπαρτσελόνα. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, οι παίκτες και οι διοικούντες του συλλόγου.

Οι άνθρωποι που διοικούν τον σύλλογο δεν απαλλάχθηκαν από την οργή των οπαδών μετά το καταστρεπτικό αποτέλεσμα στο Ολίμπικο και μάλιστα ο Μπαρτομέου ζήτησε συγγνώμη από τους οπαδούς, αλλά οι φίλοι των μπλαουγκράνα είναι απογοητευμένοι από το οργανωτικό πλάνο των υπεύθυνων.
Οι οπαδοί είδαν το καλοκαίρι να εισρέουν πολλά χρήματα από την πώληση του Νεϊμάρ,αλλάο σύλλογος προτίμησε να δώσει υπερβολικά χρήματα για την απόκτηση ενός άπειρου παίκτη, του Ουσμάν Ντεμπελέ ενώ απόκτησε και έναν βοηθητικό παίκτη, τον Παουλίνιο. Ο αντικαταστάτης του Κοουτίνιο δεν ήρθε ποτέ τον Ιανουάριο, ενώ ποτέ δεν ήρθε παίκτης για να καλύψει το τεράστιο κενό του Τσάβι.

Τα πυρά πέφτουν και στον Ερνέστο Βαλβέρδε. Έτσι κι αλλιώς οι προπονητές κατηγορούνται πρώτοι μετά από μία μεγάλη αποτυχία και ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Ο ισπανός προπονητής επικρίθηκε για το ότι δεν έκανε τίποτα για να βελτιώσει την κακή εικόνα της ομάδας του και χρειάστηκε να περάσουν 81 λεπτά για να κάνει την πρώτη αλλαγή, αποσύροντας τον Ινιέστα και βάζοντας στη θέση του, τον Αντρέ Γκόμες. Μόλις δύο λεπτά αργότερα, οι «τζιαλορόσι» σκόραραν για τρίτη φορά με τον Κώστα Μανωλά, και ο χρόνος που απέμενε δεν αποδείχτηκε αρκετός για την ισπανική ομάδα. Η παρουσία του Μπουσκέτς που δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αποτέλεσε πρόβλημα για την ομάδα και στα προηγούμενα παιχνίδια με την Τσέλσι και παρά το γεγονός ότι παρέπαιε στο χθεσινό ματς, έμεινε για 85΄στον αγωνιστικό χώρο. Πολλοί πιστεύουν επίσης ότι η παρουσία του Ντεμπελέ ήταν επιβεβλημένη απέναντι στη Ρόμα, καθώς θα μπορούσε να απειλήσει με την ταχύτητα του την αντίπαλη άμυνα.

Οι παίκτες βρέθηκαν και αυτοί στο στόχαστρο οπαδών και δημοσιογράφων. Στο τέλος κάθε βραδιάς, στο τέλος κάθε παιχνιδιού, οι ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που κάνουν τη διαφορά.. Λατρεύονται στη νίκη και αποδοκιμάζονται στην ήττα.

Η Μπαρτσελόνα είχε την τύχη να πάρει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι της Βαρκελώνης, αλλά την Τρίτη το βράδυ όλη η ομάδα σίγησε, σα να θεωρούσε δεδομένη την πρόκριση. Η άμυνα παρέπαιε και αυτό φάνηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο στο τρίτο γκολ του Μανωλά, ο Μπουσκέτς έμεινε εκτός κλίματος και όλο τη δουλειά στο κέντρο έπεσε στις πλάτες του Ινιέστα, και ίσως για πρώτη φορά φάνηκε πια η ηλικία του. Έτσι Μέσι και Σουάρες ήταν αόρατοι και δικαιώθηκαν όλοι όσοι έλεγαν ότι αν ο Μέσι δεν έχει υψηλό ρυθμό σε ένα παιχνίδι και δεν σκοράρει, τότε τα προβλήματα της Μπαρτσελόνα διογκώνονται.
Keywords
Τυχαία Θέματα