Κόπα Αμέρικα : 1ος Όμιλος... Η Βραζιλία και οι υπόλοιποι

Ο όμιλος της Βραζιλίας. Μαζί της στο ρόλο των κομπάρσων είναι Βενεζουέλα, Περού και Βολιβία. Χωρίς τον Νεϊμάρ αλλά και πάλι γεμάτη ποιότητα! Τέσσερις φορές έχει διοργανώσει Κόπα Αμέρικα... τέσσερις φορές το κατέκτησε! Η ομάδα του Τιτέ είναι το απόλυτο φαβορί!

Η Βραζιλία διοργανώνει Κόπα Αμέρικα για πρώτη φορά μετά το 1989! Τότε είχε κατακτήσει το τρόπαιο επικρατώντας της Ουρουγουάης με 1-0 με γκολ του Ρομάριο! Φέτος οι προσδοκίες είναι όπως πάντα υψηλές... αλλά ο τραυματισμός
του Νεϊμάρ χάλασε τα σχέδια κυριαρχίας. Τώρα ο κόουτς Τιτέ πρέπει να βασιστεί στο σύνολο! Στον όμιλο υπάρχουν ακόμη το Περού και η Βολιβία που έχουν κατακτήσει στο παρελθόν το Κόπα Αμέρικα αλλά η μεγαλύτερη απειλή μοιάζει η Βενεζουέλα! Δεν έχει πάρει ποτέ το Κόπα Αμέρικα αλλά έχει την καλύτερη ποδοσφαιρική γενιά της ιστορίας της.

Βραζιλία : Ο Νεϊμάρ... έφυγε νωρίς

Είναι αδιαμφισβήτητη η ποιότητα της σελεσάο! Ακόμη και χωρίς τον Νεϊμάρ ο οποίος χτύπησε σε φιλικό προετοιμασίας με το Κατάρ μοιάζει και κυρίως πρέπει να είναι αδιαμφισβήτητο φαβορί στον όμιλό της. Η ιστορία λέει ότι έχει διοργανώσει τέσσερις φορές το Κόπα Αμέρικα και όλες έφυγε από το γήπεδο με τον τίτλο! Το ρόστερ από τον τερματοφύλακα ως τον επιθετικό... έχει τρομερούς ποδοσφαιριστές. Δώδεκα χρόνια χωρίς τρόπαιο είναι πολλά... πάρα πολλά και οι αποτυχίες τα τελευταία χρόνια... είναι πολλές πάρα πολλές, σε όλες τις διοργανώσεις. Στα τελευταία τρία Κόπα Αμέρικα δεν έφτασε ούτε στα ημιτελικά. Το 2016 στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκλείστηκε στους ομίλους. Απαράδεκτο!

Περού : Το τελευταίο του Γκερέρο... μάλλον

Βασικά ποτέ δεν ξέρεις αν θα είναι το τελευταίο του Πάολο Γκερέρο. Το σίγουρο είναι ότι και πάλι ο πρώτος σκόρερ της ιστορίας του Περού και εμβληματικός αρχηγός θα είναι και πάλι εκεί. Οι Ίνκας κατέκτησαν τελευταία φορά το τρόπαιο το 1975, μια από τις δύο στην ιστορία! Πάντως στις τελευταίες τρεις διοργανώσεις αν και κανείς δεν πιστεύει ότι μπορούν να πάνε καλά... μετράνε δύο παρουσίες στα ημιτελικά! Δύο περισσότερες από την Βραζιλία! Στα τελευταία οκτώ τουρνουά πάντα προκρίνονται από τον όμιλο! Θετικό ότι έχει τον ίδιο προπονητή, τον Ρικάρντο Γκαρέκα από το 2015! Την οδήγησε στο Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά από 36 χρόνια και αυτό της επιτρέπει να ονειρεύεται για κάτι καλό και στην Βραζιλία.

Βολιβία : Χωρίς υψόμετρο... βυθίζεται

Για μια χώρα που μακριά από την Βολιβία κέρδισε τελευταία φορά το 1993 στη Νότια Αμερική... θα είναι θαύμα η πρόκριση από την φάση των ομίλων. Στην ιστορία της έχει κατακτήσει ένα τρόπαιο (1963) και έχει βρεθεί μια φορά σε τελικό (1997)! Τα κατάφερε και τις δύο φορές εντός έδρας, στο υψόμετρο του Λα Παζ! Από την “Βέρντε” του Εντουάρδο Βιζέγκας δεν περιμένει κανείς κάτι εντυπωσιακό. Άλλωστε είναι η μοναδική ομάδα με είκοσι από τους είκοσι-τρεις να προέρχονται από το εγχώριο πρωτάθλημα. Ο Μαρσέλο Μορένο στην επίθεση είναι ο πιο ενδιαφέρον ποδοσφαιριστής γιατί... τους υπόλοιπους τους ξέρουμε ελάχιστα!

Βενεζουέλα : Στοχεύει ψηλά

Ο προπονητής Ραφαέλ Ντουνταμέλ έχει θέσει ως στόχο τουλάχιστον την πρόκριση από τον όμιλο! Η Βενεζουέλα έχει το καλύτερο ρόστερ της ιστορίας της και έναν προπονητή με φυσιολογική εξέλιξη από την Κ20 στην πρώτη ομάδα. Η Vinotinto είναι μια από τις δύο ομάδες της Νότιας Αμερικής στην ιστορία που δεν έχουν κατακτήσει το τρόπαιο μαζί με το Εκουαδόρ αλλά ποτέ δεν είχαν την ποιότητα που έχουν φέτος. Το 2017 ο Ντουνταμέλ οδήγησε την Κ20 της χώρας στον τελικό του Παγκοσμίου κυπέλλου. Πέντε παίκτες από εκείνη την ομάδα είναι στο ρόστερ πλαισιωμένοι από έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες όπως οι Ροσάλες, Ερέρα, Ρινκόν και Ροντόν!
Keywords
Τυχαία Θέματα