Κινηματογραφικός Οδηγός Απριλίου - Εσείς ποιες θα δείτε;

Εκδικητές, νεκροταφεία, δράκοι, κόλαση κι ένας Shazam.

Ο Απρίλιος μπήκε και μπορεί να μην έφερε αμέσως την άνοιξη μαζί, φέρνει όμως πολλά blockbuster που αναμένεται να τινάξουν το παγκόσμιο box office στον αέρα. Όχι μόνο αυτό, αλλά έρχονται θρίλερ, animation περιπέτειες κι απολαυστικά δραμεντί.

Το IGN Greece λοιπόν φέρνει, όπως κάθε

μήνα, τον κινηματογραφικό του οδηγό, ειδικά διαμορφωμένο για κάθε σινεφίλ -και μη-,m για να χαζέψει τις επερχόμενες ταινίες, να μάθει γι' αυτές και να μαρκάρει τις ατζέντες του!

Ας δούμε λοιπόν ποιες ταινίες θα κυκλοφορήσουν αυτόν τον μήνα, με τα περιεχόμενα να περιλαμβάνουν την κάθε εβδομάδα και τις κυκλοφορίες τους ξεχωριστά:

Πέμπτη 04/04
Πέμπτη 11/04
Πέμπτη 18/04
Τετάρτη 24/04

Σημείωση: Οι ημερομηνίες κυκλοφορίας του ελληνικού κινηματογραφικού προγραμματισμού ενδέχεται να αλλάξουν. Θα ενημερώνουμε το άρθρο σε κάθε περίσταση.

Shazam!

Ημερ. Κυκλοφορίας: 04 Απριλίου

Οι υπερήρωες του Απριλίου ξεκινούν με τον Shazam των DC και Warner Bros, στην πρώτη σόλο ταινία του ήρωα (μετά τη σεριά του 1941 "l Adventures of Captain Marvel") και 7η προσθήκη στο κινηματογραφικό σύμπαν της DC. Η ταινία σκηνοθετήθηκε από τον David F. Sandberg των "Lights Out" και "Annabelle: Creation", με σενάριο από τον Henry Gayden. Αρχικά, η ταινία θα επικεντρωνόταν στον Shazam και τον μεγαλύτερο εχθρό του από τα κόμικ, Black Adam. Ωστόσο, οι παραγωγοί της ταινίας αποφάσισαν να τους χωρίσουν και να φτιάξουν δύο διαφορετικές ταινίες προέλευσης για τον καθένα.

Πλοκή: Ο Μπίλι Μπέιτσον, χάρη στην ευγενική "χορηγία" ενός αρχαίου μάγου, κάθε φορά που φωνάζει τη λέξη - SHAZAM! – μεταμορφώνεται από 14χρονο έφηβο στον ενήλικα σούπερ ήρωα Shazam! Ωστόσο, παρά το θεόρατο γεροδεμένο σώμα του, παραμένει μέσα του παιδί και όπως είναι φυσικό διασκεδάζει με την ενήλικη έκδοση του εαυτού του, κάνοντας ό, τι θα έκανε κάθε έφηβος που θα αποκτούσε ξαφνικά υπερδυνάμεις: σπάει πλάκα! Μπορεί να πετάξει; Βλέπει με ακτίνες Χ; Μπορεί να ρίξει αστραπές με τα χέρια του; Μπορεί να απουσιάζει από τις εξετάσεις του σχολείου; Ο Shazam δοκιμάζει τα όρια των ικανοτήτων του με την χαρούμενη απερισκεψία ενός παιδιού. Αλλά θα χρειαστεί να μάθει να ελέγχει τις δυνάμεις του προκειμένου να μπορέσει να πολεμήσει τον σούπερ - κακό Δρ. Ταντέους Σιβάνα.

Cast: Zachary Levi, Asher Angel, Mark Strong, Jack Dylan Grazer, Djimon Hounsou

Pet Sematary (Νεκρωταφείο Ζώων)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 04 Απριλίου

Το "Pet Sematary/Νεκρωταφίο Ζώων" των σκηνοθετών Kevin Kölsch και Dennis Widmyer, πρόκειται για τη δεύτερη μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Stephen King, με την πρώτη ταινία να κυκλοφορεί το 1983. Το επερχόμενο φιλμ τρόμου γράφτηκε από τους Jeff Buhler και Matt Greenberg, κι έχει λάβει ήδη πολύ θετικές κριτικές από το εξωτερικό. Να σημειώσουμε πως ο τίτλος της ταινίας γράφεται ""Pet sematary" (ελλ. Νεκρωταφείο Ζώων) και όχι "Pet cemetery" (ελλ. Νεκροταφείο Ζώων) λόγω των παιδιών που έγραψαν λάθος τη λέξη "cemetery".

Πλοκή: Η ταινία ακολουθεί τον Δρ. Λούις Κριντ, ο οποίος μετά τη μετακόμισή του με τη σύζυγό του Ρέιτσελ και τα δύο μικρά παιδιά τους από τη Βοστώνη στο Μέιν, ανακαλύπτει ένα μυστηριώδη τόπο ταφής κρυμμένο βαθιά μέσα στο δάσος που βρίσκεται δίπλα στο νέο τους σπίτι. Όταν μια τραγωδία χτυπά την οικογένειά του, ο Λούις θα στραφεί στον ασυνήθιστο γείτονά του Τζαντ Κράνταλ, προκαλώντας μια επικίνδυνη αλυσιδωτή αντίδραση που θα απελευθερώσει ένα άνευ προηγουμένου κακό με τρομακτικές συνέπειες.

Cast: Jason Clarke, Amy Seimetz, John Lithgow

Thunder Road

Ημερ. Κυκλοφορίας: 04 Απριλίου

H αμερικάνικη dramedy "Thunder Road" υπογράφει ο πολυβραβευμένος για την ομώνυμη μικρού μήκους ταινία του, Jim Cummings, οποίος εδώ πέρα από τη σκηνοθεσία και το σενάριο, πρωταγωνιστεί, ενώ συμμετείχε στο μοντάζ, στη σύνθεση μουσικής αλλά και στα εφέ. Να προσθέσουμε επίσης πως η παραγωγή της ταινίας ξεκίνησε ως μια εκστρατεία στο Kickstarter.

Πλοκή: Ένας ψυχολογικά ευάλωτος αστυνομικός προσπαθεί να ξεπεράσει τον πρόσφατο θάνατο της μητέρας του. Ταυτόχρονα προσπαθεί με κωμικοτραγικούς τρόπους να βάλει σε τάξη την προσωπική του ζωή.

Cast: Jim Cummings, Kendal Farr, Nican Robinson, Macon Blair, Jocelyn DeBoer, Chelsea Edmunson, Ammie Leonards, Bill Wise

The Waiter

Ημερ. Κυκλοφορίας: 04 Απριλίου

Έχοντας κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του τον Nοέμβριο του 2018 στο 59o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Θεσσαλονίκης, όπου έλαβε δυο βραβεία απο το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, αυτό του πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη καθώς και αυτό για τα καλύτερα Locations, το μυστηριώδες “The Waiter” του Στηβ Κρικρή με τον Άρη Σερβετάλη και τον Γιάννη Στάνκογλου, είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, κι αποτελεί μία ταινία "είδους" - μία ελληνική ταινία μυστηρίου.

Πλοκή: Ο Ρένος είναι ένας επαγγελματίας σερβιτόρος που οδηγεί μια απλή και ήσυχη ζωή, μοναχικός και σχολαστικός παρατηρητής με ιδιαίτερη αδυναμία στα φυτά. Η ζωή του όμως θα διαταραχθεί όταν θα βρεθεί αντιμέτωπος με την εξαφάνιση του γείτονά του, Μίλαν. Δύο σκοτεινοί χαρακτήρες, ο «Ξανθός» και η Τζίνα, μπλεγμένοι με τον Μίλαν, θα παρασύρουν τον Ρένο σε μια σειρά ακραίων γεγονότων. Ο Ρένος, αμφισβητώντας την ιερή καθημερινή του ρουτίνα, θα δοκιμάσει την ικανότητά του και την προθυμία του να αλλάξει τη ζωή του πάνω σε θέματα αγάπης και θανάτου. Σχέσεις θα δημιουργηθούν, μυστικά θα μοιραστούν και η εμπιστοσύνη θα αμφισβητηθεί. Θα μπορέσει ο Ρένος να ακολουθήσει;

Cast: Άρης Σερβετάλης, Γιάννης Στάνκογλου, Chiara Gensini, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Αντώνης Μυριαγκός, Mαρία Καλλιμάνη, Γιώργος Γλάστας, Ελεάνα Φινοκαλιώτη

Προχωρήστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε τις ταινίες που θα κυκλοφορήσουν στις 11 Απριλίου.

Ακολουθούν οι ταινίες που θα κυκλοφορήσουν στις 11 Απριλίου.

Hellboy (Hellboy: Ξαναγύρισα από την Κόλαση)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 11 Απριλίου

Το "Hellboy" πρόκειται για μια ακόμα κόμικ προσαρμογή για τον Απρίλιο, βασισμένη στον ομώνυμο μυθιστόρημα της Dark Horse Comics. Σε αντίθεση με τις άλλες δύο, αυτή δεν έχει σκηνοθέτη τον
Guillermo del Toro, ούτε πρωταγωνιστή τον Ron Perlman, αφού ο τελευταίος είχε δηλώσει πως δεν διατίθεται να επιστρέψει χωρίς τον del Toro στη σκηνοθεσία. Έτσι, το νέο reboot εχει τον Neil Marshall (Doomsday, Dog Soldiers) στο τιμόνι και πρωταγωνιστή τον David Harbour. Ο Mike Mignola, δημιουργός του κόμικ χαρακτήρα, έχει αυτήν τη φορά μια πιο άμεση συμμετοχή στην παραγωγή, με τον ίδιο να λέει πως η γενική ιδέα γι' αυτήν τη νέα ταινία ήταν να υποβαθμίσει τα υπερηρωικά στοιχεία και να παραμείνει πιο κοντά στον σκοτεινό τόνο των graphic novel, καθιστώντας την μια πιο τρομακτική εισαγωγή στο franchise. Το νέο "Hellboy" αντλεί έμπνευση από τα κόμικ "Darkness Calls", "The Wild Hunt" και "The Storm and the Fury".

Πλοκή: Ο Hellboy επιστρέφει από την κόλαση στην Αγγλία, όπου πρέπει να νικήσει την παντοδύναμη μάγισσα Νίμουε, σύντροφο του Μέρλιν και γνωστή ως "Βασίλισσα του Αίματος" ή "Κυρά της Λίμνης" από τον μύθο του Αρθούρου. H Νίμουε, βρίσκεται φυλακισμένη ως τη μέρα που θα καταφέρει να απελευθερωθεί και να συγκρουστεί σε μια επική μάχη με τον Hellboy, μια μάχη ικανή να φέρει το τέλος του κόσμου. Στόχος της η καταστροφή της ανθρωπότητας και ο μόνος που μπορεί να την σταματήσει είναι ο Hellboy. Πιο βίαιος, πιο αιμοδιψής και πιο σαρκαστικός από ποτέ.

Cast: David Harbour, Milla Jovovich, Ian McShane, Sasha Lane, Daniel Dae Kim, Thomas Haden Church

How to Train Your Dragon 3 (Πώς να Εκπαιδεύσετε τον Δράκο Σας 3)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 04 Απριλίου

Τον Απρίλιο έρχεται το τρίτο μέρος της κινηματογραφικής σειράς "How to Train Your Dragon", της αγαπημένης πλέον animated περιπέτεια φαντασίας, βασισμένης στο βιβλίο της ομώνυμης σειράς βιβλίων της Cressida Cowell. Πρόκειται για άμεσο sequel της ταινίας του 2014 και τελευταία προσθήκη της τριλογίας. Η ταινία σκηνοθετήθηκε και γράφτηκε και πάλι, από τον Dean DeBlois.

Πλοκή: Όταν ο Hiccup ανακαλύπτει πως ο Toothless δεν είναι ο μοναδικός Night Fury, θα πρέπει να εξερευνήσει τον "Κρυμμένο Κόσμο", μια μυστική ουτοπία γεμάτη δράκους, πριν την βρει ο μισθωμένος τύραννος, ονόματι Grimmel.

Cast: Jay Baruchel, America Ferrera, F. Murray Abraham, Cate Blanchett, Craig Ferguson, Jonah Hill, Christopher Mintz-Plasse, Kristen Wiig, Kit Harington, Gerard Butler

After (Μετά)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 04 Απριλίου

Το "After" πρόκειται για ένα ρομαντικό δραματικό φιλμ, σκηνοθετημένο και γραμμένο από την Jenny Gage. Η ταινία βασίζεται στο διεθνές best seller (κατηγορία: adult fiction) της Anna Todd, που διαβάστηκε πάνω από 1,6 δισεκατομμύριο φορές κι επικεντρώνεται στη θυελλώδη σχέση που δημιουργείται μεταξύ μιας φοιτήτριας κι ενός "κακού παιδιού".

Πλοκή: Μία επιμελής φοιτήτρια , αφοσιωμένη κόρη και πιστή στον σχολικό της έρωτα κοπέλα , η Τέσσα Γιάνγκ ξεκινάει την πρώτη της χρονιά στο κολέγιο με μεγάλες φιλοδοξίες για το μέλλον . Περνάει τις μέρες της συγκεντρωμένη στο πρόγραμμα της και με ισχυρή
προσήλωση στον στόχο και στα καθήκοντα της. Ο οργανωμένος και ευπρεπής κόσμος της καταρρέει όταν γνωρίζει τον μυστηριώδη Χάρντιν Σκοτ με τα μπερδεμένα καστανά μάτια του, την αλαζονική βρετανική προφορά του και τα πολλά tattoo. Ο Χάρντιν είναι ο άγριος και σκληρός τύπος που η Τέσσα κανονικά θα αγνοούσε. Και έτσι έκανε –μέχρι που βρέθηκε μόνη της μαζί του αργά τη νύχτα σε μία λίμνη, μαγνητισμένη από την μεθυστική του ενέργεια. Καθώς η Τέσσα βιώνει την πρώτη της επαφή με την ελευθερία, ξεκινάει ένα ταξίδι αυτογνωσίας και σεξουαλικής αφύπνισης που θα την αλλάξει για πάντα. Ανακαλύπτει μία φωνή και ένα εσωτερικό πάθος που δεν ήξερε καν ότι είχε και
συνειδητοποιεί ότι υπάρχει η ζωή της πριν τον Χάρντιν και η ζωή της... Μετά.

Cast: Hero Fiennes Tiffin, Josephine Langford, Selma Blair, Peter Gallagher, Jennifer Beals

Lean on Pete (Γεννημένος Νικητής)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 04 Απριλίου

Από τον σκηνοθέτη του "45 Years" και "Weeken", Andrew Haigh, έρχεται ένα δραματικό φιλμ βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Willy Vlautin. Η ταινία προβλήθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα του 74ου Φεστιβάλ της Βενετίας, όπου απέσπασε το βραβείο Marcello Mastroianni για τον Charlie Plummer.

Πλοκή: Ο Ρέι κι ο 15χρονος γιος του Τσάρλι φτάνουν στο Πόρτλαντ μετά από πολλές κακοτοπιές. Ο Ρέι είναι απών στη ζωή του γιου του, που βρίσκει παρηγοριά σε ένα κοντινό ιππόδρομο, όπου αναλαμβάνει να φροντίσει ένα γερασμένο άλογο κούρσας- τον Lean on Pete. Ο μικρός Τσάρλι θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να βοηθήσει το νέο του φίλο, όσο οι δυο τους θα αναζητήσουν ένα νέο μέρος το οποίο θα μπορούν να αποκαλούν σπίτι.

Cast: Charlie Plummer, Chloë Sevigny, Travis Fimmel, Steve Buscemi

Mug (Με Άλλο Πρόσωπο)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 04 Απριλίου

Το δραματικό "Mug" μάς έρχεται από τον Πολωνία και συγκεκριμένα από την Małgorzata Szumowska (βραβεία σε Berlinale κ.α.). Η ταινία επιλέχθηκε να διαγωνισθεί για Χρυσή Άρκτο στο 68ο Φεστιβάλ του Βερολίνου, όπου κι απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής.

Πλοκή: Ο Γιάτσεκ αγαπά τη heavy metal και το σκύλο του. Απολαμβάνει τη ζωή και συντηρεί τους γυμνασμένους μυς του δουλεύοντας σε εργοτάξιο- κοντά στο σημείο όπου ανεγείρεται το μεγαλύτερο άγαλμα του Ιησού στον κόσμο. Η ζωή του βγαίνει εκτός τροχιάς όταν ένα ατύχημα στη δουλειά τον παραμορφώνει. Ο Γιάτσεκ θα γίνει ο πρώτος άνθρωπος στη χώρα που κάνει μεταμόσχευση προσώπου. Μπορεί να έχει γίνει εθνικός ήρωας, αλλά ο ίδιος δεν αναγνωρίζει τον εαυτό του στον καθρέφτη. Το άγαλμα του Ιησού στο μεταξύ μεγαλώνει όλο και περισσότερο.

Cast: Mateusz Kościukiewicz, Agnieszka Podsiadlik, Malgorzata Gorol, Roman Gancarczyk

Holy Boom

Ημερ. Κυκλοφορίας: 11 Απριλίου

Το Holy Boom της Μαρίας Λάφη, που έκανε την πανελλήνια πρεμιέρα του στο 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, πρόκειται να προβληθεί στον Κινηματογράφο Γαλαξία (Μεσογείων 6, Μετρό Αμπελόκηποι) από τις 11 Απριλίου 2019. Μια συμπαραγωγή Ελλάδας, Αλβανίας και Κύπρου. Η παγκόσμια πρεμιέρα της πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Τιράνων, όπου έλαβε το Βραβείο Καλύτερης Βαλκανικής Ταινίας.

Πλοκή: Η ταινία εκτυλίσσεται σε μια υποβαθμισμένη αστική περιοχή της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης εβδομάδας του χριστιανικού Πάσχα. Το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων ένα κουτί εισερχομένων γραμμάτων των Ελληνικών ταχυδρομείων ανατινάζεται από τον Ige ένα δεκαεπτάχρονο Φιλιππινέζο δεύτερης γενιάς. Αυτή η έκρηξη πυροδοτεί την εξέλιξη τριών παράλληλων ιστοριών επιβίωσης. Ανάμεσα στα καμένα γράμματα υπάρχει ένας φάκελος από τα Τίρανα με παραλήπτη την Adia, ο φάκελος περιέχει πιστοποιητικά απαραίτητα για να νομιμοποιήσει τα χαρτιά της. Επίσης στην έκρηξη ένας φάκελος με Acid LSD καταστρέφεται ολοκληρωτικά. Η Λένα έχει πείσει το Μανού να διακινήσουν μια μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών μέσω ταχυδρομείου. Γυρίζοντας από την Εκκλησία, η Θάλεια, βλέπει τα απομεινάρια της έκρηξης. Αυτό που δεν γνωρίζει ότι ανάμεσα στα καμένα γράμματα υπάρχει μια επιστολή προς την ίδια από το παιδί που αναγκάστηκε να δώσει για υιοθεσία όταν ήταν έφηβη.

Cast: Νένα Μεντή, Αναστασία Ραφαέλα Κονίδη, Samuel Akinola, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Luli Bitri, τΒάσω Καβαλιεράτου, Μελέτης Γεωργιάδης, Λάερτης Μαλκότσης, Σπύρος Μπαλεστέρος, Ιφιγένεια Τζόλα, Kasem Hoxha, Armando Dauti

Amanda (Αμάντα)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 11 Απριλίου

Το νέο δραματικό γαλλικό φιλμ "Amanda" έχει φόντο το Παρίσι των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων, με τον Mikhaël Hers να επιχειρεί να αποδώσει την ευθραυστότητα και τη βιαιότητα των καιρών μας.

Πλοκή: Ένας νέος άνδρας χωρίς σταθερή δουλειά και σχέση, απολαμβάνει την ελαφρότητα της νεότητάς του στο Παρίσι. Σύντομα όμως, η ανεμελιά της ζωής του διακόπτεται βάναυσα από τον ξαφνικό χαμό της αδελφής του. Εκτός από το σοκ και τον πόνο, αναγκάζεται να διαχειριστεί και την κηδεμονία της μικρής ανιψιάς του.

Cast: Vincent Lacoste, Isaure Multrier, Stacy Martin

Προχωρήστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε τις ταινίες που θα κυκλοφορήσουν στις 18 Απριλίου.

Ακολουθούν οι ταινίες που θα κυκλοφορήσουν στις 18 Απριλίου.

The Curse of La Llorona (Η Κατάρα της Γιορόνα)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 18 Απριλίου

Ο Michael Chaves κάνει, που έχει γράψει τη μίνι σειρά "Chase Champion" και που θα μας φέρει το 2020 το "The Conjuring 3", κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με έναν διαχρονικό μεξικανικό μύθο· Την Κατάρα της Γιορόνα. Η υπερφυσική ταινία τρόμου, που αποτελεί την 6η προσθήκη στο σύμπαν του Conjuring, γράφτηκε από τους Mikki Daughtry και Tobias Iaconis, με τον James Wan στην παραγωγή.

Πλοκή: Στη δεκαετία του 1970, στο Λος Άντζελες, η Γιορόνα παραφυλά τη νύχτα, για νέα παιδιά. Παραβλέποντας την προειδοποίηση μιας προβληματικής μητέρας που είναι ύποπτη για παιδική παρενόχληση, μία κοινωνική λειτουργός και τα μικρά παιδιά της σύντομα θα βρεθούν σε μια τρομακτική, υπερφυσική σφαίρα. Η μόνη τους ελπίδα να επιβιώσουν από τη θανατηφόρα οργή της Γιορόνα είναι ένας απογοητευμένος ιερέας, που προσπαθεί να κρατήσει μακριά το κακό υιοθετώντας τις δικές τους μυστικιστικές τακτικές. Όμως μέσα τους συγκρούονται συνεχώς ο φόβος και η πίστη

Cast: Linda Cardellini, Raymond Cruz, Patricia Velásquez

Missing Link (Ο Ευγενικός Κύριος Λινκ)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 18 Απριλίου

Ο Chris Butler, που έχει συμμετάσχει στα "Corpse Bride", "Kubo and the Two Strings" και "Coraline", έρχεται στη δεύτερή του ταινία με το "Missing Link, μια stop-motion animated περιπέτεια, που θα προβληθεί στη χώρα μας μεταγλωττισμένη και με υπότιτλους.

Πλοκή: Ο Mr. Link προσλαμβάνει τον εξερευνητή Sir Lionel Frost για να τον βοηθήσει να βρει τους χαμένους συγγενείς του, στην περίφημη κοιλάδα της Σάνγκρι-Λα. Μαζί με την Adelina Fortnight, το τρίο εξερευνητών, θα ταξιδέψουν για να βοηθήσουν τον νέο τους φίλο.

Cast: Hugh Jackman, Zach Galifianakis, Zoe Saldana, Timothy Olyphant, Emma Thompson, Stephen Fry
Cast Μεταγλώττισης: Κωστής Μαραβέγιας, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Woman Walks Ahead

Ημερ. Κυκλοφορίας: 18 Απριλίου

Η Jessica Chastain γίνεται για το "Woman Walks Ahead" η ζωγράφος πορτραίτων κι ακτιβίστρια Caroline Weldon. Η βιογραφική ταινία σκηνοθετήθηκε από την Susanna White (Generation Kill, Parade's End) και γράφτηκε από τον Steven Knight (Peaky Blinders, Taboo, Lock).

Πλοκή: 1890. Η Κάθριν Γουέλντον είναι μια ζωγράφος πορτραίτων από το Μπρούκλιν. Θα ταξιδέψει στην Ντακότα για να ζωγραφίσει το πορτραίτο του Καθιστού Ταύρου, ιερού αρχηγού της φυλής των Ινδιάνων. Το ταξίδι αυτό θα είναι καθοριστικό για εκείνη καθώς θα εμπλακεί στον αγώνα των λαών της Λακοτά για τα δικαιώματα στη γη τους, σε ένα καθηλωτικό και ανθρώπινο δράμα εποχής.

Cast: Jessica Chastain, Michael Greyeyes, Sam Rockwell, Ciarán Hinds, Michael Nouri, Chaske Spencer

High Life (Μαύρη Τρύπα)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 18 Απριλίου

Το "High Life" πρόκειται για ένα sci-fi φιλμ, γραμμένο και σκηνοθετημένο από την Γαλλίδα σκηνοθέτη, Claire Denis (Beau travail, 35 rhums), που εδώ φέρνει για πρώτη φορά ταινία στα αγγλικά, ενώ για το σενάριο συνεργάστηκε για μια ακόμη φορά με τους Jean-Pol Fargeau και Geoff Cox. Ο Γάλλος φυσικός και ειδικός στις μαύρες τρύπες, Aurélien Barrau, τέλεσε εδώ χρέη συμβούλου, ενώ ο Δανό-Ισλανδός Olafur Eliasson σχεδίασε το διαστημόπλοιο.

Πλοκή: Ο Monte Και η κόρη του, Willow, ζουν μαζί σε ένα διαστημόπλοιο στην απόλυτη απομόνωση. Ένας άντρας, που η αυστηρή του αυτοπειθαρχία του στέκεται σαν ασπίδα ενάντια σε κάθε επιθυμία, ο Monte, φροντίζει την κοπέλα σαν πατέρας, ενάντια στην θέλησή του. Το σπέρμα του χρησιμοποιήθηκε για να γονιμοποιήσει το ωάριο της νέας γυναίκας που την γέννησε. Ήταν και οι δύο μέλη ενός πληρώματος θανατοποινιτών. Πειραματόζωα σε αποστολή. Τώρα έχουν απομείνει μόνο ο Monte και η Willow. Μέσω της κόρης του, βιώνει την γέννηση μιας παντοδύναμης αγάπης. Μαζί πατέρας και κόρη προσεγγίζουν τον προορισμό τους, την Μαύρη Τρύπα, στην οποία χώρος και χρόνος δεν υπάρχουν.

Cast: Robert Pattinson, Juliette Binoche, André Benjamin, Mia Goth, Lars Eidinger

An Elephant Sitting Still (Ένας Ελέφαντας Στέκεται Ακίνητος)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 18 Απριλίου

Τo μνημειώδες, ελεγειακό και βασανισμένο ντεμπούτο του Χου Μπο είναι μια οδυνηρή ιστορία οργής και ομορφιάς. Ήδη, αποτελεί ένα ορόσημο για τον νεότερο Κινεζικό κινηματογράφο (και όχι μόνο), σημαδεμένο από μια τραγωδία: Ο δημιουργός του, αναγνωρισμένος συγγραφέας, σκηνοθέτης μερικών διακεκριμένων φιλμ μικρού μήκους πριν την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία και αγαπημένος μαθητής του Μπέλα Ταρ έδωσε τέλος στη ζωή του μετά την ολοκλήρωση της παραγωγής τον Οκτώβριο του 2017 στα 29 του χρόνια. Το "Ένας ελέφαντας στέκεται ακίνητος", που βασίζεται σε ένα διήγημά του από τη συλλογή "Μια τεράστια ρωγμή", παρουσιάστηκε σε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βερολίνου του 2018.

Πλοκή: Κάτω από τον συννεφιασμένο ουρανό μιας ανώνυμης πόλης στη βόρεια Κίνα, οι ζωές κάποιων απελπισμένων ανθρώπων διαπλέκονται στη διάρκεια μίας και μόνο έντονης μέρας, από το ξημέρωμα μέχρι το σούρουπο. H κάμερα τους παρακολουθεί να δραπετεύουν από οικογένειες, αρχές, γκάνγκστερ, σχολείο και κυρίως από την ζοφερή
πραγματικότητα της ζωής τους στην μεταβιομηχανική παρακμασμένη πολιτεία, μιας ζωής που κυριαρχείται από την αδιαφορία, τη βία και την απόγνωση. Όλοι τους σκέφτονται τη διαφυγή στο Μανζούλι (μια πόλη στα Κινεζο – Ρωσικά σύνορα). Εκεί, στο μεγάλο τσίρκο, βρίσκεται ένας ελέφαντας που στέκεται διαρκώς ακίνητος, αδιάφορος για την κτηνωδία
που κυριαρχεί στον κόσμο.

Cast: Peng Yuchang, Zhang Yu, Wang Yuwen, Liu Congxi, Xiang Rongdong, Jing Guo, Guozhang Zhaoyan, Li Suyun

Transit

Ημερ. Κυκλοφορίας: 18 Απριλίου

Το "Transit" πρόκειται για ένα δραματικό φιλμ από την Γερμανία, γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Christian Petzold (Barbara, Phoenix). Η ταινία, που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Άννας Ζέγκερς του 1942, επιλέχθηκε να διαγωνισθεί για Χρυσή Άρκτο στο 68ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου.

Πλοκή: Με τα γερμανικά στρατεύματα να προελαύνουν, ένας άντρας φτάνει στο λιμάνι της Μασσαλίας με αποσκευή το τελευταίο χειρόγραφο ενός συγγραφέα που αυτοκτόνησε. Υιοθετώντας την ταυτότητα του νεκρού, αποπειράται να δραπετεύσει για την Αμερική, αλλά οι αρχές ενημερώνουν τη σύζυγο του συγγραφέα πως ο άντρας της ζει.

Cast: Franz Rogowski, Paula Beer, Godehard Giese, Maryam Zaree, Ronald Kukulies

Marnie's World (Μάρνι: Μια Τρελή Συμμορία)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 18 Απριλίου

Οι βραβευμένοι με Όσκαρ Christoph και Wolfgang Lauenstein εμπνέονται από μία ιστορία των αδελφών Γκριμ και την μετατρέπουν σε μια μοντέρνα περιπέτεια κινουμένων σχεδίων. Η ταινία είναι μια συμπαραγωγή Γαλλίας, Γερμανίας και Βελγίου.

Πλοκή: Μερικές φορές ο κόσμος έξω από το ζεστό μας σπιτικό μοιάζει απειλητικός και ξένος… άλλες φορές, όμως, απλώς μας περιμένει να τον κατακτήσουμε

*Η ταινία θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας μόνο μεταγλωττισμένη.

Προχωρήστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε τη μία και μοναδική ταινία που θα κυκλοφορήσει στις 24 Απριλίου.

Ακολουθεί η μία και μοναδική ταινία που θα κυκλοφορήσει στις 24 Απριλίου.

Avengers: Endgame (Εκδικητές: Τελευταία Πράξη)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 24 Απριλίου

Ο Απρίλιος κλείνει blockbuster-ικά, αφού για το τέλος μας επιφύλασσε το "Avengers: Endagme", μία από τις πιο πολυαναμενόμενες κόμικ ταινίες της χρονιάς, κι ένα επίσης πολυαναμενόμενο τέλος για το arc των Εκδικητών της Marvel που τρέχει από το 2012. Στη σκηνοθεσία έχουμε και πάλι τα αδέρφια Russo (ταινίες Captain America, Infinity War), με την ταινία να αποτελεί άμεση συνέχεια στο "Infinity War" του 2018 (γυρίστηκαν μάλιστα και back-to-back) και 22η προσθήκη στο Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel (MCU). Η επερχόμενη υπερηρωική περιπέτεια που θα ολοκληρώσει την ιστορία με τον Thanows, τον μεγαλύτερο αντίπαλο των Εκδικητών, θα ξεπεράσει τις 3 ώρες σε διάρκεια, κάτι που την κατατάσσει ως τη μεγαλύτερη σε διάρκεια ταινία της Marvel, αλλά και υπερηρωική ταινία. Κατά πάσα πιθανότητα, ίσως να είναι και η τελευταία φορά που βλέπουμε το εν λόγω τεράστιο cast όλο μαζεμένο, αφού ενδέχεται μετά το "Endgame", κάποιοι ηθοποιοί να αποχωριστούν τους ρόλους τους. Να σημειώσουμε επίσης πως το πρώτο trailer που κυκλοφόρησε χτύπησε το 1 εκ. θεάσεων στο YouTube σε λιγότερο από 4 ώρες και το δεύτερο σημείωσε πάνω από 290 εκ. μέσα στις πρώτες 24 ώρες, ενώ οι προπωλήσεις του που ανακοινώθηκαν μόλις εχθές, ξεπέρασαν αυτές του "Star Wars: The Force Awakens", μέσα σε μόλις λίγες ώρες.

Πλοκή: Στον απόηχο της εξαφάνισης σχεδόν όλης της ζωής του σύμπαντος από τον Thanos, οι Εκδικητές πρέπει να βρουν τον τρόπο να υπερνικήσουν τις δυνάμεις του Τρελού Τιτάνα.

Cast: Robert Downey Jr., Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Chris Evans, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Josh Brolin, Brie Larson, Tom Holland, Chadwick Boseman, Elizabeth Olsen, Benedict Cumberbatch, Evangeline Lilly, Karen Gillan, Tom Hiddleston, Zoe Saldana, Dave Bautista, Paul Bettany, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Sebastian Stan, Don Cheadle, Pom Klementieff, Anthony Mackie, Paul Rudd, Chris Pratt, Bradley Cooper, Frank Grillo, Letitia Wright

Πέρα από το "Avengers: Endagme", ποια ταινία του μήνα σας έκανε το κλικ;

Η Στελίνα, Editor-in-Chief του Entertainment, χάνεται σε μικρές και μεγάλες οθόνες. Μπορείτε να την βρείτε σε Facebook και Twitter.

IGN GreeceΝέες αφίσες από το CinemaCon 2019Αφίσες του CinemaConΟι νέες αφίσες της εβδομάδας 25/03 - 31/03

Πηγή: IGN Greece

Keywords
οδηγος, τελος του κοσμου, box office, lights out, cate blanchett, heavy metal, hugh jackman, zach galifianakis, zoe saldana, emma thompson, κωστής μαραβέγιας, robert pattinson, captain america, εν λόγω, chris hemsworth, chris evans, scarlett johansson, gwyneth paltrow, bradley cooper, shazam, box, office, animation, ign, warner, bros, marvel, david, creation, henry, black, adam, zachary, angel, jack, dylan, pet, dennis, king, φιλμ, jason, amy, john, road, chelsea, bill, θεσσαλονικη, αρης, horse, reboot, dog, mike, συμμετοχή, νέα, franchise, wild, storm, fury, lane, kim, dragon, sequel, night, murray, hill, jenny, fiction, anna, tattoo, hero, jennifer, γιου, heavy, μυς, μετρο, ελλαδα, κυπρος, αθηνα, πασχα, ige, βομβα mall, acid, σοκ, lacoste, james, cruz, butler, hugh, galifianakis, zoe, emma, woman, white, end, knight, δραμα, life, cox, mia, χου, zhang, phoenix, world, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, γαλλια, avengers, infinity, youtube, star, evans, josh, holland, olsen, lilly, paul, gwyneth, sebastian, don, facebook, twitter, τελη κυκλοφοριας, ικα, Γόνδολες της Βενετίας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, θεματα πανελληνιων, www.facebook.com, www.youtube.com, Mary Blair, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, πανελληνιες 2012, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, πασχα 2012, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, εκρηξη βοστωνη, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αστυνομικο τμημα, η ζωη, οι εκδικητες, scarlett johansson, ign, δυνατα, φεστιβαλ κινηματογραφου, ωαριο, αφισες, γερμανια, δουλεια, ηθοποιοι, θριλερ, ιφιγενεια, καθημερινη, κινα, κυπρου, οθονες, οροσημο, προγραμμα, ρωσικα, σφαιρα, ταινιες, υιοθεσια, φυτα, gwyneth paltrow, james, jenny, lacoste, office, tattoo, youtube, zach galifianakis, αδιαφορια, αδυναμια, αρθρο, αλογο, αμερικη, ανοιξη, ανθρωπος, απριλιος, ασπιδα, ατυχημα, ακτινες, βγαινει, βιβλιο, βορεια, βοστωνη, βραδυ, βρειτε, βρισκεται, γεγονοτα, γερμανικα, γινει, γινεται, γειτονα, γιου, δασος, δευτερο, διηγημα, δειτε, δωσει, δρακοι, εφε, υπαρχει, εκκλησια, εκρηξη, εκστρατεια, ελευθερια, ελπιδα, εβδομαδα, εμπνευση, ενεργεια, εν λόγω, εξετασεις, εξελιξη, επιθυμια, ερχεται, ερχονται, ζωη, ζωης, ιδεα, ιδια, ιδιο, ιησου, φιλμ, χτυπα, κωστής μαραβέγιας, λαθος, μακρια, ματια, μερλιν, μιλαν, μινι, μπορειτε, μυς, μυθιστορημα, μυστικα, νενα μεντη, νυχτα, ξημερωμα, παντα, ουτοπια, οικογενεια, ορια, παιδι, παιδια, παθος, παρισι, πιστη, πολιτεια, πολωνια, ρει, σεναριο, σερβιτορος, συγκεκριμενα, συζυγο, συνεχεια, συντομα, σειρα, συμμετοχή, σκηνοθεσια, σοκ, σωμα, σπιτι, συμπαν, σουπερ, σχολειο, ταυτοτητα, τυπος, τιρανα, τμημα, τρυπες, τιτλος, φεστιβαλ, φοιτητρια, φτανει, φυσικο, φοβος, φοντο, φωνη, φορα, χου, χρυση, χρονος, ψυχολογικα, κωνσταντινος, ωρες, acid, amy, animation, angel, anna, απων, adam, bill, black, box office, box, bradley cooper, butler, white, captain america, cate blanchett, chelsea, chris hemsworth, sequel, cox, chris evans, cruz, dennis, δικαιωματα, don, dragon, david, dylan, heavy metal, emma, emma thompson, evans, φακελος, franchise, fury, jack, galifianakis, john, gwyneth, henry, hero, heavy, hugh jackman, hill, horse, holland, ηρωας, hugh, χωρα, ige, jason, jennifer, josh, knight, kim, king, κοιλαδα, κοπελα, lane, life, lilly, marvel, μεξικανικο, mia, μοιαζει, murray, dog, νεκροταφειο, infinity, night, paul, olsen, mike, οργη, robert pattinson, reboot, shazam, sebastian, σπυρος, ταξιδι, θεματα, wild, world, warner, bros, ξεκινησε, χερια, zachary, zoe saldana, zoe, ζωγραφος, storm, zhang
Τυχαία Θέματα