ΗΠΑ – Ουαλία 1-1: Και soccer και football! (hls)

Με όρεξη – ενέργεια και κυκλοφορία μπάλας μπήκαν οι ΗΠΑ απειλώντας από το ξεκίνημα, τη κόντρα θέλησαν να παίξουν οι Βρετανοί που δεν είχαν δημιουργία και περίμεναν πίσω από την μπάλα. Ο Χένεσεϊ ήταν σε καλή θέση όταν η κεφαλιά του Ρόντον πήγε πάνω του μετά το γύρισμα του ακραίου της Λιλ, Τίμοθι Γουεά και στην εξέλιξη της φάσης ο επιθετικός και πρώτος σκόρερ της Νόριτς Τζόσουα Σάρτζεντ, έστειλε την μπάλα στο δοκάριστην πρώτη μεγάλη φάση.

Like father,

like son #FIFAWorldCup | #Qatar2022 pic.twitter.com/uadEwvK2NP

FIFA World Cup (@FIFAWorldCup) November 21, 2022

Φτωχό σε φάσεις το πρώτο μέρος με τους Αμερικανούς, που επέστρεψαν σε μουντιάλ μετά από 3.065 μέρες, καλύτερους και ψάχνοντας με αξιώσεις το γκολ. Το γκολ ήρθε με τον γιο του Ζορζ Γουεά (σπουδαίος επιθετικός με χρυσή μπάλα με τη Μίλαν και σημερινός πρόεδρος της Λιβερίας), Τίμοθι, να πλασάρει άψογα για το προβάδισμα των ΗΠΑ μετά την ασίστ του Κρίστιαν Πούλισικ (1-0, 36ο λεπτό). Ανύπαρκτη η Ουαλία, χωρίς καμία φαντασία και ιδέες, έκανε μόλις ένα σουτ με τον Άμπαντου και μια κεφαλιά με τον Μπεν Ντέιβις χωρίς να ανησυχήσει καθόλου ο Τέρνερ.

Ο Πέιτζ έβαλε στην κορυφή της επίθεσης της διπρόσωπης Ουαλίας τον υψηλόσωμο φορ της Μπόρνμουθ, Κίφερ Μουρ και έβγαλε τον Ντάνιελ Τζέιμς της Λιντς που δεν φάνηκε καθόλου στο πρώτο ημίχρονο. Άλλαξε αγωνιστική συμπεριφορά η Ουαλία ανεβάζοντας τις γραμμές της και πιέζοντας ξεκάθαρα για την ισοφάριση. Οι Βρετανοί είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στο πρώτο 20λεπτο με την μεγαλύτερη ευκαιρία τους να έρχεται στο 64ο λεπτό με την κεφαλιά του Μπεν Ντέιβις και τον Τέρνερ να παραχωρεί το κόρνερ. Από την εκτέλεση ο Μουρ πήρε εκ νέου την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια.

Για την Αμερική, πρώτος βγήκε ο ΜακΚένι που ένιωσε ενοχλήσεις και ακολούθησαν τρεις μαζεμένες αλλαγές. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ουαλία έριξε κι’ άλλο επιθετικό, με τον φορ της Φόρεστ, Μπρέναν Τζόνσον να μπαίνει στο ματς. Τρία λεπτά αργότερα το άτσαλο μαρκάρισμα του Ζίμερμαν πάνω στον Μπέιλ έδωσε την ευκαιρία στον αρχηγό των Βρετανών να ισοφαρίσει από την άσπρη βούλα (1-1, 82ο λεπτό) διαμορφώνοντας το τελικό δίκαιο αποτέλεσμα με ιστορικό πρώτο γκολ μετά από 64 χρόνια.

ΗΠΑ (Γκρεγκ Μπελχάλτερ): Τέρνερ, Ντεστ (74′ Γέντλιν), Ριμ, Ζίμερμαν, Ρόμπινσον, Άνταμς, ΜακΚένι (65′ Άαρονσον), Μούσα (74′ Ακόστα), Σάρτζεντ (74′ Ράιτ), Πούλισικ, Γουεά (88′ Μόρις)

Ουαλία (Ρομπ Πέιτζ): Χένεσεϊ, Μέπαμ, Ρόντον, Ντέιβις, ‘Αμπαντου (90′ Μορέλ), Ράμσεϊ, Ρόμπερτς, Γουίλιαμς (79′ Τζόνσον), Γούιλσον (90′ Τόμας), Τζέιμς (46’ Μουρ), Μπέιλ

Κίτρινες: Ντεστ, ΜακΚένι, Ριμ, Ακόστα, Μέπαμ, Μπέιλ

Βαθμολογία 2ος όμλος

Αγγλία 3 (1-0-0)

ΗΠΑ 3 (1-0-0)

Ουαλία 0 (0-0-1)

Ιράν 0 (0-0-1)

Επόμενη αγωνιστική 25/11

Αγγλία – ΗΠΑ

Ουαλία – Ιράν

Keywords
Τυχαία Θέματα