“Κιβωτός του Κόσμου”: Η επόμενη μέρα – Πρόσωπα εγνωσμένου κύρους θα επιλέξει η κυβέρνηση

Ειλημμένη φαίνεται πως είναι η απόφαση της κυβέρνησης για άμεση αντικατάσταση του διοικητικού συμβουλίου της Κιβωτού του Κόσμου, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Υπενθυμίζεται πως οι καταγγελίες για σεξουαλικές αλλά και σωματικές κακοποιήσεις στην “Κιβωτό” βρέθηκαν στο επίκεντρο κυβερνητικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και ελήφθησαν οι αποφάσεις για την απομάκρυνση του ΔΣ της ΜΚΟ.

Συνεπώς, “ξηλώνονται” ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου και η

πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, ενώ αναμένονται οι ανακοινώσεις για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα “τρέξει” την Κιβωτό του Κόσμου, για να μη μείνουν εκατοντάδες παιδιά στον δρόμο.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το απίστευτο είναι ότι δεν έχει γίνει έλεγχος ποτέ σ’ αυτήν τη δομή και από κανέναν φορέα με αποτέλεσμα να παραμένει “γκρίζα ζώνη”.

Έως τώρα, ο οικονομικός έλεγχος γινόταν από ανεξάρτητους ορκωτούς ελεγκτές και ο ουσιαστικός έλεγχος ήταν θέμα της κάθε Περιφέρειας ή Νομαρχίας παλαιότερα.Πρόσωπα εγνωσμένου κύρους στην κεφαλή του ΔΣ

Σύμφωνα με το Star, το νέο ΔΣ θα είναι ένας συνδυασμός προσώπων εγνωσμένου κύρους με εμπειρία και υπηρεσιακοί παράγοντες, ενώ η θητεία του οργάνου θα είναι μονοετής.

Η Κιβωτός είναι μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές δομές της χώρας, για το 2022 συγκεκριμένα είχε λειτουργικό μπάτζετ 5 εκατομμυρίων ευρώ, προερχόμενα βασικά από ιδιωτικές χορηγίες. Άρα, πρέπει να διασφαλιστεί ότι τα κεφάλαια αυτά δεν θα αποσυρθούν. Από την κυβέρνηση λένε, πάντως, ότι θα καλυφθούν όλες οι λειτουργικές ανάγκες και τα παιδιά δεν θα μείνουν στον δρόμο.

Η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε παρουσία της υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου, η οποία είχε ενημερωθεί από πρώτο χέρι για όσα περιλαμβάνονται στη δικογραφία που έχει σχηματίσει η Υποδιεύθυνση Ανηλίκων μετά τις καταγγελίες που έγιναν στον Συνήγορο του Πολίτη τόσο από παιδαγωγούς πρώην εργαζόμενους στις δομές, όσο βέβαια και από τα παιδιά, κάποια από τα οποία φαίνεται ότι κακοποιήθηκαν βάναυσα.

Οι πληροφορίες που φθάνουν τόσο στη δικαιοσύνη όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου θέλουν και άλλα στόματα να ανοίγουν, από παιδιά που έφυγαν από τη δομή, ακόμη όμως και από κάποια που είναι διατεθειμένα τώρα να μιλήσουν, αν και βρίσκονται μέσα στις δομές. Η σκυτάλη άλλωστε έχει περάσει τώρα σε δύο εισαγγελείς ανηλίκων, οι οποίες με διακριτικότητα και με τη βοήθεια ειδικών θα προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν με τα παιδιά με σκοπό να τους κερδίσουν την εμπιστοσύνη και να ανοίξουν την καρδιά τους.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα