Παναθηναϊκός: Κερδίζει πιο πολλά από ένα εισιτήριο των πλέι οφ!

12:54 3/4/2019 - Πηγή: Sportime

Ο Παναθηναϊκός παίζει την Πέμπτη (4/4) το εισιτήριο για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας κόντρα στην Μπούντουτσνοστ στο ΟΑΚΑ. Οι πιθανότητες είναι υπέρ του και η οχτάδα θα χαθεί μόνο αν συμβεί (από πλευράς των «πρασίνων» και μόνο αυτών) έκπληξη μεγατόνων.

Η ουσία είναι, όμως, ότι έτσι όπως εξελίχθηκε η χρονιά, ο Παναθηναϊκός

δείχνει ότι έχει κερδίσει πολλά περισσότερα από μια συμμετοχή στα πλέι οφ.

Υπήρχε λόγος…

Τίποτα όμως δεν γίνεται τυχαία. Και δεν είναι μόνο η… έξοδος από το αγωνιστικό τέλμα στο οποίο είχε- αναμφισβήτητα- περιέλθει η ομάδα, η απομάκρυνση του Τσάβι Πασκουάλ και η πρόσληψη του Ρικ Πιτίνο. Είναι ότι η έλευση του Αμερικανού προπονητή ωφέλησε σε μέγιστο βαθμό προκειμένου να ξεφύγει ο Παναθηναϊκός από έναν… παροξυσμό, από διαρκώς υπερβολικές αντιδράσεις σχετικά με το… φάιναλ φορ ή το έβδομο τρόπαιο.

Η αξία της αυτογνωσίας

Να προχωρήσουν άπαντες σε αυτογνωσία, να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα, να ηρεμήσουν και να αφοσιωθούν στην βελτίωση και την πρόοδό τους στο παρκέ. Όταν έφυγε από την ομάδα όλη αυτή η παράνοια, τότε παρουσιάστηκε ένα σύνολο συμπαγές, αξιοπρεπές, που γνώριζαν όλοι που πατάνε, που βρίσκονται, τι πρέπει αλλά κυρίως τι μπορούν να κάνουν.

Μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία ο Παναθηναϊκός έγινε και πάλι ΟΜΑΔΑ. Κανονική, όχι με ξεσπάσματα κι εκλάμψεις. Κι έτσι έφτιαξε η ψυχολογία των παικτών, απέκτησαν αυτοπεποίθηση, έχτισαν χαρακτήρα.

Ορίζουν το μέλλον… γενικώς

Κάπως έτσι ήρθαν και οι εκτός έδρας νίκες. Και οι μεγάλες νίκες. Και οι ανατροπές. Ναι, υπήρξαν και υπάρχουν θέματα. Όμως θα συμφωνήσουν όλοι ότι ο Παναθηναϊκός έχει μπει σε μια τροχιά ώστε να ορίζει το μέλλον του. Και ειδικά, καθώς με νίκη επί της Μπούντουτσνοστ περνάει στα πλέι οφ. Και γενικά- αυτό είναι το σημαντικότερο- καθώς η βελτίωση, ατομικά και συνολικά, ανέδειξε στοιχεία επάνω στα οποία μπορεί να πατήσει ο Οργανισμός για το μέλλον: Ο πολύ καλός ελληνικός κορμός και μάλιστα σε αξιοσημείωτο μέσο όρο ηλικίας… Και με επιλογές συγκεκριμένες σε ξένους (ή και Ελληνες ακόμα) υπάρχει προοπτική…

Μεγάλο κέρδος

Το γεγονός ότι οι «πράσινοι» κατάφεραν να γυρίσουν μια σεζόν που φαινόταν εντελώς χαμένη σε ό,τι αφορά στην Ευρώπη και να την μετατρέψουν σε χρονιά προοπτικής, αποτελεί τεράστιο κέρδος. Πολύ πιο σημαντικό όμως είναι ότι ξέφυγαν από την «τρέλα» που τους είχε πιάσει συνολικά και αφοσιώθηκαν στο πιο σημαντικό θέμα. Μακριά από άλλοθι και αναζήτηση «ενόχων»…γενικώς και αορίστως.

The post Παναθηναϊκός: Κερδίζει πιο πολλά από ένα εισιτήριο των πλέι οφ! appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα