Λίβερπουλ – Γουλβς 2-0: «Ξύπνησε» στο δεύτερο, ασίστ ο Τσιμίκας

Σημαντική νίκη για την Λίβερπουλ στην προσπάθεια που κάνει για να προλάβει την τετράδα. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δεν ήταν ιδιαίτερα καλή, αλλά εμφάνισε ένα καλύτερο πρόσωπο στο δεύτερο μέρος και “καθάρισε” το παιχνίδι, με δύο γκολ σε διάστημα τεσσάρων λεπτών. Σκορέρ για τους «ρεντς» οι Φαν Ντάικ στο 73’ και ο Σαλάχ στο 77’.

Με τον Κώστα Τσιμίκα στο βασικό σχήμα της ξεκίνησε την αναμέτρηση η Λίβερπουλ. Ο Έλληνας διεθνής είχε να αγωνιστεί ως βασικός από το παιχνίδι με την Μπρέντφορντ στις 2 Ιανουαρίου.

Ο Τσιμίκας αγωνίστηκε με μαύρο περιβραχιόνιο για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών

Η εξέλιξη του αγώνα:

Ιδιαίτερα δυναμικά μπήκαν οι δύο ομάδες στην αναμέτρηση. Η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε για τους γηπεδούχους στο 3ο λεπτό, με τον Μπάιτσετιτς να σουτάρει από πλεονεκτική θέση, αλλά το σουτ του δεν ήταν δυνατό, με τον Σα να μπλοκάρει με ευκολία. Στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά των «λύκων» να απειλήσουν, με μακρινό σουτ του Μουτίνιο, το οποίο έβγαλε με δυσκολία ο Άλισον. Το πρώτο δεκάλεπτο, ολοκληρώθηκε με την Λίβερπουλ να προσπαθεί να επιβάλει τον ρυθμό της, αλλά η Γουλβς με πίεση σε όλο το γήπεδο δυσκόλευε το έργο των «ρεντς».

Στο 24ο λεπτό ο Λοπετέγι αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή, αφού ο Μπουένο αποχώρησε τραυματίας και στην θέση του πέρασε ο Αΐτ-Νούρι. Μετά την αναγκαστική αλλαγή του Μπουένο, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται, με αποτέλεσμα να μην έχουμε καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες.

Μετά από πολύ ώρα και συγκεκριμένα στο 40ο λεπτό η Λίβερπουλ απείλησε τον Σα. Ο Νούνιες μπήκε ωραία από τα αριστερά, έκανε την σέντρα με τον Έλιοτ να πιάνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από την εστία της Γουλβς. Ο Έλιοτ ήταν αυτός που απείλησε ξανά τον Πορτογάλο τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου. Ο χαφ της Λίβερπουλ έπιασε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, με τον πρώην τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να πέφτει στην γωνία του και να διώχνει σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου σαρανταπενταλέπτου με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια χωρίς να έχουν καταφέρει να σκοράρουν.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αλλαγή για τους «λύκους». Ο Λοπετέγι, πέρασε στο γήπεδο τον Τραορέ, αντί του Σαράμπια. Ο αγώνας συνέχισε να έχει τον ίδιο αργό ρυθμό, που είχε και στο πρώτο ημίχρονο. Μέχρι το 60ο λεπτό, έγινε μόνο μια αξιοσημείωτη φάση. Στο 54’ ο Έλιοτ για άλλη μια φορά σούταρε, με τον Σα να του λέει και πάλι «όχι». Στο 68’ η Λίβερπουλ βρήκε δίχτυα, αλλά ο διαιτητής μετά τη βοήθεια του VAR ακύρωσε το γκολ του Νούνιες για επιθετικό φάουλ του Ζότα. H Λίβερπουλ μετά το ακυρωθέν γκολ… πείσμωσε παραπάνω και καθάρισε το παιχνίδι σε 4 λεπτά. Πρώτο “χτύπημα’ με τον Φαν Ντάικ μετά από γύρισμα του Ζότα στο 73′ και δεύτερο γκολ από τον Σαλάχ, μετά από ασίστ του Κώστα Τσιμίκα στο 77ο λεπτό. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα με την Λίβερπουλ να παίρνει μια σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για την εξάδα. Οι “λύκοι με αυτή την ήττα έμειναν στην 15η θέση και θα συνεχίσουν να παλεύουν για την παραμονή στην κατηγορία.

Λίβερπουλ (Κλοπ): (4-3-3) Άλισον – Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας – Έλιοτ, Φαμπίνιο, Μπάιτσετιτς – Σαλάχ, Νούνιες, Ζότα

Λέστερ (Λοπετέγι): (4-2-3-1) Σα – Σεμέδο, Ντόουσον, Κίλμαν, Μπουένο (24’ Αΐτ-Νούρι) – Νέβες, Λεμινά – Σαράμπια (46’ Τραορέ), Μουτίνιο (64’ Ποντένσε), Νούνιες (64’ Γκόμες) – Χιμένες

Keywords
Τυχαία Θέματα